Gradnja gitare
Gradnja gitare
Pre par godina sam citao clanak u novinama, o nekom cikici iz Vojvodine koj pravi gitare, tambure i sl. Kao mlad je imao strasnu zelju da nauci sve o tome, ali ni jedan majstor nije hteo da mu proda znanje pa je resio da krene sam. Na kraju se ispostavilo da je postao bolji od svih majstora kod kojih je trazio to isto znanje. Danas ga kontaktiraju sa nekog univerziteta u SAD radi saveta i tvrde da su njegove gitare po necemu posebne. Sto je najbolje covek je iz revolta zbog svog iskustva, na kraju kada je postao priznati graditelj, lepo sakupio sva ta znaja iz neuspelih i uspesnih pokusaja i izdao knjigu u kojoj je sve lepo opisao do detalja. Interesuje me da li neko zna o kome pricam i gde moze da se nadje njegova knjiga ali i neka slicna literatura? Takodje me interesuje koliko je tesko i koliko kosta da se napravi solidna gitara posto apsolutno nista ne znam o tome? 

Re: Gradnja gitare
Citao sam o tom cikici, ali ne znam da je napisao knjigu.
Kad bi bar dosli do njegovog imena...
Kad bi bar dosli do njegovog imena...
Pa bilo je njegovo ime navedeno u clanku, ali sam bio i suvise lenj da ga zapisem.
Mada, mislim da vredi da se prelista, jer je priznati graditelj, a knjigu je izdao iz inata i namerno otkrio sve sto je njemu bilo sakriveno.

- Dersu Uzala
Ima ih par, jedan je nedavno preminuo. Uglavnom prave jazz i klasicne gitare.
- Rocket Roll
Danče živi u Njujorku a poreklom je iz Beograda, sumnjam da je on u pitanju.
Pre dve godine je bio u Novom Sadu,drugar iz benda je kupio gitaru od njega. E sad ne znam,mozda se vratio u Njujork.
Nisam mislio na ovog, ovaj trazi 4-5 hiljada dolara da te nauci da pravis gitaru. Onaj cica je sed i zivi u nekom vojvodjanskom selu. Ta njegova knjiga mora da moze negde da se kupi, pitanje je samo na kojim mestima se prodaje strucna literatura tog tipa?
Nasao sam ime. U pitanju je Dusan Brankov iz Kikinde, medjutim izdao je knjigu samo o tamburi. Secam se intervjua u kome je govorio o tome da je u pocetku pravio i gitare, ali da se tambure lakse prave pa se opredelio za njih. Kaze da je ucio iz knjiga poznatih svetskih majstora koji su izdali knjige, a novo pitanje je kako doci do tih knjiga? Pretrazih celi net i nigde nista o literaturi za akusticnu gitaru.
Cika Dule, moj sugradjanin. xD
Cuo sam za njega, al' nisam znao da je izd'o knjigu.
I Kikinda nije selo!
a nije ni daleko
I Kikinda nije selo!

a nije ni daleko

Wolf wrote:Cika Dule, moj sugradjanin. xD
I Kikinda nije selo!![]()
a nije ni daleko

Ma opusteno nije selo, a nije ni grad, imamo status "varosice". 
Videcu da saznam nesto vise o njemu.

Videcu da saznam nesto vise o njemu.

- Dersu Uzala
Ladno nisu ni jedan ni drugi koje ja znam. MIslim, znam za Dancheta, ali ova dva lika su legende kao pokojni (Tony) Zemaitis. I jedan od njih je sad pokojan as well, laka im zemlja obojici. Ipak je Tony nas (Grk).
Ne znam da li ste na te likove mislisli (gore navedene) ako ne, moracu da se iscimam da nadjem te nase likove. IMaju obojica web-site koji je ono, pa u drevnom papirus fazonu. Ne jebu oni iznenadjenja, ko zna, zna.
Ne znam da li ste na te likove mislisli (gore navedene) ako ne, moracu da se iscimam da nadjem te nase likove. IMaju obojica web-site koji je ono, pa u drevnom papirus fazonu. Ne jebu oni iznenadjenja, ko zna, zna.