Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Dushan S

Re: Trigger

Post by Dushan S » 15 Dec 2009, 03:35

+Hopkins+ wrote: Više bih voleo da se bendovi posvete pravljenju svojih pesama, ostavljanju nekog pečata, kolko god on mali bio, nego guranjem u top liste, pravljenjem spotova, stajlinga itd... Šta su Black Sabbath imali od svega toga? Ništa. Kada su krenuli da snimaju spotove i imaju stajling postali su sranje bend.
Pop mašina i Black Sabbath kao prve stvari koje ti padaju na pamet kao primeri te zasigurno kandiduju kao logičnu osobu da kažeš da li je nešto muzički aktuelno ili ne, kao što sam i apsolutno siguran da je baš baš baš logičan stav da snimanje spotova veliko zlo koje samo po sebi automatski devalvira bend! :bambi: :ziveli: Pobogu čoveče, šta napriča, zaista? zar ne vidiš da tvoj post upravo govori "Bitnije mi je šta neki bend radi nego šta JESTE, tj forma, i po tome cenim kvalitet"? :grummel_2:
Ako možeš da mi samo pošalješ ime i prezime i potpis na izjavu koju si dao, da svaki put kad nas zakoči jer nismo generički i ne mogu nas strpati niti u jedan koš muzički (pa imamo probleme zbog toga u praksi nekad, znaš, dešava se sa ljudima koji su zatvorenih muzičkih shvatanja) ja samo pokažem tvoj sertifikat "generic band - approved by Dr.Mr.Hopkins" i rešen problem :mrgreen:

Ma da si ti meni živ i zdrav, možda neki reoformirani B. Sabbath svrate i do nas jednom pa se zapijemo na svirci :ziveli:

Kide-ov post naravno neću ni pročitati, i zasigurno ništa ne gubim time. :D

Što se tiče Dersu-a, on živi u zemlji gde su afirmativno ponašanje i priča normalni, sa izuzetkom par zgubidana koji troše vreme pljujući ovaj ili onaj bend. Ne - on se ne šali, samo je moguće zaboravio da je u Srbiji sasvim ok pljuvati nekoga, čak se time kroz elokventno polivanje govnima može dokazivati svoja kompetentnost u zadatoj oblasti, a da je sramota hvaliti nešto za šta misliš da je kvalitetno - prva reakcija je da neko misli da je ili u pitanju cinizam ili da je onaj koji hvali glup, prijatelj ili šta god. Manje više - divan smo jedan narod. Tako da momak koji je rekao da je Dersu upropastio stvari ovde na temi - da, ispravno, sram bilo nekog da nekog drugog javno podrži do jaja. Mene lično je Dersu toliko podržao kako vi i ne znate koliko, i tu dobru nameru i pomoć mu ne mogu uzvratiti, možda jednom budem u prilici. I ima još takvih ljudi, blagosloven sam njima, valjda neko gore ima razlog zašto je to tako, i mogu samo da se radujem zbog toga. Ne znam Dersu-a toliko dobro koliko bi trebalo ali biće valjda šanse i kod njega da svratim na kafu.

Nego evo, nikad nisam na nekom forumu pominjao šta je moje lično mišljenje vezano za ovu fabulu dobih inspiraciju:
Nisam to ovako pominjao da neko ne bi pogrešno shvatio - ali zaista mi je ovako privatno pun moj naše nacije i mentaliteta nakon svih godina ovakvog ili onakvog bavljenja muzikom - konačno to je ono od čega zarađujem - nevezano za Trigger. Zaista osećam ogromnu zahvalnost svima koji su nam pomogli kao bendu i koji pomažu, svakom novinaru koji je napisao članak ili recenziju i hvalio materijal do u besvest i svakom ko je kupio disk i ko dolazi na svirke. Sa druge strane sam i dalje iznenađen, koliko ima negativne energije i takoreći želje kod nekih ljudi da čuju i vide sve najgore u nečemu u poređenju sa publikom napolju. Tokom poslednjih godina video sam da samo opskurni krajnje alternativni bendovi koji i onako nemaju puno publike prolaze bez osuda, a za svaki drugi bend ovde postoji neko pljuvanje negde, na netu ili se zateknem da ih neko ovde pljuje, ili čujem od nekog iz posla da je bend smeće jer /pripada suprotnom taboru (one varijante "202-jka vs Nova srpska scena" i slično), jer je previše komercijalan za jedne a nekomercijalan za druge, jer je suviše metal za jedne a premekan za druge itd itd. jako ružno za mene koji sam odrastao u nekoj SFRJ varijanti gde smo jednostavno slušali muziku i voleli neke pesme ili bendove jednostavno zato što ih volimo, bez tolike ideološke priče i ocenjivanja.Konačno tu je narodna masa sa svojom hahahaha ajd da se sprdamo varijantom, i opet našim mentalitetom da ovde prolazi ili patetično sranjce do bola i seljanija ili klovnovi.
Recimo osim Žikića u svojoj prvoj recenziji, niko nije naslutio da je naslov albuma namerno kombinacija rizika i nečega što je "glupo" "mekano" i "sramota" za prosečnog "pametnog" konzumenta ovde. Skoro svaka recenzija sadrži to da naziv albuma asocira na nešto "ljigavo" a da se tek slušanjem naknadno shvati kontekst tog naziva. Neki prosečan "pametnjaković" koji žuri da što pre napiše nešto loše bi na primer napisao kako su tekstovi bzvz jer nije u stanju da uloži mentalnu energiju da shvati o čemu je tekst zaista itd itd.
Elem, u poređenju s tim, popriličan barometar mi je da praktično niko ko je u bilo kom smislu bitan u poslu a čuo je materijal nije imao loše reći u vezi albuma - većina jer su imali pozitivno mišljenje, drugi jer su bili zlobni ali nisu imali argumente. (A intelignetni su dovoljno da ne pljuju ako ih objektivno nemaju iako su ideološki protiv naše muzike). Još veći barometar mi je to da od neke lepe količine ljudi koji su čuli naš materijal a ne znaju srpski jezik, apsolutno nikada niko nije imao negativan komentar na album. Neki internet radiji su bez problema emitovali naše pesme, ponajviše "Više neće biti nas", i ako se uzme na stranu to da ne razumeju tekst, niko nije imao primedbe na bilo koji drugi aspekt muzike. Dapače, najlepše i najiskrenije pohvale su uglavnom dolazile od ljudi iz inostranstva. Dva najprijatnija dočeka smo imali van Srbije, i po pitanju ukazanog poštovanja, i po pitanju stava o onome što radimo.

Dakle divna jedna stvar baviti se muzikom ovde, ne mislim samo na sebe, žalim vezano za sve moje kolege koje moraju da trpe iživljavanja ljudi iz "posla", loš tretman u medijima, kao da su smeće a ne gosti na nekom mediju, i koji moraju da trpe glupost i predrasude nekih ljudi koji sebe smatraju "relevantnom" publikom. Ne imenujem nikog konkretno nigde, pa ni ovde na forumu, da se ne oseti iko prozvanim. Realna kletva u Srbiji je "Da bog da ti dete bilo rock muzičar u srbiji do kraja života"

Naravno muzički ukus je nešto sasvim drugo - kome se ne sviđa jer mu ne prija to što čuje može to uvek da kaže i pozdravljam uvek iskrenost i to da neko zna šta voli a šta ne muzički. Ima mnogo stvari koje ne volim lično. Blo je i konstruktivne kritike, doduše manje od ove druge, jel.

Sa druge strane, toliko sam zadovoljan albumom, toliko mi je lepo sa momcima i devojkom iz benda, toliko finih ljudi nas podržava i voli, tolika mi je lična satisfakcija bila prodati više CD-a od nekih "važnih" "kul" i "urbanih" bendova u medijima i toliko sam prirodno bandoglav da ćemo sa velikom radošću odraditi bar još jedan album, možda čak i na srpskom jeziku, haha :lol: , snimiti puno spotova, ponovo uzeti nagrade i za taj album, i ponovo veselo čavrljati na različitim forumima! :mrgreen:

Eto možda nekome bude interesantno da pročita ovo, a možda opet neko dobije inspiraciju za negativan "realno kritičarski" pljuvački post na osnovu ovoga, pa mi je i za to drago, doprinosimo zdravlju forumaša oslobađajući ih od stresa pražnjenjem! :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Dec 2009, 03:50

Trigger je objektivno najbolji bend koji je ikad svirao na Balkanu izmedju 19-og i 21 veka

Sve na stranu Dersu i svaka cast sto zelis iz dijaspore da pomognes :ziveli: ...Trigger je dobar band, najbolji u Srbiji ikad?, hm, pa i nije, meni licno su najbolji EKV i Sarlo Akrobata i tako ti neki bendovi, shto se tice metal muzike mozda jeste najbolji :?: , ali narano nisam merodavan da bih u tom smeru pricao. Ja podrzavam svaki bend koji se trudi i koji ima neki svoj fazon i trip. Nazalost ta kletva da zivis u Srbiji i svirash, bacena je na mnoge mlade ljude, ali ako shvatish da ti je dovoljno da svirash nekad pred 50, nekad pred 150 a kad je bash dobro (neki festival) i pred 1500 ljudi i da je to ono cemu treba da se nadash najvishe, e onda onda dostizes PEACE OF MIND. Shto se mene tice Trigger, go for it. Mislim (subjektivno) da vam sada treba neki bash bash hit koji ce biti hit i van okvira hard rock-a metala ili alternative, nego da prodre u sve podkulture muzike...neka fuzija, shta vec...neznam, to vi najbolje znate, ali kao shto sam rekao...Rock on.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 15 Dec 2009, 10:22

Dushan S wrote:Pop mašina i Black Sabbath kao prve stvari koje ti padaju na pamet kao primeri te zasigurno kandiduju kao logičnu osobu da kažeš da li je nešto muzički aktuelno ili ne, kao što sam i apsolutno siguran da je baš baš baš logičan stav da snimanje spotova veliko zlo koje samo po sebi automatski devalvira bend! :bambi: :ziveli: Pobogu čoveče, šta napriča, zaista? zar ne vidiš da tvoj post upravo govori "Bitnije mi je šta neki bend radi nego šta JESTE, tj forma, i po tome cenim kvalitet"? :grummel_2:
Ako možeš da mi samo pošalješ ime i prezime i potpis na izjavu koju si dao, da svaki put kad nas zakoči jer nismo generički i ne mogu nas strpati niti u jedan koš muzički (pa imamo probleme zbog toga u praksi nekad, znaš, dešava se sa ljudima koji su zatvorenih muzičkih shvatanja) ja samo pokažem tvoj sertifikat "generic band - approved by Dr.Mr.Hopkins" i rešen problem :mrgreen:

Ma da si ti meni živ i zdrav, možda neki reoformirani B. Sabbath svrate i do nas jednom pa se zapijemo na svirci :ziveli:
Pop Mašina i Black Sabbath su mi prvi pali na pamet, jedni kao legende beogradskog a drugi kao legende svetskog roka. Kada smo kod aktuelnosti, i Pop Mašina i Black Sabbath su vrlo aktuelni. Taj 70s hard rock zvuk je trenutno bum u metalu, i bendovi kao što su High On Fire, Witchcraft, OM i još sijaset drugih jure taj zvuk i taj fazon. Ne kažem, to je još jedan od trendova, ali je bar aktuelan, i meni se sviđa, jer konačno daje metal bendovima kreativnu slobodu da naprave nešto svoje iako su pod uticajem recimo Black Sabbatha, nisu zarobljeni u surove stereotipe u koje se metal pretvorio u zadnjih 15 godina. (čast izuzecima tipa Voivod, Sleep itd...)

Ako Ozzy i Iommi dođu kod nas, nalazimo se i častim pivo celo veče :ziveli:
Dushan S wrote:Naravno muzički ukus je nešto sasvim drugo - kome se ne sviđa jer mu ne prija to što čuje može to uvek da kaže i pozdravljam uvek iskrenost i to da neko zna šta voli a šta ne muzički. Ima mnogo stvari koje ne volim lično. Blo je i konstruktivne kritike, doduše manje od ove druge, jel.
Naravno, i zašto se onda braniš i vređaš zbog onoga što sam napisao?
Ako postaviš temu na forumu u vezi svog benda, budi spreman da će biti ljudi kojima se neće sviđati i koji nisu licemeri da te tapšu po ramenu. Ja nisam samo napisao "sranje ste" i zapalio, ja sam ti lepo objasnio zašto se meni ne sviđa, ok malo kroz šalu, nadam se da se nisi uvredio.
U krajnjem slučaju, ja to isto mislim i za Nightwish i raznorazne takve bendove, da su ćorsokak u muzičkoj evoluciji, pa to ne sprečava te bendove da imaju hiljade fanova šitom sveta.

Samo vi kidajte, i nemoj da svaku kritiku posmatraš kao zlonamernu, nego se zamisli nad njom.
Sve najbolje! :metal: :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 15 Dec 2009, 11:22

Dule, sto se toliko vredjas zbog negativnih kritika? Mislim, svakog sujetnog muzikanta (a ne znam nijednog koji nije sujetan) takve stvari pogode, ali ti si bas preterao sa reakcijom.
Odmah pada prica o zavidnim Srbima koji obozavaju da pljucnu sve sto iole vredi, i zapadnjacima koji taj obicaj nemaju... :grummel_2:

Elem, sad sam jope preslusao onaj live album i jos nekoliko pesama.
Sta bi trebalo da uradite?
Ili izadjite iz forsiranja metal harmonije, ili menjajte pevaljku!

Najbolje se Milena snasla (uslovno receno, nije to potpuno to, oseti se malo preteranog glumatanja) u pesmi koja je najbliza hitoidnom (da, da, skoro da ima taj potencijal) mejnstrimu (mada strofa ima opet tu metal harmu), i to bi trebalo da vam bude putokaz za dalji rad (da napravite bar jedan hit za raju, sto rece Nemanja :lol: ). U ostalim pesmama, meni vokal zvuci kao hod od prenemaganja do samomucenja, kao pokusaj da se na zadate harme na silu (nista mi ne mozes na silu!) nalepi nesto. A to ne ide...

Meni je kao slusaocu vokal ipak najbitnija informacija, kad vec nema soliranja. :P :wink:

Tekstove nisam pomenuo prosli put, ali evo sad da kazem, slazem se sa kideom. Malo je tu organskog, zaista dozivljenog i prozivljenog, vise su to misaone konstrukcije, a to u rokenrolu, koji trazi vise neposrednosti, ne prolazi. Jednostavno, hladno i neuverljivo.

Za muziku sam rekao da je korektna (ovaj put necu pominjati sviracki deo, to smo apsolvirali!) i pri tom ostajem, ali pomenuo sam i izvesni nedostatak mastovitosti, i pri tome ostajem!
Nema u pesmi harme koja ce da iznenadi, nema nekih neocekivanih aranzmanskih zahvata, nekog neobicnog zvucnog detalja koji bi iskocio i nametnuo se slusaocu (kao recimo, zvucno intrigantan solo u Girl Like You Edvina Kolinsa, coveka koji je u jedan mejnstrim hit uspeo da ubaci bolestan fuzz i ostane ziv :D ), nema karakteristicnog tona gitare, naposletku, nekako je suvise genericki i 'ladan (ne ulazim u to da l' je to sa namerom ili bez nje!)...

(Da kupis ti lepo Dule nekog Strata, makar sa hambakerima, ili Gibsona, a slikaj se sa ovim GKG-om, pa da te bog vidi! :mrgreen: )

Znas i sam da je prava umetnost hod na tankoj liniji izmedju ocekivanog i poznatog i novog i nepoznatog, i spretno smenjivanje ta dve stvari. :mrgreen: :hide:

Nekako imam utisak da se mnogo kalkulise, planira, razmislja, pakuje (zato i Dersuov inzenjerski mozak to prihvata, uz orgijasticko radovanje i poskakivanje neurona :P ) da nema spontanih izliva, i to ostavlja utisak izvesne hladnoce i preterane uravnotezenosti... Znas ono kad te muzika ni ne iritira (mada mene Milenin vokal strasno iritira, u pojedinim trenucima), a ni ne uzbudjuje previse...

Pozdrav!

nenadnenad

Post by nenadnenad » 15 Dec 2009, 12:31

Eto, ucite se na Dusanovim greskama sto se tice zvuka i oridjinalnosti :mrgreen:
Odmah pada prica o zavidnim Srbima koji obozavaju da pljucnu sve sto iole vredi, i zapadnjacima koji taj obicaj nemaju... :grummel_2:
+1 Na jednom Harmony Central-u se dosta pljuje po svemu i svacemu.Mislim da svet nije mnogo drugaciji od Srbije po tom pitanju.
Na youtube linku, koji je nyarla postavio nedavno, za intervju Black Flaga od pre sigurno 20 godina, Rollins prica o istim ljudima koji nista ne rade osim sto 'svakog eksera koji viri zakucaju'.

Ne znam koliko vrede komentari i kritike upuceni na zvuk, aranzmane i sl. posto meni deluje kao da mu ovo nisu prve pesme i live snimak ne deluje kao da su svi prvi put uzeli u ruke svoje instrumente i poceli da traze zvuk. :mrgreen:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 15 Dec 2009, 12:41

Hehehe, da je Trigger sada za Srbiju ono što je Black Flag bio za Ameriku 1984e, ja bi verovatno bio najveći njihov fan. Glavni problem i srž, o kome sam gore pričao, po meni je što u Srbiji nema trenutno benda koji je popularan, radi nešto svoje i ima viziju. Nema nikakvog buma, sve je prežvakavanje istih tema.
Ima milion razloga za to.

MUzzY

Post by MUzzY » 15 Dec 2009, 12:54

Vec poduzi period "pratim" sta Dusan pise ovde i na Rumskom, najvise zobg svog jako smirenog i takticnog stava. Stvarno volim da slusam ljude sa znanjem. Upravo to se oseca u muzici koju pravi u svom bendu.
Nazalost slazem se da je malo ... neprimereno pozivati se na "zivimo u divnoj Srbiji" ako dobijes "negativne" kritike. Ja sam se sudrzao od komentarisanja albuma najvise zbog proste cinjenice da nemam sta konstruktivno da vam napisem. Prosto me "ne radi" vasa muzika. Da li onda i ja zbog nemanja tog nekog konkretnijeg razloga spadam u ciste pljuvace i hejtere?

MUzzY

Post by MUzzY » 15 Dec 2009, 12:59

Duane wrote:
Dersu Uzala wrote: Trigger je objektivno najbolji bend koji je ikad svirao na Balkanu izmedju 19-og i 21 veka.
ne rise matori, ja sam cuo da onaj mokranjac ima par zajebanih shreddova i sweep arpedja u petoj rukoveti... mis posija proju po jezevu polju...
:D :D :D

MUzzY

Post by MUzzY » 15 Dec 2009, 13:05

+Hopkins+ wrote:
Dersu Uzala wrote: Više bih voleo da se bendovi posvete pravljenju svojih pesama, ostavljanju nekog pečata, kolko god on mali bio, nego guranjem u top liste, pravljenjem spotova, stajlinga itd...
Nisu svi talentovani muzicari sposobni da budu "oreginalni". Poslednje oreginalno sto sam cuo je WhiteStripes a i oni nisu totalno oreginalni...
Muzika je za prvenstveno za izvodjenje. Njena lepota je u stilovima kojih ima zaista za sve ukuse... Biti osudjen na propast zato sto nisi "oreginalan" je malo preterano, po mom misljenju.

Zaboravlja se da je bitno pokrenuti emociju kakva god ona bila. I Grand Show ekipa uspeva da opstane zato sto bude odredjene emocije. Nekome ne treba vise... neko i ne moze vise. Zasto gasiti, ubijati ili sklanjati bilo koga?
Konkretno ova zemlja je mala iako vecina misli kako smo mnogo veliki. Nije preterano cudno zasto kod nas uspeva samo grand show i rock (onaj osnovni... al' ipak malo da vuce na ove druge).

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Dec 2009, 13:20

Shto se muzike Trigger-a tiche, nekako sam blizhi Hopkinsu i Sinisake-u...
Trigger me nikada nije odushevio niti jednim rifom ili deonicom. U pitanju je precizno kalkulisan zvuk, pre svega aranzhmansko-kompozitorski jel, i ne vidim tu nishta loshe. I sam pokushvam sa svojim bendom da dobijem shto vishe sa shto manje komplikacija. Baviti se muzikom ne znachi imati aerobni trening u isto vreme. :) Opet..Trigger, ruku na srce Dushane, ne gadja ni malo u neke experimentalne sfere, biiiiilo shta shto bi ga uchinilo autentichnim bendom. Sve smo to vec chuli. Hell, nije ni potrebno da jurite ne znam kakav zvuk, kapiram da je tebi nakon toliko godina sviranja i naslushanosti svekolike muzike, jednostavno doshlo da se samo opustish i dobro zabavish sa bandmemberima i rock-ujesh cashba-u, tako da je sve sasvim na mestu, mishljenja sam da ti to radish iskreno(mada me ovaj tvoj prasak nakon negativnih kritika malopredjashnjih malo poljuljao u ovome mishljenju...). Jedino bi trebalo priznati, po mom mishljenju, biti toliko fer, da ne radish nishta originalno, kad smo vec zakljuchili da tako neshto nije ni nuzhno.
Sve je bash onako kako treba, i smatram da treba da postoji takav bend kod nas. Stoga :ziveli: Niti jedan promil negative ka Trigger-u, odista, bash naprotiv.

S druge strane, najlakshe je biti kritichar. Hopkins, Sinisake, drugovi, da chujemo vashe snimke. Da chujemo te neverovatne obrte u harmoniji i kompozitorsko ludilo.
Ok, Fade sam slushao par puta, sasvim je ok, odlichan bend, ali kad si vec pljuvao pevanje ove Triggerke na osnovu live snimka, moram ti reci da i tvoja pevachica ispada iz intonacije na nekom snimku sa Exit-a bash lepo, a i izgovor engleskog joj je najveci problem chini mi se, jako lep glas ima.
Ali sve su to normalne stvari jednoga trenutka, necu donositi zakljuchak o pevachici Fade-a na osnovu par snimaka. Nemoj ni ti Siki o Trigger-u. Koliko si puta bio na njihovoj svirci, znash li kakvu atmosferu prave, koliko su usvirani, kako im pevachica zvuchi u 98% sluchajeva?

Isto kao shto nadrndani Dersu blati dweezil-ovu pedalu ne uzimajuci u obzir da je to pedala od 100e, a ne Marshall od ne znam...1500e. Za razliku od 1400e, ono genijalno zvuchi. Genijalno.

Nadrkanost medju tvorcima autorske muzike na sceni je po meni prevelika.
Svestan sam da je moj post u nit smrdi nit mirishe tonu, ali to su neka moja dva-tri centa.

Pozdrav svima :)

:ziveli: :ziveli: :ziveli:

ness

Post by ness » 15 Dec 2009, 13:23

Dule, ne obracaj paznju,o ukusima stvarno nema smisla raspravljati.Ja licno mislim da vama fali samo malo vise reklame,i sigurno bi dostigli zavidan nivo popularnosti u Srbiji.Budi ubedjen da ima mnogo publike u ovoj nasoj napacenoj drzavi koja tek treba da cuje za vas,jer vas kvalitet je neosporan,to nemoze niko da ospori ma koliko se trudio.Dakle, zajebi sve price o komercijali i ostalim "umetnickim" proseravanjima!Samo reklama,i napred do trona!

nenadnenad

Post by nenadnenad » 15 Dec 2009, 13:40

+Hopkins+ wrote:Hehehe, da je Trigger sada za Srbiju ono što je Black Flag bio za Ameriku 1984e, ja bi verovatno bio najveći njihov fan. Glavni problem i srž, o kome sam gore pričao, po meni je što u Srbiji nema trenutno benda koji je popularan, radi nešto svoje i ima viziju. Nema nikakvog buma, sve je prežvakavanje istih tema.
Ima milion razloga za to.
Nisam hteo da poredim sa black flagom nego sam se slucajno setio pa reko da poduprem jos necim osim hcuf.
Po meni se nadje bendova koji su zanimljivi i\ili originalni , al eto, mogu se nabrojati uglavnom na prste.

Bilo bi lepo da je trigger komercijala\mainstream u Srbiji umesto granda.Mislim da ljudi ne bi bili tako zatucani muzicki a i mozda bi digli generalnu kulturu na veci nivo.Kad krenes od neke zvezde granda u similar artist, zavrsis u blatnjavoj kaljuzi neke vukojebine gde se izvrnula krava na ledu,crkla i isprecila ti se pred daljim putem.Eto, iskreno, kolko god bio ovakav il onakav trigger meni i drugima, ima mnogo vise da se izvuce iz njega.Grand je, ono, prljanje muzickih gena i incest.Ne da ima kozicu izmedju prstiju i velike shushkave obrve nego su jebene letece veverice.

Image

Bivshi Shef\Kolega mi je skrenuo paznju na ponasanje "poli napalmom i zapali" - ne treba bit` sebican,nek se neko drugi raduje i uziva.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 15 Dec 2009, 13:52

Da chujemo te neverovatne obrte u harmoniji i kompozitorsko ludilo.
:D

Pa ja ne govorim o ''neverovatnim obrtima u harmoniji i kompozitorskom ludilu'', nego o malom zacinjavanju stvari....
To je karakteristicno za ''komponovanje'' klinaca, koji su naucili dosta akorada, pa pokusavaju da ih spoje, ne bi li svetu dokazali kako to znaju, pritom zaboravljajuci na melodiju i organsku povezanost delova pesme, Dusan je, ipak, ozbiljniji, stariji muzicar... :D

A glede moje bivse pevaljke, kad je vec pominjes (najmanji njen problem je povremeno ispadanje iz intonacije i naglasak, btw ;)) to je, proslost (kao i sam bend, po svemu sudeci), ali to nija tema ovdi. :wink:
Moje snimke mozes cuti i na onoj temi, a i na ovom linku, a za jedan mogu da ti posaljem i note, pa se zabavi. :wink:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Dec 2009, 14:01

Jasno.

Ma i ja sam govorim da je dovoljno najneoriginalniju muziku svirati sa najsurovijim mudima i da ce to zvuchati do jaja i imati moj eternalni rispekt. :ziveli: U pravu je Muzzy, samo je emocija bitna i da li se budi ili ne.
Trigger je uzhivo odlichan, to je jedino shto treba evaluirati po meni. :ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 15 Dec 2009, 14:21

Naravno, nisam ni ja mislio na harmonije i kompozitorsko ludilo, baš to mislim da ne fali Triggeru, na osnovu onoga što sam imao prilike da čujem.
Začinjavanje i muda su realno najbitnija stvar. Otišli ste predaleko sa forsiranjem te originalnosti, nisam baš mislio na doslovnu originalnost, jer je stvarno teško danas raditi nešto originalno, a da pritom bude i komercijalno, to je ne moguće. Ja sam pod originalnosti mislio više na to začinjavanje, zvuk, stil svirke, ceo fazon, a tek onda na samu kompoziciju. Znam ljude koji od 3 tona prave neverovatna ludila. Nije sve u surovoj tehnici i virtuoznosti, po meni čak suprotno.
Opet ponavljam, postavljena je tema sa imenom benda, ja pre ove teme nisam ni čuo za njih, kao što verovatno niko od njih nije čuo ni za moje bendove, ali da sam ja želeo da čujem mišljenje ljudi o mojim pesmama, napravio bi temu o svom bendu. Ovo što je Cortex rekao, "daj da čujemo tvoje" ne pije vodu u ovom slučaju, jer je ovo tema Trigger i svaki član foruma može da iznese mišljenje ako želi, zar ne? Zbog toga je valjda i napravljena tema?
Ne znam zašto svaka negativna kritika mora da bude shvaćena kao pljuvanje?
Znači fazon je ili pohvali ili ćuti?

Post Reply