Izrada Ibaneza JS
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Izrada Ibaneza JS
Vidi, na paknu kočnice od bicikle imaš imbus navrtku M5 koja odlično završava posao.
(Drži pričvršćene paknove za viljušku kočnice i prodaje se sa paknovima 100-200rsd)
Ako je kojim slučajem kratka na nju navariš običnu navrtku, s tim što ih pre varenja
obe navrneš na vijak M5 tako da ostanu u koraku a posle toga sve lepo obrusiš. Možda ti
i ovo pomogne pošto sam malo ukomplikovao http://www.youtube.com/watch?v=ysKRHdIaaEg
P.S ne koristi ovakvu šipku koja je skroz narezana kao u klipu, nego svetlo-vučeni čelik
(Drži pričvršćene paknove za viljušku kočnice i prodaje se sa paknovima 100-200rsd)
Ako je kojim slučajem kratka na nju navariš običnu navrtku, s tim što ih pre varenja
obe navrneš na vijak M5 tako da ostanu u koraku a posle toga sve lepo obrusiš. Možda ti
i ovo pomogne pošto sam malo ukomplikovao http://www.youtube.com/watch?v=ysKRHdIaaEg
P.S ne koristi ovakvu šipku koja je skroz narezana kao u klipu, nego svetlo-vučeni čelik
Hvala ti na objašnjenju i na datoj ideji. Link koji si mi dao sam gledao pre, s tim što ja moram da pravim šipku kao za Fender gitare jer ne ide u prav nego u kanal koji ima radijus...
Već imam truss-ros sa stewmac-a ali sam razmišljao kako bih to mogao sam da izvedem...
Već imam truss-ros sa stewmac-a ali sam razmišljao kako bih to mogao sam da izvedem...

- mislim_stvarno
mislim_stvarno wrote:![]()

Lepo, lepo samo napred! Mene zanima osim ovog "uglavljivanja" donjeg prosirenja (kako god se zvao) na trussordu, jesi ga jos nekako pricvrstio? Posto gledam ove hot-rod sipke sa stewmac-a, i nije mi bas najjasnije kako se fixiraju, posto nemaju nikakvo prosirenje... Moracu i Nikolu da davim mislim da je on upravo ove sipke koristio

Nego da ti ja ne gusim temu

Stanko, evo da ti ovde odmah odgovorim...
Ta hot-rod šipka se drži pomoću tih pravougaonih krajeva sa obe strane (u stvari to mu dođe oblik kvadra ako ćemo baš precizno). Napraviš toliko tesan kanal da ti krajevi baš moraju da se dobro uglave, ako se lepo sećam trebalo bi da je kanal širok 6 mm. Valjda sam uspeo da objasnim nekako, ako nisam pitaj šta te muči pa da pokušam da budem precizniji...
lenbb, izvini što smo ti malo "zagadili temu"
Ta hot-rod šipka se drži pomoću tih pravougaonih krajeva sa obe strane (u stvari to mu dođe oblik kvadra ako ćemo baš precizno). Napraviš toliko tesan kanal da ti krajevi baš moraju da se dobro uglave, ako se lepo sećam trebalo bi da je kanal širok 6 mm. Valjda sam uspeo da objasnim nekako, ako nisam pitaj šta te muči pa da pokušam da budem precizniji...

lenbb, izvini što smo ti malo "zagadili temu"

Nemam zbog čega da se ljutim, naprotiv, samo diskutujte.Stanko wrote:lenbb, izvini što smo ti malo "zagadili temu"
Nikola je u pravu, kanal je širok 6mm a dubok 12mm. Četvrtke su šire od kanala (oko 10mm) i njih tesno napasuješ
u kanal. U kanal i između šipki se stavi malo silikona da bi se sprečile vibracije šipki. Inače po meni je ovo najlakši
način za izradu ( Kanal je ravan celom dužinom)
Lepo je kad tako pametno iskoristiš dasku koja ti smeta
. I meni se dopada šara... 

hehe pazi kako nas lozi. kao malo da raspremim ove dasketine sto smetaju pa da secnem neko telo od gitare. one lepe daske mi stoje a ove za rashod evo kako izgledaju. hehe . inzenjer je to starog kova izgleda. salim se naravno . super je tekstura. zavidim ti jer je opet iz jednog komada telo.
E stvarno mi je smetala, jer na moju žalost radim u veoma skučenom prostoru, aoboss wrote:hehe pazi kako nas lozi. kao malo da raspremim ove dasketine sto smetaju pa da secnem neko telo od gitare. one lepe daske mi stoje a ove za rashod evo kako izgledaju. hehe . inzenjer je to starog kova izgleda. salim se naravno . super je tekstura. zavidim ti jer je opet iz jednog komada telo.
i nisam planirao da počinjem drugu gitaru dok ne završim već započetu.
Što se drveta tiče ima toga, pa živim u podnožju planine Tare.

Čovek dok gleda ovako vas što ste se upustili u pravljenje gitara lako stiče utisak
kako je to nešto jako jednostavno što svako može da uradi.
Kao, klik klik, vrtim strane, a gitara se samo sklapa hahaha.
Svaka čast na trudu i puna moralna podrška. Jel jasen ono što
po engleski zovu ash? Od toga je telo ako sam dobro pročitao?
kako je to nešto jako jednostavno što svako može da uradi.
Kao, klik klik, vrtim strane, a gitara se samo sklapa hahaha.
Svaka čast na trudu i puna moralna podrška. Jel jasen ono što
po engleski zovu ash? Od toga je telo ako sam dobro pročitao?