CROSS handmade guitars (Telci)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
michabass

Re: CROSS handmade guitars (Telci)

Post by michabass » 09 Nov 2009, 22:03

Svake pohvale prijatelju super je Telac!!

Samo jedna mala sugestija: pasovanje vrata u telo ne sme da bude tako tesno jer kad budeš izlakirao telo i vrat nabacićeš tu par desetih delova mm a bogami i više laka, tako da onda to neće moći da se upasuje... skini ti još koju stotu za svaki slučaj. :wink:

puno sreće u daljem radu!!

:ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 10 Nov 2009, 08:49

@ Funkomat, hvala na lepim rečima :)

@ oboss, vrat nije baš centriran, centar nuta u odnosu na centar tela je možda za 5-6 mm pomeren u stranu, nisam tačno merio ali to je ovako odokativno. To će se srediti u daljem radu... :wink:

@michabass, hvala ti na pohvalama a i na sugestijama. I meni je palo na pamet to o čemu si pisao, planirao sam da još malo obradim džep za vrat kako bi mogao lepo da centriram vrat a i iz razloga koji si ti naveo. Hvala još jednom na savetu... :ziveli:

Mafi

Post by Mafi » 12 Nov 2009, 00:49

Brate stvarno si majstor nema sta! Ekstra izgelda ! Nadam se da ces jednog dana i Music Man da napravis pa da ti budem kupac :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 12 Nov 2009, 09:17

Hvala ti puno za ovo majstor. Što se tiče Music Man-a nemam razloga da takvu ponudu odbijem samo treba naći nacrt te gitare da bi sve bilo na svom mestu, pa ako imaš nešto tako slobodno mi reci... :wink:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 15 Nov 2009, 14:19

Ovog vikenda sam se zabavljao pravljenjem sprave za rezanje pragova za skalu od 25.5 inča ili 648 mm. Isprobao sam kako sve funkcioniše na vratu za Telca i sve je odlično prošlo. Sitne ogrebotine će nestati kada se radius blokom vrat ošmirgla, a tada ću testerom morati da još jednom sredim slotove u koje idu pragovi. Pogledajte i sami na slikama kako izgleda...

Image
Image
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Nov 2009, 14:39

Kazi mi, koliko ce koshtati telci? Znas da sam ja jako veliki poshtovalac telecaster gitara :D :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 15 Nov 2009, 14:59

Suptilno si sebe opisao, pre bih rekao da si opsednut Telecasterima i nikako da izađeš iz zemlje Telecastera :wink: :D .
Cena će zavisiti od hardware-a koji se bude ugradio, to zavisi od želje kupca. Moj plan je da napravim gitaru od solidnih delova tako da bude pristupačna, a ako neko bude hteo neke malo zvučnije delove i magnete to će i podići cenu. Ja za sada koristim Stewmac i GuitarFetish za nabavku potrebština. Ne mogu ti reći baš tačnu cenu još uvek jer ću računicu svesti na kraju radova kad sve lepo stavim na papir, biće tu još troškova oko lakova i farbe a do tog dela još nisam došao.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Nov 2009, 16:15

:mrgreen: Shta cu, zalutao sam u telecaster land odavno...ali najsmeshnije je da je za to prvenstveno bio kriv gibson marauder... strange? isn't it?

Ontopic
Pa kad se bude znala cena tj kad sracunash troskove, svoj rad i energiju ...onda cemo o tome, a zasad PICTURES!!! Keep 'em coming! :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 15 Nov 2009, 20:01

Čudni su putevi Gospodnji, bitno da si ti našao ono to voliš.
Slike slede, kao i do sad slikaću svaki sledeći korak bar što se tiče oovg prvog Telca... :ziveli:

Felix

Post by Felix » 30 Nov 2009, 14:23

Ajde molim te reci koliko ti je debljina vrata sa fingerboardom, odnosno koliko je viši od tijela na telcu.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 01 Dec 2009, 13:28

Debljina vrata sa fingerboardom je 1'' odnosno 25.4 mm. Ne mogu da se setim sad dubine džepa za vrat, morao bih da proverim kada budem u radionici, ali mislim da ću morati da ga još par milimetara produbim kako ne bi sedla na mostu bila maksimalno podignuta.

Felix

Post by Felix » 01 Dec 2009, 14:22

Ako mi je nacrt točan dubina je 20 mm.Dakle fingerboard bi trebao biti van tijela.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 15 Dec 2009, 13:42

Felix, pa ja sam skroz zaboravio da ti odgovorim i molim te da mi oprostiš.
Taj nacrt koji ti imaš nije tačan, neck pocket nije dubine 20 mm to je mnogo i kao što ti kažeš onda ti je samo fingerboard van tela a to je jako malo, skoro da će onda biti u istoj ravni sa gornjom stranom pickguarda. Po mom nacrtu dubina je 15.8 mm mada mislim da možda može da bude dublja i za 1-2mm najviše, sve zavisi koliko možeš da podešavaš visinu sedala na mostu.

Izvini još jednom za zakasneli odgovor... :hide:

Felix

Post by Felix » 15 Dec 2009, 19:23

Ma sve 5.I tako sam stao sa radovima za ovu godinu.
Imaš pravo, izglodat ležište na 15,16mm pa onda po potrebi fino dotjerati.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 16 Dec 2009, 08:42

Drago mi je da sam pomogao, a ti samo nastavi u sa radovima novoj godini... :ziveli:

Post Reply