Rack reverb/fx
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Rack reverb/fx
Sad je meni jasno zašto ti ne prodaješ tog dinosaurusa
Da sam znao da na njemu ima tih opcija, i ja bih jurio jedan!

@ Rocket: za zvuk kao na ona 2 klipa je potrebno dodati reverb?
- Rocket Roll
"Normalan" delay ispred i reverb iza, to bi bio jedan od najklasičnijih recepata. Objašnjava to čovek na ta dva klipa, ali ne govori pravo u kameru pa se teško razume.
Primer vrlo čistog shimmera, bez puno delayja ispred i bez puno reverba iza - shimmer počinje od 1:08:
Primer vrlo čistog shimmera, bez puno delayja ispred i bez puno reverba iza - shimmer počinje od 1:08:
-
Na to sam i mislio, kada feedback krene da 'hrani' gornju oktavu...zvuci toplije nego na midiverbu, bas je razlika.Jeste, to je to - od 1:40, kada kaže "Ako pojačamo fidbek..."
Ja sam taj efekat cuo davno, prvi put na nekoj ranoj verziji guitar rig-a...valjda se zvala makina psycho delay ili slicno...
p.s.
Gde si iskopao taj grozni bend za primer

- Rocket Roll
Glavno da Midiverb ima tu opciju, a lako je dodati delay ispred i malo reverba iza.Kill surf city wrote:...zvuci toplije nego na midiverbu, bas je razlika.
Nisam mogao da nađem dobar Coldplay primer (i oni vole shimmer), a Edž shimmeruje sve u šesnajs'Kill surf city wrote: Gde si iskopao taj grozni bend za primer![]()

Rocket Roll wrote:Sad je meni jasno zašto ti ne prodaješ tog dinosaurusa

Iskreno ima ih povremeno... za oko 30-50 evra...Rocket Roll wrote:Da sam znao da na njemu ima tih opcija, i ja bih jurio jedan!
P.S. izvinjavam se... Balerina 12/24 efekat... malo sam se zaneo i pogresio...
- rock action
evo klip za Eventide Pitch Factor:
Igrom jednog lepog slučaja, došao sam u trajni posed ove prekrasne sprave:

U pitanju je Yamaha SPX90II Digital Multi-Effect Processor iz 80ih. U ekstra je stanju zapravo, kada sam ga uzeo imao je četvrt vekovne naslage masti i prašine pa sam mislio da je izakan, međutim kada sam ga očistio zasijao je kao da je nov.
Najkorisniji mi je definitivno Reverb, ali je i sve ostalo stvarno odlično. Malo sam se začudio što ima tako topli, veoma analogni zvuk, s obzirom da je matora digitalija, pa sam mislio da je ne moguće da nešto digitalno a matoro zvuči bolje nego neke današnje prodže, ali sam se prešao i to dosta.
Izdrndao sam i mali primer, čisto da čujete ako nekoga zanima. Setup je Washburn WI-64 u Yamaha SPX90II koji je namešten samo na Hall Reverb, reverb time 99s i sve to u mali Fender Frontman 15R:
http://www.box.net/shared/ad5t8jpl2b

U pitanju je Yamaha SPX90II Digital Multi-Effect Processor iz 80ih. U ekstra je stanju zapravo, kada sam ga uzeo imao je četvrt vekovne naslage masti i prašine pa sam mislio da je izakan, međutim kada sam ga očistio zasijao je kao da je nov.
Najkorisniji mi je definitivno Reverb, ali je i sve ostalo stvarno odlično. Malo sam se začudio što ima tako topli, veoma analogni zvuk, s obzirom da je matora digitalija, pa sam mislio da je ne moguće da nešto digitalno a matoro zvuči bolje nego neke današnje prodže, ali sam se prešao i to dosta.
Izdrndao sam i mali primer, čisto da čujete ako nekoga zanima. Setup je Washburn WI-64 u Yamaha SPX90II koji je namešten samo na Hall Reverb, reverb time 99s i sve to u mali Fender Frontman 15R:
-

Nego me tripuje, u oglasima sam video tu spx dvojku, isto posadjenu na toj eho makini ?

Ima jos dosta komada iz te generacije rekova koji se danas smatraju 'zastarelim', a zapravo zvuce mnogo bolje nego vecina danasnjih plastikanera.

Last edited by Kill surf city on 28 Nov 2009, 20:08, edited 1 time in total.
Da, ludnica, taj čovek od koga sam uzeo ima isti Roland DC-30 kao i ja. Išao je Nyarlathotep samnom da ga pita dal bi ga prodao, ali ga čovek ne da, jebiga.
Razlika je što moj ima podebljane ove linije na Chorus potovima, a njegov nema, bivši vlasnik ovog mog ga je ofarbao da bi mu svetleo na stejdžu, glupost.
Razlika je što moj ima podebljane ove linije na Chorus potovima, a njegov nema, bivši vlasnik ovog mog ga je ofarbao da bi mu svetleo na stejdžu, glupost.
-
Sad slusam sample...to je taj Yamaha infinite verb !!
Ja sam zadovoljan i sa 40 sec , ali ga mixam nisko, samo da peva ispod.

Kongrechulejshns! Mnogo fino zvuci cak i kroz frontmena 

Da, ovde sam ga malo izgurao u prvi plan, mislim da je 70-30% odnos reverb-gitara.
Ma prezadovoljan sam, čak i da ima samo ovaj reverb, a ima i odlični pitch shifter, veoma upotrebljivi Echo i Delay i još par stvarčica.
Skroz dobra kupovina za 6500 dinara.
Ma prezadovoljan sam, čak i da ima samo ovaj reverb, a ima i odlični pitch shifter, veoma upotrebljivi Echo i Delay i još par stvarčica.
Skroz dobra kupovina za 6500 dinara.
-
JE BO TE+Hopkins+ wrote:Igrom jednog lepog slučaja, došao sam u trajni posed ove prekrasne sprave:
jako je dobro
i efekat i to sto si svirao

Samo jos da se ubace bubanj i bas polako

Hehehe, hvala. Zvuk razbija. Kada pomislim da sam do pre 2 nedelje bio ubeđen da kupujem Digitech Hardwire Reverb i sada za duplo manje pare dobio ovo, uh...
A što se tiče svirke, stvarno sam samo namuljao nešto čisto da ga čujete, ali volim te ambijentalne noisy tripove svakako.

Hvala! Frontmen je ekstra za clean. Možda sam trebao da ga nakačim na V2 da ga čujete sa lampama, ali šta sad...cccira wrote:Kongrechulejshns! Mnogo fino zvuci cak i kroz frontmena