Pop mašina i Black Sabbath kao prve stvari koje ti padaju na pamet kao primeri te zasigurno kandiduju kao logičnu osobu da kažeš da li je nešto muzički aktuelno ili ne, kao što sam i apsolutno siguran da je baš baš baš logičan stav da snimanje spotova veliko zlo koje samo po sebi automatski devalvira bend!+Hopkins+ wrote: Više bih voleo da se bendovi posvete pravljenju svojih pesama, ostavljanju nekog pečata, kolko god on mali bio, nego guranjem u top liste, pravljenjem spotova, stajlinga itd... Šta su Black Sabbath imali od svega toga? Ništa. Kada su krenuli da snimaju spotove i imaju stajling postali su sranje bend.

Ako možeš da mi samo pošalješ ime i prezime i potpis na izjavu koju si dao, da svaki put kad nas zakoči jer nismo generički i ne mogu nas strpati niti u jedan koš muzički (pa imamo probleme zbog toga u praksi nekad, znaš, dešava se sa ljudima koji su zatvorenih muzičkih shvatanja) ja samo pokažem tvoj sertifikat "generic band - approved by Dr.Mr.Hopkins" i rešen problem

Ma da si ti meni živ i zdrav, možda neki reoformirani B. Sabbath svrate i do nas jednom pa se zapijemo na svirci

Kide-ov post naravno neću ni pročitati, i zasigurno ništa ne gubim time.

Što se tiče Dersu-a, on živi u zemlji gde su afirmativno ponašanje i priča normalni, sa izuzetkom par zgubidana koji troše vreme pljujući ovaj ili onaj bend. Ne - on se ne šali, samo je moguće zaboravio da je u Srbiji sasvim ok pljuvati nekoga, čak se time kroz elokventno polivanje govnima može dokazivati svoja kompetentnost u zadatoj oblasti, a da je sramota hvaliti nešto za šta misliš da je kvalitetno - prva reakcija je da neko misli da je ili u pitanju cinizam ili da je onaj koji hvali glup, prijatelj ili šta god. Manje više - divan smo jedan narod. Tako da momak koji je rekao da je Dersu upropastio stvari ovde na temi - da, ispravno, sram bilo nekog da nekog drugog javno podrži do jaja. Mene lično je Dersu toliko podržao kako vi i ne znate koliko, i tu dobru nameru i pomoć mu ne mogu uzvratiti, možda jednom budem u prilici. I ima još takvih ljudi, blagosloven sam njima, valjda neko gore ima razlog zašto je to tako, i mogu samo da se radujem zbog toga. Ne znam Dersu-a toliko dobro koliko bi trebalo ali biće valjda šanse i kod njega da svratim na kafu.
Nego evo, nikad nisam na nekom forumu pominjao šta je moje lično mišljenje vezano za ovu fabulu dobih inspiraciju:
Nisam to ovako pominjao da neko ne bi pogrešno shvatio - ali zaista mi je ovako privatno pun moj naše nacije i mentaliteta nakon svih godina ovakvog ili onakvog bavljenja muzikom - konačno to je ono od čega zarađujem - nevezano za Trigger. Zaista osećam ogromnu zahvalnost svima koji su nam pomogli kao bendu i koji pomažu, svakom novinaru koji je napisao članak ili recenziju i hvalio materijal do u besvest i svakom ko je kupio disk i ko dolazi na svirke. Sa druge strane sam i dalje iznenađen, koliko ima negativne energije i takoreći želje kod nekih ljudi da čuju i vide sve najgore u nečemu u poređenju sa publikom napolju. Tokom poslednjih godina video sam da samo opskurni krajnje alternativni bendovi koji i onako nemaju puno publike prolaze bez osuda, a za svaki drugi bend ovde postoji neko pljuvanje negde, na netu ili se zateknem da ih neko ovde pljuje, ili čujem od nekog iz posla da je bend smeće jer /pripada suprotnom taboru (one varijante "202-jka vs Nova srpska scena" i slično), jer je previše komercijalan za jedne a nekomercijalan za druge, jer je suviše metal za jedne a premekan za druge itd itd. jako ružno za mene koji sam odrastao u nekoj SFRJ varijanti gde smo jednostavno slušali muziku i voleli neke pesme ili bendove jednostavno zato što ih volimo, bez tolike ideološke priče i ocenjivanja.Konačno tu je narodna masa sa svojom hahahaha ajd da se sprdamo varijantom, i opet našim mentalitetom da ovde prolazi ili patetično sranjce do bola i seljanija ili klovnovi.
Recimo osim Žikića u svojoj prvoj recenziji, niko nije naslutio da je naslov albuma namerno kombinacija rizika i nečega što je "glupo" "mekano" i "sramota" za prosečnog "pametnog" konzumenta ovde. Skoro svaka recenzija sadrži to da naziv albuma asocira na nešto "ljigavo" a da se tek slušanjem naknadno shvati kontekst tog naziva. Neki prosečan "pametnjaković" koji žuri da što pre napiše nešto loše bi na primer napisao kako su tekstovi bzvz jer nije u stanju da uloži mentalnu energiju da shvati o čemu je tekst zaista itd itd.
Elem, u poređenju s tim, popriličan barometar mi je da praktično niko ko je u bilo kom smislu bitan u poslu a čuo je materijal nije imao loše reći u vezi albuma - većina jer su imali pozitivno mišljenje, drugi jer su bili zlobni ali nisu imali argumente. (A intelignetni su dovoljno da ne pljuju ako ih objektivno nemaju iako su ideološki protiv naše muzike). Još veći barometar mi je to da od neke lepe količine ljudi koji su čuli naš materijal a ne znaju srpski jezik, apsolutno nikada niko nije imao negativan komentar na album. Neki internet radiji su bez problema emitovali naše pesme, ponajviše "Više neće biti nas", i ako se uzme na stranu to da ne razumeju tekst, niko nije imao primedbe na bilo koji drugi aspekt muzike. Dapače, najlepše i najiskrenije pohvale su uglavnom dolazile od ljudi iz inostranstva. Dva najprijatnija dočeka smo imali van Srbije, i po pitanju ukazanog poštovanja, i po pitanju stava o onome što radimo.
Dakle divna jedna stvar baviti se muzikom ovde, ne mislim samo na sebe, žalim vezano za sve moje kolege koje moraju da trpe iživljavanja ljudi iz "posla", loš tretman u medijima, kao da su smeće a ne gosti na nekom mediju, i koji moraju da trpe glupost i predrasude nekih ljudi koji sebe smatraju "relevantnom" publikom. Ne imenujem nikog konkretno nigde, pa ni ovde na forumu, da se ne oseti iko prozvanim. Realna kletva u Srbiji je "Da bog da ti dete bilo rock muzičar u srbiji do kraja života"
Naravno muzički ukus je nešto sasvim drugo - kome se ne sviđa jer mu ne prija to što čuje može to uvek da kaže i pozdravljam uvek iskrenost i to da neko zna šta voli a šta ne muzički. Ima mnogo stvari koje ne volim lično. Blo je i konstruktivne kritike, doduše manje od ove druge, jel.
Sa druge strane, toliko sam zadovoljan albumom, toliko mi je lepo sa momcima i devojkom iz benda, toliko finih ljudi nas podržava i voli, tolika mi je lična satisfakcija bila prodati više CD-a od nekih "važnih" "kul" i "urbanih" bendova u medijima i toliko sam prirodno bandoglav da ćemo sa velikom radošću odraditi bar još jedan album, možda čak i na srpskom jeziku, haha

Eto možda nekome bude interesantno da pročita ovo, a možda opet neko dobije inspiraciju za negativan "realno kritičarski" pljuvački post na osnovu ovoga, pa mi je i za to drago, doprinosimo zdravlju forumaša oslobađajući ih od stresa pražnjenjem!