Dal' da kupim 7-strings ili ne?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Dal' da kupim 7-strings ili ne?

Post by mislim_stvarno » 11 Nov 2009, 22:03

eg303 wrote:pa su ga uvrštavali i još uvek ubrajaju u uticajne gitariste u rocku. Htedoh reći, ako imaš šta da kažeš nije bitan broj žica, ali ako je Ričardsu bila jedna višak, ne znači da tebi nije jedna manjak tj. bitno je da znaš da ti zbog nečeg fali ta jedna... Čista dijalektika...
Slazem se, fala bogu. Samo, svaka prica o tome "jel ti znas da sviras sve sto postoji na 6 zica?" debilna...

eg303

Post by eg303 » 11 Nov 2009, 22:09

mislim_stvarno wrote:
eg303 wrote:pa su ga uvrštavali i još uvek ubrajaju u uticajne gitariste u rocku. Htedoh reći, ako imaš šta da kažeš nije bitan broj žica, ali ako je Ričardsu bila jedna višak, ne znači da tebi nije jedna manjak tj. bitno je da znaš da ti zbog nečeg fali ta jedna... Čista dijalektika...
Slazem se, fala bogu. Samo, svaka prica o tome "jel ti znas da sviras sve sto postoji na 6 zica?" debilna...
Evo, kako basisti, malo po malo, prešli na 5 a prete sve više i sa ovim šestožičanim ćemanima, nema kraja, brate... :mrgreen:

Santana

Post by Santana » 11 Nov 2009, 22:33

mislim da je za sedmozicane gitare bitno kako drzis levu ruku.
ako mozes onako ,,testeraski (srederski)'' da palcem jedva dodirujes poledjinu vrata i da su ti prsti celom duzinom na prednjoj strani onda okej.
ako si naviknut na bluzersko oslanjanje na palac ili jos gore pritiskanje zica odozgo, mislim da bi bilo malo tesko.
i ne bi mogao sestu zicu da okines onako slobodno i sa merakom, da zvoni, a da ne dokacis sedmu .
Svejedno, nije mozda toliki problem ako imas velike sake,

shule

Post by shule » 11 Nov 2009, 22:35

Nije nikakav problem, navikne se covek na sve. Kupuj. :)

janko_#3

Post by janko_#3 » 12 Nov 2009, 01:55

slushaj stWarno mislim..pisacu W AWWWWWWWW kolko mi se oce jer mi je lakse,kucam brze , nisi me ignorisao,ali i nisi nazWao ... ali u tWojoj shupljoj ,glaWici jesam.BOli me bre znas sta.... Drugo,da ima neko pametan pa da je zakljuca oWako,pffffffffffff....drugo,to sto se praWis da si Weliki srbin,boli me *****,da si prawi srbin ,pitao bi se zasto praWilo na forumu nije da se pise cirilicom?... drkas mi se za tu neko WWWWWW AWWWWWWW AW AW! znas kako kuca laje? AW AW ! :D drkas se ko kad sam ti pobio sestru ,brate,nekog najblizeg....oWako,milsim stWarno,sta mogu ti kazem ,decko iskuliraj,idi kupi piW :ziveli: o,polizi sladoled.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mozda jeste steve vai najveci smarac koji je ikad postojao sa svojim solazama ,ali njegove stvari su vanzemaljske! njegov 7string se ne razlikuje ama bas nista od njegove 6string cuvene sa onom ruckom...u zvuku NEMA RAZLIKE :D ....tako da ni jedan 7string ne gubi u nekim stvarimo,samo moze da dobije :D

P.s. U znak tolerancije ,sta ti ja znam,bla bla,prema gospodinu mislim_stvarno ,ovaj ozbiljniji deo ovog komentara sam se potrudio da pisem kako dolikuje jednom SRBENDI :D :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 12 Nov 2009, 02:23

mozda jeste steve vai najveci smarac koji je ikad postojao sa svojim solazama
:krstise:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Nov 2009, 02:31

Moje dosadasnje iskustvo kaze sledece:
W umesto V pisu:
1. Devojcice do 16 godina
2. Decaci do 14 godina
3. Feminizirani decaci
Tako da...

:kokice:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 12 Nov 2009, 03:22

janko_#3 wrote:slushaj stWarno mislim..pisacu W AWWWWWWWW kolko mi se oce jer mi je lakse,kucam brze , nisi me ignorisao,ali i nisi nazWao ... ali u tWojoj shupljoj ,glaWici jesam.BOli me bre znas sta.... Drugo,da ima neko pametan pa da je zakljuca oWako,pffffffffffff....drugo,to sto se praWis da si Weliki srbin,boli me *****,da si prawi srbin ,pitao bi se zasto praWilo na forumu nije da se pise cirilicom?... drkas mi se za tu neko WWWWWW AWWWWWWW AW AW! znas kako kuca laje? AW AW ! :D drkas se ko kad sam ti pobio sestru ,brate,nekog najblizeg....oWako,milsim stWarno,sta mogu ti kazem ,decko iskuliraj,idi kupi piW :ziveli: o,polizi sladoled.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mozda jeste steve vai najveci smarac koji je ikad postojao sa svojim solazama ,ali njegove stvari su vanzemaljske! njegov 7string se ne razlikuje ama bas nista od njegove 6string cuvene sa onom ruckom...u zvuku NEMA RAZLIKE :D ....tako da ni jedan 7string ne gubi u nekim stvarimo,samo moze da dobije :D

P.s. U znak tolerancije ,sta ti ja znam,bla bla,prema gospodinu mislim_stvarno ,ovaj ozbiljniji deo ovog komentara sam se potrudio da pisem kako dolikuje jednom SRBENDI :D :ziveli:
Da nisi ti dobio onu novu vakcinu možda? :D

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 12 Nov 2009, 07:34

Stewe Wai :metal:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Nov 2009, 07:41

cccira wrote:Moje dosadasnje iskustvo kaze sledece:
W umesto V pisu:
2. Decaci do 14 godina
3. Feminizirani decaci
Tako da...

:kokice:
To sam i ja primetio.

Stanko

Post by Stanko » 12 Nov 2009, 10:34

Solomon wrote:Stewe Wai :metal:
Joj sto me lepo nasmeja :) Fala solomone, ovo je pravi onaj LOL :D :D

m_stvarno, iskuliraj, vakcina je to ;)

Irinej

Post by Irinej » 12 Nov 2009, 10:42

Wakcina je kriva za sve, a mozda je i zbog toga sto svira Washburna :ziveli:

eg303

Post by eg303 » 12 Nov 2009, 11:08

mislim_stvarno wrote: Samo, svaka prica o tome "jel ti znas da sviras sve sto postoji na 6 zica?" debilna...
Очигледно не пратиш трендове. Када почнеш са учењем гитаре, кренеш само са једном жицом. Даљим напретком додајеш по жицу, ја сам стигао да треће.
Пошто janko_#3 размишља о куповини седможичане гитаре а каже ово:
janko_#3 wrote: ...mozda jeste steve vai najveci smarac koji je ikad postojao sa svojim solazama ...

ја му опраштам сва дупла в.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 12 Nov 2009, 14:37

janko_#3 wrote: mozda jeste steve vai najveci smarac koji je ikad postojao sa svojim solazama ,ali njegove stvari su vanzemaljske! njegov 7string se ne razlikuje ama bas nista od njegove 6string cuvene sa onom ruckom...u zvuku NEMA RAZLIKE :D ....tako da ni jedan 7string ne gubi u nekim stvarimo,samo moze da dobije :D

A vidi owde nema W :mrgreen:
Popustila vakcina na tren....
eg303 wrote:
mislim_stvarno wrote: Samo, svaka prica o tome "jel ti znas da sviras sve sto postoji na 6 zica?" debilna...
Очигледно не пратиш трендове. Када почнеш са учењем гитаре, кренеш само са једном жицом. Даљим напретком додајеш по жицу, ја сам стигао да треће.
Пошто janko_#3 размишља о куповини седможичане гитаре а каже ово:
janko_#3 wrote: ...mozda jeste steve vai najveci smarac koji je ikad postojao sa svojim solazama ...

ја му опраштам сва дупла в.

Dakle u skorije vreme očekujemo gitaru sa dva pa i tri wrata :mrgreen:

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 12 Nov 2009, 17:07

cccira wrote:Moje dosadasnje iskustvo kaze sledece:
W umesto V pisu:
2. Decaci do 14 godina
3. Feminizirani decaci
Tako da...