Critical wrote:covece nauci tonove i gde se nalaze na vratu gitare !Rookie wrote:Je l' zna neko ili ne?Rookie wrote:Dobro, vidim da se ovako ne razumemo... Onda ćemo ovako: od kog praga treće žice počinje prvi solo?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Critical wrote:covece nauci tonove i gde se nalaze na vratu gitare !Rookie wrote:Je l' zna neko ili ne?Rookie wrote:Dobro, vidim da se ovako ne razumemo... Onda ćemo ovako: od kog praga treće žice počinje prvi solo?
Možda nemam iskustvo, ali imam mozak da bih toliko shvatio...vuk0125 wrote:Pa D je D i u half-step tuningu i obicnom.. samo se na drugom mijestu svira..)
Zar nije poenta u tome da se solo u oba štima isto svira, tj. da u oba počinje od sedmog praga??? Jer ako u standardnom štimu počinješ od sedmog, a onda spustiš na half-step down i počneš od osmog, tebi se automatski tonalitet soloa i ostatka pesme ne poklapaju - solo ti je i dalje u standardnom štimu, a ostatak pesme u half-step downu...vuk0125 wrote:e ovako.. U obicnom stimu pocinje od 7.polja.. A u ovome half-step tuningu to na 8. polju..
Rookie wrote:..Od kog tona počinje prvi solo u pesmi Patience?
vuk0125 wrote:..sto se tice soloa prvi ton ti je ton D...
Rookie wrote:Kad si rekao da je prvi ton D da li se to odnosilo na standard ili half-step down tuning?
i na kraju napises..:vuk0125 wrote:Pa D je D i u half-step tuningu i obicnom.. samo se na drugom mijestu svira..)
Rookie wrote:Možda nemam iskustvo, ali imam mozak da bih toliko shvatio....vuk0125 wrote:Pa D je D i u half-step tuningu i obicnom.. samo se na drugom mijestu svira..)
bio pogrešan odgovor.vuk0125 wrote:..sto se tice soloa prvi ton ti je ton D...
Ne razumem zašto smo već ovde zakomplikovali situaciju kad je moje pitanje bilo ispravno. Prvi solo studijske verzije pesme Patience počinje tonom Cis/Des. Studijska verzija je u half-step downu, što znači da će solo sviran u standardnom štimu počinjati tonom D...Rookie wrote:Kad si rekao da je prvi ton D da li se to odnosilo na standard ili half-step down tuning?
Exactly!Rookie wrote:Ne razumem zašto smo već ovde zakomplikovali situaciju kad je moje pitanje bilo ispravno. Prvi solo studijske verzije pesme Patience počinje tonom Cis/Des. Studijska verzija je u half-step downu, što znači da će solo sviran u standardnom štimu počinjati tonom D...Rookie wrote:Kad si rekao da je prvi ton D da li se to odnosilo na standard ili half-step down tuning?
Ako ova kocka ♯ znaci # onda je tacno.. Al na samom pocetku sam rekao da ja pijesmu sviram u standard tuningu... Pa zato mi je prvi ton D...DrGreenthumb wrote:Hehehe, ide prvo c♯, zbog down-tuninga, a tu bi trebao da je d da je gitara nastimana ljuCki![]()
Hah....Duane wrote:vuche... pobedio si
pa jesi, sto se smejes?vuk0125 wrote:Hah....Duane wrote:vuche... pobedio si![]()
![]()
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests