prvi strat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: prvi strat
Vrlo lepo izgleda ovaj Strat, lepo si složio to drvo. Ja sam u svom LP-u napravio komore u telu i nemam nikakav otvor. Mislim da je to doprinelo da gitara prilično lepo zvuči na suvo koliko to jedna električna gitara može. Možda ti to moje zapažanje znači nešto... 

Svaki komentar je dobrodošao.
Tako sam i mislio da ne bi trebalo kvarit zvuk, a tijelo je dosta lakše.
Tako sam i mislio da ne bi trebalo kvarit zvuk, a tijelo je dosta lakše.
Danas sam nabavio (ha,ha, dobio) javorovu fosnu debelu 8 cm.
Na prvu mi se nije činilo da je rebrasti ali kad sam ga dva tri puta pustio na abrihter pokazalo se da je dosta prošaran.
Imam rebrasti javor koji čuvam za telca, pa sam tražio komad za glavu, a ovaj se ubio za to.
Kombinacija za telca:top rebrasti javor,vrat priložene slike i za fretboard imam ebanovinu.

Na prvu mi se nije činilo da je rebrasti ali kad sam ga dva tri puta pustio na abrihter pokazalo se da je dosta prošaran.
Imam rebrasti javor koji čuvam za telca, pa sam tražio komad za glavu, a ovaj se ubio za to.
Kombinacija za telca:top rebrasti javor,vrat priložene slike i za fretboard imam ebanovinu.

aiiiiiiiii kako je slatko prosaran. a ta kombinacija za telca je perverzija.
Je,je a top za telca je prošaran ko ovaj tvoj avatar
I ja imam jedno CMT glodalo koje koristim, mogu da ti kažem da je opako dobro. Mada našao sam i jednu firmu koja prodaje neka Izraelska glodala, profesionalog su kvaliteta. Na to me je uputio moj prijatelj stolar koji je vrlo ozbiljan majstor i jako dobro je upoznat sa alatima. Kupio sam jedno glodalo od 5mm za kopanje kanala za truss-rod i ubacivanje skunk-stripe-a, slikaću pa ću vam pokazati...
Puno sreće u daljem radu...
Puno sreće u daljem radu...

Danas sam završavavao tijelo za telca i paf.Prije nego sam zalijepio top išao sam izglodati ležište za vrat
jer je na istome šablonu.I normalno sje..m.Kad sam zalijepio top pojavila se rupa u ležištu od 23mm.
E sad,htio sam to sve prepilit i naložiti vatru, a opet žao mi.Kud mi pamet.Koliko ja vidim najbezbolnije bi bilo
podebljati vrat za 3mm na dijelu koji naliježe u ležište. Ako tko ima koji drugi predlog ......
jer je na istome šablonu.I normalno sje..m.Kad sam zalijepio top pojavila se rupa u ležištu od 23mm.
E sad,htio sam to sve prepilit i naložiti vatru, a opet žao mi.Kud mi pamet.Koliko ja vidim najbezbolnije bi bilo
podebljati vrat za 3mm na dijelu koji naliježe u ležište. Ako tko ima koji drugi predlog ......
uf . aj neku slicicu okaci pa cemo nesto izmozgati. ovako napamet tesko.
Ne mogu stavit slike,nešto me digitalac il komp zeza.Kad riješim daću slike.
Ja sam na nekoj staroj fabričkoj gitari imao, a to sam video kada sam skinuo lak, ubačenu
i zalepljenu daščicu od oko 5mm debljine u džepu za vrat. Pokrivala je celu površinu
na koju naleže vrat, pa sam došao do zaključka da je ubačena baš iz tog razloga što je
u trupu greškom napravljen dublji džep. Možda ti ovo da ideju da rešiš problem.
Nipošto ne bacaj drvo bio bi greh. Srečno.
i zalepljenu daščicu od oko 5mm debljine u džepu za vrat. Pokrivala je celu površinu
na koju naleže vrat, pa sam došao do zaključka da je ubačena baš iz tog razloga što je
u trupu greškom napravljen dublji džep. Možda ti ovo da ideju da rešiš problem.
Nipošto ne bacaj drvo bio bi greh. Srečno.
lenbb sve pet.I to mije palo na pamet al onda moram ići bojom koja zatvara,a htio sam ići transparentnom,
dakle da se vide godovi. Šteta ovaj javor zatvoriti. Možda top u crvenu a bočne i leđa u crno.
Nešto će se već smisliti
dakle da se vide godovi. Šteta ovaj javor zatvoriti. Možda top u crvenu a bočne i leđa u crno.
Nešto će se već smisliti
E da, skoro zaboravih.Tijelo sam metnuo na vagu i teško je, odnosno lagano 1,9kg, sa golim vratom 2,5 kg.
Lagana je ko akustara.Dok dođe gvožđurija biće taman
Lagana je ko akustara.Dok dođe gvožđurija biće taman
Stvarno je šteta pokriti ga, super izgleda. Savet ti je da ne žuriš, malo se ohladi
a možda ti neko i da dobru ideju.
a možda ti neko i da dobru ideju.