Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
ja sam kupio yamaha fx550 za 80e i stize mi za par dana. to vam je kao fx500, samo bolje.
to je digitalni multiefekat u desktop varijanti, sa efektima: comp, dist, chorus, flanger, symphonical ( mocan chorus), parametric eq, symphonic, auto-pan, tremolo, rotary simulator, stereo pitch shifter (kazu da je ovaj jedan od boljih), ping-pong delay, reverb, itd. modulacije mogu da se stave pre i posle reverba/delaya. ima tap tempo. koristicu ga za time efekte (poznat po njima), pitch shifter i modulacije, uglavnom. kad ga dobijem i izigram se, bacam review. a za koji dan spravljam sebi jednog rata (sa lm308 i normal, turbo i boost modovima), jer sam bratu poklonio ds-2.
to je digitalni multiefekat u desktop varijanti, sa efektima: comp, dist, chorus, flanger, symphonical ( mocan chorus), parametric eq, symphonic, auto-pan, tremolo, rotary simulator, stereo pitch shifter (kazu da je ovaj jedan od boljih), ping-pong delay, reverb, itd. modulacije mogu da se stave pre i posle reverba/delaya. ima tap tempo. koristicu ga za time efekte (poznat po njima), pitch shifter i modulacije, uglavnom. kad ga dobijem i izigram se, bacam review. a za koji dan spravljam sebi jednog rata (sa lm308 i normal, turbo i boost modovima), jer sam bratu poklonio ds-2.
-
Hehe...cestitke...cuo sam se sa likom ali sam odlucio da propustim ovu turu!andrej] wrote:ja sam kupio yamaha fx550 za 80e i stize mi za par dana. to vam je kao fx500, samo bolje.

hvala za cestitke i jos vise ti hvala sto si propustioKill surf city wrote:Hehe...cestitke...cuo sam se sa likom ali sam odlucio da propustim ovu turu!andrej] wrote:ja sam kupio yamaha fx550 za 80e i stize mi za par dana. to vam je kao fx500, samo bolje.

-
Znam da si spominjao na forumu da trazis fx500 ili fx550andrej] wrote:hvala za cestitke i jos vise ti hvala sto si propustioKill surf city wrote:Hehe...cestitke...cuo sam se sa likom ali sam odlucio da propustim ovu turu!andrej] wrote:ja sam kupio yamaha fx550 za 80e i stize mi za par dana. to vam je kao fx500, samo bolje.
to je digitalni multiefekat u desktop varijanti, sa efektima: comp, dist, chorus, flanger, symphonical ( mocan chorus), parametric eq, symphonic, auto-pan, tremolo, rotary simulator, stereo pitch shifter (kazu da je ovaj jedan od boljih), ping-pong delay, reverb, itd. modulacije mogu da se stave pre i posle reverba/delaya. ima tap tempo. koristicu ga za time efekte (poznat po njima), pitch shifter i modulacije, uglavnom. kad ga dobijem i izigram se, bacam review. a za koji dan spravljam sebi jednog rata (sa lm308 i normal, turbo i boost modovima), jer sam bratu poklonio ds-2.![]()
![]()

Posle dugo cekanja stigao i LTD deluxe 1000, nije moj ali ce vecinu vremena stajati kod mene, tako da kao da je moj

- mislim_stvarno
You lucky bastard!
Svirao sam ovu, i odusevila me je! (ja bih jedino promenio neck magnet, stavio 85, ali to je bio moj utisak)
ju madr fakr... blago tebi...

Svirao sam ovu, i odusevila me je! (ja bih jedino promenio neck magnet, stavio 85, ali to je bio moj utisak)
ju madr fakr... blago tebi...

Pazi sad ovo: probao je pre dva meseca u mitrosu do jaja setap poliuretanski finis visokog sjaja, zvuk fenomenalan i reko kumu uzimaj. Kaze on imam kombinaciju da mi donesu iz Njujorka... Dosla danas gitara, vadim je iz kofera i nigde ni jedan inbus
uzimam gitaru da sviram a zice visoke nebu pod oblake, sipka u vratu totalno opustene i neki meni bar ruzan matiran finis... Ali posle jedno 2 sata sredjivanja i toniranja opet sam imao osecaj od pre dva meseca kad sam je prvi put uzeo u ruke. Po meni su magneti jedina mana posto ne volem jak output a ni aktivnu elektroniku, da sam se ja pitao uzeo bi sa duncanima 

- mislim_stvarno
Ja sam svirao u megamusicu skroz istu ovakvu i totalno mi je bila do jaja. Meni je posebno dojajan ovakav finish, mat crni, a i ovi iemgiOvi (jbg kad nisi metaler
) su mi se svideli. Jako mi je krivo sto nemam taj kesh, ali jbg...

-
Seksi je gitara jako.istiqrac wrote:
Posle dugo cekanja stigao i LTD deluxe 1000, nije moj ali ce vecinu vremena stajati kod mene, tako da kao da je moj
- Guitar_thrill
- MF veteran
ne znam zasto, cim vidim te EMG magnete, gitara mi se automatski ne svidja 

- mislim_stvarno
U pravu si, SD Blackout FTW...Guitar_thrill wrote:ne znam zasto, cim vidim te EMG magnete, gitara mi se automatski ne svidja

Isto i kod mene.Guitar_thrill wrote:ne znam zasto, cim vidim te EMG magnete, gitara mi se automatski ne svidja
A pocheo sam i da se jezhim na bilo koji oblik tremolo-a, tj ako gitara koji nije fixed bridge. Mada planiram, potreba radi, da pazarim neshto sa starim Floydom

Guitar_thrill wrote:ne znam zasto, cim vidim te EMG magnete, gitara mi se automatski ne svidja

Iscimaju se toliko, te biraju hardver, te drvo, finish dal je ovaj ili onaj lak, bolt on/neck through/stagod i onda to sve useru tako sto stave emg-ove i neibtno od cega je gitara zvucace jebeno isto.
Kolicina sarkazma u postu sacinjava do 98% sadrzine posta
U 90% slucajeva, ljudi koji su izricito protiv emg magneta (gadjenje i ostale radosti) sviraju kroz neke no-name fabricke magnete. Ne znam zasto je to tako 

Pzi magneti daju predivnu boju tona, ali stvarno predivnu ali da bi ja dobio ono sto zelim iz gitare ne smem da volume na istoj pojcam preko 7. I kad stisas volume pot magneti ne gube karakter sto mi se jako svidelo a kad se otpanji do daske i pusti kroz overdrajv postaje prava zver. Jednostavno su prejaki za moj ukus a da dobro zvuce, zvuce