Koju heavy distorziju preporučujete?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Jackson

Re: Koju heavy distorziju preporučujete?

Post by Jackson » 10 Dec 2009, 21:28

Nisam hteo da otvaram novu temu za ovo, kontam da moze upitnik ovde da se smesti:

Naime, zelim da se otarasim svog Metal Zona, ne odgovara mi vise, pa se razmisljam o sledecim proizvodima:

Rocktronove distorzije, tacnije Metal Planet, Rampage i Zombie, po cemu se one razlikuju?
Hughes and Kettner Warp Factor
EHX Metal Muff

Ovo mi je uzi izbor, sta preporucujete i koje su odlike koje pedale? Ili nesto slicno u cenovnom rangu?
BTW Line 6 Uber Metal i Digitech Metal Master ne dolaze u obzir!
Hvala!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Dec 2009, 21:36

EHX Metal Muff

shule

Post by shule » 10 Dec 2009, 21:43

EHX. :D

jelenko

Post by jelenko » 10 Dec 2009, 21:51

Probaj i digitech hardwire metal dist.Moze se reci da je boogievska, mada nema previse gaina, low end kida...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Dec 2009, 00:03

Glasam za Rocktron Rampage.. ili Digitechov Hot Head ako ti je u planu "pojacalska" gain pedala... a ako zelis dzdz iliti nu metal dist. pogledaj hardwire, death metal (digitech) i onu MXRovu, Fullbore

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Dec 2009, 00:06

nemanjavelimirovic wrote:EHX Metal Muff
:1:

Jackson

Post by Jackson » 11 Dec 2009, 01:07

Kako to mislis "pojacalska" gain pedala?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Dec 2009, 01:09

Jackson wrote:Kako to mislis "pojacalska" gain pedala?
Pedala emulira zvuk razsrafljenog gitarskog pojacala ;)

serbianzoro

Post by serbianzoro » 12 Dec 2009, 05:34

Metal zone ako hoces da cujes i malo gitare kroz nju zaboravi,ljudi se zalepe za nju zato sto ima odlican eq i mozes da se igras sa tonom ali nikad nece da zazvuci kako treba jer je klasicna zujalica i smucice ti se posle mesec dana imao sam je i na kraju kad zabodes i ds-1 zvucace ti kao kuca u odnosu ma metal zone,shred master je kraj sveta i moja omiljena heavy pedala,ako imas nekog hobi elektronicara pro co rat moze da ti napravi za 20e ima sema gde hoces ali nikako nije univerzalna,licno mislim da je jedna od naj univerzalnijih pedala inace sans amp gt2,ali na srecu behringer je napravio gd21 kopiju koja radi skoro identicno i kosta nova 40-tak eura poslusaj ima je na netu i sam odluci ali je meni trenutno best buy.

serbianzoro

Post by serbianzoro » 12 Dec 2009, 05:46

I da by the way nemoj da se zalepis za pedalu na kojoj pise metal ovo metal ono,to su sve marketing budalastine i najpoznatiji metal gitaristi ne koriste te gluposti sto je najcrnje skoro sam citao intervju producenta machine head-a,exodusa itd... ti ljudi najcesce koriste ne ni distove vec drive-ove i boostere zack wilde koji brutalno zvuci koristi mxr drive ili boss ov naj obicniji drive,koriste tube screamer ocd fulltone itd,naravno da neces kupiti ds-1 ali ne padaj na razne oznake jer su to u principu sve iste pedale sa hiljadu razlicitih eq-a i bos ti prodaje u stvari ds-1 samo sa malo vise gaina ili malo manje i da ti drugaciji eq i napravi budalu od tebe.

A evo i delica jedne stvari koju sam skoro producirao za jedan bend,gitara je verovao ili ne isla kroz ocd drive u clean kanal pojacala,posle deset raznih pedala over drive je najbolje zazvucao.
http://www.box.net/shared/vqf4plb7tq

Post Reply