U sustini imam slicno misljenje kao sinisake, bridge je do jaja
Plan 9 Sound System - Autorski rad
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: Plan 9 Sound System - Autorski rad
Pazi, masa skandira na pochetku Chedo!Chedo!Chedo!
( nije ovo my cup of tee
)
Super je.. verujem da se u publici to bolje culo, uvek su TiVi sLimci ubogi zvukom.. no super je..
u stvari nije super, sta si se bre raskakao kao da si Flea,
a b'e Jazz je to, ne mos' skakuces onakO,
samo mirno i kuNturno.. eto..
(naravno sala mala...) 
u stvari nije super, sta si se bre raskakao kao da si Flea,
- sirac-šunka
- vragolan
dejankuki wrote: u stvari nije super, sta si se bre raskakao kao da si Flea,a b'e Jazz je to, ne mos' skakuces onakO,
samo mirno i kuNturno.. eto..
(naravno sala mala...)
Ma svirali smo kasno, pa smo se zapili...
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Plan 9 Soundsystem - Autorski rad
Ovo kao spremamo za snimanje živog bubnja, dok smo radili matricu, malo pa malo, ja otkucah ceo banj...
http://www.4shared.com/file/149238731/4 ... ered_.html
Inače, bejah umoran, pa ne napisah, pesma se zove "Holodeck".
Dejankuki možda prepozna jedan riff na bass-u
, tad je bio samo bass i BFD... Sada sam ipak sve odradio na Battery-u, basic kit, bez previše editovanja. Prelazi su glupavi, šta ja znam kako se sviraju prelazi na bubnju...
I ne je mi samo jasno zašto nije box.net teo da mi primi aplod, tri put sam pokušavo...
Dejankuki možda prepozna jedan riff na bass-u
I ne je mi samo jasno zašto nije box.net teo da mi primi aplod, tri put sam pokušavo...
Super, I like it!
Pogledao sam vam spejs profil, svaka cast
. Imate i cool prijatelje, John Butler, Joshua , Herbie , Miles... 
Imate li u planu neki album?
Imate li u planu neki album?
- sirac-šunka
- vragolan
Hvala na pohvalama, a za album se nadamo da ce biti. Evo su sve za sada probni, jelte, demo snimci, tj. sve smo snimali samostalno u kucnoj varijanti. Videcemo sta ce od toga da ispadne dovoljno dobro. 
Evo slusam ovaj demo ver. 1 , Onaj F, G rif ima me podsjeca na Morphine, ne kazem da ste ukrali rif nego samo da ima tu neku atmosferu u sebi. A podsjecate me na jedan bend, JazzMachine, ako nisi slusao pogledaj spejs profajl http://www.myspace.com/jazzmachine
Kao sto vidis poredim vas sa vrhunskim bendovima, znaci bravo jos jednom!
Aj zivio
Kao sto vidis poredim vas sa vrhunskim bendovima, znaci bravo jos jednom!
Aj zivio
Ovo zvuci odlicno, meni barem deluje dosta daleko od kucne produkcijesirac-šunka wrote:Ovo kao spremamo za snimanje živog bubnja, dok smo radili matricu, malo pa malo, ja otkucah ceo banj...
Samo napred, nadam se da cete uspeti da izdate album, a ti ces nam javiti gde da ga nabavimo
EDIT:
Mogao bi da napravis neki tutorijal ili neki tips & tricks za kucno snimanje, za nas ostale koji bi smo se zezali, jer ovo stvarno odlicno zvuci!
Evo preslusah, sve ukupno mi se svidja, s tim da bih ja za nijansu smanjio puhace.. nekako izbijaju na povrsinu vise od otalih, odskacu... no to bih ja.. (ne mislim na soliranje, nego na zajednicko sviranje... ), a synth bih maaaaalkice dodao.. jes da i treba da "puni" al' bas ga ima jedva...
Stvar kao stvar je dobra... funky... zarazljiva.. (catchy)...
P.S. jel mislis na ovaj rifcic na oko 2:30... ???
Stvar kao stvar je dobra... funky... zarazljiva.. (catchy)...
P.S. jel mislis na ovaj rifcic na oko 2:30... ???
- sirac-šunka
- vragolan
Jest Deki, otprilike je taj tajming, kad sam poslao link gde sam nešto eksperimentisao sa BFDom, ti reče da ti se dopalo, "samo još nije ni počelo, a već se završilo", e pa ovo ti je otprilike to samo celo... tada je bilo još u fazi razvoja i eksperimentisanja sa kuckanjem bubnja.
Hvala na komentarima, ima još toga da se sredi, da se ponovo odsivraju neke deonice i sl.
Hvala puno Pax,
pocrveneo sam zbog tvojih pohvala. Tutorial-a što se tiče, pa ima već dosta toga ovde na forumu napisano (tema o muzičkim programima - Cubase, Nuendo Sonar..., tema o kucanju bubnjeva i o VST-ovima, tema o snimanju gitare u kućnim uslovima... ne znam šta bih ja tu mogao da dodam), a i tu su Dejankuki i Tiki the Boyler koji ipak znaju nešto više nego ja.
Ako imaš nešto konkretno (npr. kako sam uradio u nekim stvarima ovo ili ono), pitaj ovde ili putem pp-a, rado ću ti odgovoriti.
Hvala na komentarima, ima još toga da se sredi, da se ponovo odsivraju neke deonice i sl.
Hvala puno Pax,
Ako imaš nešto konkretno (npr. kako sam uradio u nekim stvarima ovo ili ono), pitaj ovde ili putem pp-a, rado ću ti odgovoriti.
Vazi se, uskoro krecem i sam u neke eksperimente sa snimanjem, samo da se preselim (konacno da imam svoju sobu posle skoro 4 godine "izgnanstva"), pa cu biti tu sa pitanjima. I vise nego sto bi volelisirac-šunka wrote: Ako imaš nešto konkretno (npr. kako sam uradio u nekim stvarima ovo ili ono), pitaj ovde ili putem pp-a, rado ću ti odgovoriti.
Izvinjavam se za offtopic
- sirac-šunka
- vragolan
Evo malo smo sumirali sve završene radove do sada. Malkice doterano i dovedeno na približno isti nivo signala:
Plan 9 Soundsystem - Demo Collection
Plan 9 Soundsystem - Demo Collection
P9 Interlude je odličan. I ostale stvari su kul, ali mi se ova nekako najviše sviđa!

- sirac-šunka
- vragolan
Tenk ju veri mač!
Mani je nekako najzanimljiviji ovaj "Across the 7 Seas", pošto smo tu eksperimentalisali sa živim bubnjem. Posle sam ga ipak malo trigerovao u ovoj poslednjoj verziji i fino se izigrao sa celim snimkom
Ako je neko još skinuo i preslušao, slobodno neka baci neki koment...
Mani je nekako najzanimljiviji ovaj "Across the 7 Seas", pošto smo tu eksperimentalisali sa živim bubnjem. Posle sam ga ipak malo trigerovao u ovoj poslednjoj verziji i fino se izigrao sa celim snimkom
Ako je neko još skinuo i preslušao, slobodno neka baci neki koment...
- sirac-šunka
- vragolan
Posle nekog vremena, gotova još jedna stvar.
Nekako mi se čini da je najkompletnija, pa možda i najbolja koju smo do sada uradili... naravno, moguće da su mi se samo to napunile uši od silnog preslušavanja, te da sam se navikao na neke propuste
ali skoro sam siguran da zvuči prilično kompletno
http://www.box.net/shared/kpika2do2a
Nekako mi se čini da je najkompletnija, pa možda i najbolja koju smo do sada uradili... naravno, moguće da su mi se samo to napunile uši od silnog preslušavanja, te da sam se navikao na neke propuste
http://www.box.net/shared/kpika2do2a