Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sl0e

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by sl0e » 29 Nov 2009, 14:51

E da, ja nisam rekao, i ja sam se ponovio pikap busterom. Cackao sam ovaj guvnor-ov na poslednjem dzemu pa sam se odusevio, te sam nabavio sebi primerak :P

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Nov 2009, 18:18

sl0e, i think you've been GAS-ed!

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 29 Nov 2009, 18:20

guv'nor wrote: Izvini, nisam baš najbolje povezao, razlika između kojih pedala? SD PB je clean boost, sa opcijom za simulaciju vintage i hot humbucker-a, nema taj ni trunke drajva u sebi. Njegova uloga je da iznenadi pojačalo, ako stoji poslednji u lancu, ili da iznenadi drajv pedale, ako stoji prvi u lancu (kao što čika Simor i preporučuje).
ufuf, ja mislio na Fulltone Fat Boost :oops:
pa bio bi red da pravis demo za pickup booster u svim pozama :mrgreen: :ziveli:
@Sloe ćestitam! :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 29 Nov 2009, 20:28

sl0e wrote: Cackao sam ovaj guvnor-ov na poslednjem dzemu pa sam se odusevio
:lol: Sl0e stari homos. :ziveli:

Inače, meni je to jedna od omiljenih i najsvestranijih pedala, IKADA. :D
Guitar_thrill wrote:pa bio bi red da pravis demo za pickup booster u svim pozama :mrgreen: :ziveli:
Čim se malo razgibam :wink: , a dotle mogu da preporučim jedan sasvim odličan i nadasve tr00 rivju:

SFX-01 - Pickup Booster
Specs:

Gain range: 6 to 25 dB

Pickup Resonance Switch: Makes a single coil sound like a vintage humbucker ("1") or high output humbucker ("2").
"1" - Resonance shift down 2-3kHz
"0" - Resonance is not affected
"2" - Resonance shifts down 3-5kHz

Bypass: True bypass

Noise: -120 dBV (referred to input with gain set at 25dB)

Type of circuitry: Fully discrete, class A

Distortion: < 0.1%

Power: DC 9-12 V battery, or regulated DC adapter

Current consumption: 3.5mA @ 9V (when LED is "on"), 1.5mA @ 9V (when LED is "off")

Input impedance: 500K (when effect is "on"), Open (when effect is "off")

Output impedance: 5K ohms

Dimensions: 2.5" x 5" x 2" (W x L x H) (6.35cm x 12.7cm x 5.08 cm)

Weight: 0.8 lb. Without battery, 0.9 lb. With battery

Chassis material: Heavy duty 1.6 mm steel

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Nov 2009, 21:45

ma kakav gt500... to je za pickice...

gt350, shelby, matora!

Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Nov 2009, 07:59

A zasto ne GT500 KR (king of the road)?
Image
:mrgreen:

sl0e

Post by sl0e » 02 Dec 2009, 00:15

guv'nor wrote: :lol: Sl0e stari homos. :ziveli:
ahahhhhahahah
guv'nor wrote: Inače, meni je to jedna od omiljenih i najsvestranijih pedala, IKADA. :D
Word. Mnogo dojajna stvar, malo sam se dvoumio oko tih bustera, ali me je ovaj kupio zbog humbucker modova.

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 07 Dec 2009, 11:05

pre neki dan sam bio u mitrosu da kupim zice i kada sam vec imao sat vremena slobodno hteo sam da probam poneku gitaru.iako sam dobio malo cudan odgovor da nesmem da sviram nego samo da probam gitare (pa kako cu ih probati ako ih necu svirati ? :O.o: ) ipak sam uzeo par gitara da isprobam na suvo...
prva je bila
Image
koja je prava lepotica i cim sam je video zaljubio sam se u nju :oops: iako nevolim te malo "sarenije boje" ova gitara prelepo izgleda,a i slab sam prema kelly-jima..ljudi pricaju kako je malo neudobna ili cudna za sviranje ali meni nije predstavljala nikakav problem,malo je cudno u pocetku jer nema gornjeg "roga" kao kod moje gitare ali naviknuo sam se ubrzo.kada sam uzeo nesto nasumicno da sviram zapitao sam se kako ljudi uopste mogu uzeti gitaru u prodavnicama ako su sve ovakve? gitara ima stvarno odlican vrat(barem za mene :D ) ali nije bila nastimana i zice su bile bas dosta visoko,a prodavci nedaju da se to dira i stvarno me je to dovelo u pitanje kako da ja znam da li je ova gitara ok ako je nesmem nastimati,podesiti visinu zica i srediti floyd rose? no o zvuku gitare nazalost nemogu puno reci jer kao sto sam vec rekao mogao sam samo da je probam,ne da je sviram :lol:
posle kelija mi je za oko zapao i Image
koja mi je bila malo cudna za sviranje zbog oblika ali kao i za kelija brzo sam se navikao..da ne bi odugovlacio sve sto sam ja mogao videti na toj gitari je da ima dobar vrat i da je svirljiva(na ovoj su bile spustenije zice i bila je koliko toliko nastimana),mada mi se ta swirl boja nije svidela no opet da mi je neko pokloni vrlo bi je rado prihvatio :D
treca je bila neki sekter kojeg nigde nemogu naci,cak ni na njihovom sajtu,ali ta gitara mi se bas i nije svidela..no sve u svemu voleo bi da isprobam tog ke3 i rr3 u beogradskom mitrosu pa da kazem po koju rec jer sve sto sam ja tu mogao videti je kako gitara zvuci nenastimovana na suvo i kakav joj je vrat :lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Dec 2009, 11:42

Duane wrote:ma kakav gt500... to je za pickice...gt350, shelby, matora!
Ti imas u familiji nekoga ko ti prica fine price o Amerigi. Zesci si ljubitelj, ne? Ne mislim uvredljivo, pitam...

Uzgred, DeLorean ili Vector Twin Turbo?

Svrati pa da se provozamo u jednoj Shelby-jevoj Kobri. Moje godiste...

Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 07 Dec 2009, 16:46

Dersu Uzala wrote:
Duane wrote:ma kakav gt500... to je za pickice...gt350, shelby, matora!
Ti imas u familiji nekoga ko ti prica fine price o Amerigi. Zesci si ljubitelj, ne? Ne mislim uvredljivo, pitam...

Uzgred, DeLorean ili Vector Twin Turbo?

Svrati pa da se provozamo u jednoj Shelby-jevoj Kobri. Moje godiste...

Image
ma da, oce ovi moji matorci o tome da prozbore, a ono i sestra otisla u LA sad u septembru, na UCLA, da se malo bavi muzikicom... a ja ono, voleo bi da odem tamo dole, neka pustinja, mehiko-kalifornija, teksas... neznam napunio sam glavu time preko filmova, muzike, knjiga cega god...

ajo juce sam bas pominjao kobru na chatu ovom forumskom :mrgreen: neki lik prodaje za jedno 50 hiljada evra... evo moze nemanja da potvrdi, on je okacio mustanga iz 69 :mrgreen:

ps. aj nek bude DeLorean... ipak mi je irska u srcetu

Mogut

Post by Mogut » 16 Dec 2009, 18:25

Danas sam baš probavao ovo
Image

jer sam se duboko zamislio kada sam video da je na popustu. Pošto su me uštekali u ovnjivo pojačalo
i nisam dugo svirao utisak mi sigurno nije potpun.
Zvuk na bridgeu je suviše svetao, (ja ne volim tako), što se verovatno da ispraviti ton potom (koji ima veliki opseg)
i pojačalom. Ovaj prednji magnet je baš fin, i dosta tiši od zadnjeg (koji je i bio podignut nešto više verovatno).
Akcija je visoka, što se da namestiti, vrat je ok, e sad, javor je jako lep na oko (meni), ali
sada ipak mislim da je rosewood bolja stvar. Oseća se pri bendovanju da je hrapavija površina ovde,
što nije dobar osećaj. Gitara ovako što lepo izgleda, naravno to je samo prednja strana, sa
strane i od pozadi je crna, mada je finish sasvim ok. U svakom slučaju, prošao me je napad kupovine
pošto sam je probao. Nije ne znam koliko fantastična ponuda. Generalno, za te pare koliko sada košta,
možda je i ok. Piše made in japan, što ni na koji način ne utiče na to da je ipak više našminkana
(dankani, javor vrat, top neki kao itd) nego što ostavlja utisak zvučno.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Dec 2009, 19:11

Juce sam bio u Nishu.. quick shop na brzaka.. i probao u Sky-ju u Kalci ovo:

Image

Zanimljiva pedala, moram reci. Iako nisam vlasnik nijednog Fenderovog pojacala, ova sprava me je lepo iznenadila. Ton je veoma jasan i cist. Kontrole fenomenalno reaktivne. Tremolo i reverb su na zavidnom nivou.. jednostavno, sve sto vam treba je jedno "anemicno" pojacalo i mikrofon... pa u razglas..
Sa jedne strane vas oslobadja nabavke teskog pojacala, a sa druge za jedni klasicnu blues ili R'n'R svirku pruza sve sto vam treba... zvuk pojacala, malo reverba i na kraju gain koji moze da se otpanji i da se kontrolise potenciometrom...

Jes da je COSM tehnologija ali je sasvim OK ako nemate 500-600 ili vise ojra za pravog deluksa... doduse, ni ovo nije "sica" oko 125 evra je, ali ono, vredi te pare... mislim... ko ne voli procesore...

Jedino, nisam siguran kako bi zvucalo direktno u razglas, mada me je fenomenalno ljubazni provac terao, ali ipak nemah vremena...

BTW, sve vreme je u Sky-ju isla Ana Popovic sa njihovog pustaca zvuka...

Eh, da... ne bih da kritikujem i zakeram, ali sam svratio i u Mitros, Niski... na pitanje, "Imate li neku reverb pedalu"? prodavac mi rece "NEMAMO"... malo razgledah i zatrazio sam da pogledam.. ovu... pa ovu, onda ovu... i na kraju ovu pedalu... sve same REVERB pedale... cetri (brojem 4)

Mnogo ne volim kada prodavac ne zna sta ima u prodavnici... ali ajde, izgledao mi je umoran... tako da ovaj put oprastam... ali neka pazi sledeci put :mrgreen: :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Dec 2009, 19:16

dejankuki wrote:...sasvim OK ako nemate 500-600 ili vise ojra za pravog deluksa...
Deki, ako nađeš pravog Deluksa za 500-600 ojra, ja imam kupca. Ne šalim se, čovek crkava za Deluksom a traže mu 1000+ za očuvane primerke.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Dec 2009, 19:18

Ej Rocket.. mlatnuo sam.. cisto da se kaze da je pojacalo skuplje od pedale... mamemi :oops:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Dec 2009, 21:10

dejankuki wrote: Image
Nisam veliki ljubitelj pedala koje zele da zvuce kao odredjeno pojacalo, kao ni novih bossovih pedala ali ovo je fina pedala.
Ne verujem da bi izvukla neki dobar zvuk iz loseg pojacala ali sa nekim pojacalom koje dobro prima efekte (ja sam je npr probao sa cube 60kom) zvuci sasvim fino.

Post Reply