Trigger
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: Trigger
Trigger je kvalitetan bend koji ja nikad ne bih pustio na gajbi. Dobra produkcija, dobro muziciranje, i to ne mogu da kritikujem, ali je iz neke skroz druge priče, i ja se tu ne nalazim ni najmanje. Šta znam, ja sam uvek imao tu rascepljenost u posmatranju muzike, i nisam mogao sebe da nateram da nešto volim zato što mi deluje kvalitetno. No eto, cenim trud, svestan sam da do ovakvog materijala može da se dođe samo uz mnogo ozbiljan rad, i voleo bih da čujem još naših bendova koji ulažu makar sličnu količinu rada.
Meni je ovo kao "Posvećenje proleća". Dobar materijal, ali mi nije prijatno dok ga slušam.
Meni je ovo kao "Posvećenje proleća". Dobar materijal, ali mi nije prijatno dok ga slušam.
@Hopkins
Naravno da se slazhem sa svim shto si napisao, ne vidim gde ti vidish ikakvo neslaganje.
Jedino shto se meni chini logichnim to je da, ako cemo vec tako, ti kazhesh ovo se meni ne svidja i stanesh. Ako kazhesh da je neoriginalno da mu fali ovo ili ono, obrazlozhi to, pokazhi nam na svom primeru kako treba. Treba samo pazhljivo odmeriti rechi.
JA prvi mislim da je Trigger neoriginalan, ali od njega to i ne trazhim. Smatram da je bend odlichan i maximalno svrsishodan ovakav kakav je. I treba da postoji, i te kako je potreban sceni.
Shto se tvojih bendova Hopkins tiche, pitaj Nyarla iz koje sam priche, siguran sam da bi mi se dopali
Naravno da se slazhem sa svim shto si napisao, ne vidim gde ti vidish ikakvo neslaganje.
Jedino shto se meni chini logichnim to je da, ako cemo vec tako, ti kazhesh ovo se meni ne svidja i stanesh. Ako kazhesh da je neoriginalno da mu fali ovo ili ono, obrazlozhi to, pokazhi nam na svom primeru kako treba. Treba samo pazhljivo odmeriti rechi.
JA prvi mislim da je Trigger neoriginalan, ali od njega to i ne trazhim. Smatram da je bend odlichan i maximalno svrsishodan ovakav kakav je. I treba da postoji, i te kako je potreban sceni.
Shto se tvojih bendova Hopkins tiche, pitaj Nyarla iz koje sam priche, siguran sam da bi mi se dopali

Hehe, ma slažemo se u svemu! Možda sam pogrešno shvaćen, naravno da ni ja ne očekujem od ovakvih bendova da sviraju kraut, noise ili drone. Hteo sam da kažem da je u toj komercijalnijoj priči taj neki fazon u muzici još bitniji. Nešto čime ćeš se odvojiti od gomile istih. Na to ja ciljam još od prvog posta na ovoj temi.
Cortex, aj dogovorićemo se da baneš na neku probu da se zezamo malo!
Cortex, aj dogovorićemo se da baneš na neku probu da se zezamo malo!

Ma da bre, to je to! Slazhem se sasvim. Jbg s posla sam pisao i chitao mozhda nisam bio najkoncentrisaniji.+Hopkins+ wrote:Hehe, ma slažemo se u svemu! Možda sam pogrešno shvaćen, naravno da ni ja ne očekujem od ovakvih bendova da sviraju kraut, noise ili drone. Hteo sam da kažem da je u toj komercijalnijoj priči taj neki fazon u muzici još bitniji. Nešto čime ćeš se odvojiti od gomile istih. Na to ja ciljam još od prvog posta na ovoj temi.
Mozhe matori shto da neCortex, aj dogovorićemo se da baneš na neku probu da se zezamo malo!

you was ridin' two separate trains, now you surf the waves

pozdravi sa havaja!

pozdravi sa havaja!
Stanislave...Kada su krenuli da snimaju spotove i imaju stajling postali su sranje bend.
btw, ne verujem da ce se Ozi vracati u bend. Sada se zbog njegovih pravnih peripetija zovu Heaven & Hell, a i dalje su jedan od najvecih metal bendova.
Nista revolucionarno, ali dovoljno originalno.jebena ne originalnost
Koga je briga sta je trend?praćena sa potpunim zaostatkom za trenutnim trendom muzičke scene i produkcije u svetu
Zanimljivost zvuka je relativan pojam.generičkim i ne zanimljivim zvukom
Trigger je dobar band, najbolji u Srbiji ikad?, hm, pa i nije, meni licno su najbolji EKV i Sarlo Akrobata i tako ti neki bendovi, shto se tice metal muzike mozda jeste najbolji, ali narano nisam merodavan da bih u tom smeru pricao. Ja podrzavam svaki bend koji se trudi i koji ima neki svoj fazon i trip. Nazalost ta kletva da zivis u Srbiji i svirash, bacena je na mnoge mlade ljude, ali ako shvatish da ti je dovoljno da svirash nekad pred 50, nekad pred 150 a kad je bash dobro (neki festival) i pred 1500 ljudi i da je to ono cemu treba da se nadash najvishe, e onda onda dostizes PEACE OF MIND. Shto se mene tice Trigger, go for it.
Prosto me "ne radi" vasa muzika.
Fair enoughTrigger je kvalitetan bend koji ja nikad ne bih pustio na gajbi. Dobra produkcija, dobro muziciranje, i to ne mogu da kritikujem, ali je iz neke skroz druge priče, i ja se tu ne nalazim ni najmanje. Šta znam, ja sam uvek imao tu rascepljenost u posmatranju muzike, i nisam mogao sebe da nateram da nešto volim zato što mi deluje kvalitetno. No eto, cenim trud, svestan sam da do ovakvog materijala može da se dođe samo uz mnogo ozbiljan rad, i voleo bih da čujem još naših bendova koji ulažu makar sličnu količinu rada.

Meni zvuci odlicno i originalno. Ah ti ukusi...meni vokal zvuci kao hod od prenemaganja do samomucenja, kao pokusaj da se na zadate harme na silu (nista mi ne mozes na silu!) nalepi nesto. A to ne ide.

Soliranje je na mestu, ali kratko za moj ukus. Znam da generalno ljudi (oni ne-muzicari) ne vole duge soloe.kad vec nema soliranja

Ali sta im je mogu, kad su shabani.

Jbg, ovo je blize metalu. A tu plitko posmatranje svega nije neophodno.Tekstove nisam pomenuo prosli put, ali evo sad da kazem, slazem se sa kideom. Malo je tu organskog, zaista dozivljenog i prozivljenog, vise su to misaone konstrukcije, a to u rokenrolu, koji trazi vise neposrednosti, ne prolazi.

NE! Ne zivimo u '71. Gibson i Fender su prevazidjeni!(Da kupis ti lepo Dule nekog Strata, makar sa hambakerima, ili Gibsona, a slikaj se sa ovim GKG-om, pa da te bog vidi!)

Rok je bio mainstream pa su opet ljudi bili i ostali zatucani. Gutace ono sto im se servira. C'est la vie.Mislim da ljudi ne bi bili tako zatucani muzicki a i mozda bi digli generalnu kulturu na veci nivo.
Mislis vajb? Meni ovo deluje poprilicno originalno onda. Ako mislis da nije, daj neke youtube linkove da cujem na sta mislis.Ja sam pod originalnosti mislio više na to začinjavanje, zvuk, stil svirke, ceo fazon, a tek onda na samu kompoziciju.

I da se razumemo, ja licno ne znam ni Duleta ni nekog iz benda. Ali mora postojati neki equilibrium

Znao sam matori da cesh ovo a uradish. To vec postaje tvoj stil, i zamorno je. A u raspravi nisi jachi ni od koga ovde. Jer nije rasprava zatvorenog tipa, koja se temelji na konachnom broju argumenata te pobedjuje o0naj ko ih ima vishe i ko o njima ima vece znanje. Nerazumno je da iko u ovoj temi ima vishe nego jedan post. No ajde, drugari smo, druzhimo se
A sad me prihvati na gmail-u jbt, dodao sam te danas posle koliko, 5 godina?!

A sad me prihvati na gmail-u jbt, dodao sam te danas posle koliko, 5 godina?!

Nije nikakva rasprava.Jer nije rasprava zatvorenog tipa, koja se temelji na konachnom broju argumenata te pobedjuje o0naj ko ih ima vishe i ko o njima ima vece znanje.

A realno ni ti nemoj mnogo da se mesas. Ne mogu da pricam o metalu sa covekom koji ne zna da je DIO bio u Sabatima.

Pa jes' , ovde bi trebalo da budu vesti i sl.Nerazumno je da iko u ovoj temi ima vishe nego jedan post.
Sta bre da te prihvatim, ne vidim da imam neki invite na nalogu. Posalji bre mail ljudskiA sad me prihvati na gmail-u jbt, dodao sam te danas posle koliko, 5 godina?!

Plitko je, za me, ono sto je usiljeno i isforsirano. Najjasniji simptom plitkosti jeste pokusaj da budes dubok i smrtno ozbiljan, moj virtuelni prijatelju.A tu plitko posmatranje svega nije neophodno.

Jedino sto me vise nervira od banalnosti jeste pretencioznost.

Ziv bio!

slozio bih se sa kristijanom u principu. sad, moj licni (licni kao licno, licni licni LICNI) utisak (posto nisam dersu da dam neki utisak Tvorca ili tako nesto) je da je pristup muzici malo hladan. mozda gresim. sa druge strane, sto rece kristijan, veliki trud i zajebato peglanje, svaka cast, sto sam hvalio i ranije na topicu. ipak, suvise poperski za moj ukus (sto sam isto rekao i ranije, pa nisam dobio po gubici kao hopkins, ne znam, mozda je dusan nervozan ovih dana:) ).
ono sto me je neprijatno iznenadilo je dusanova reakcija na prvu iole ostriju kritiku na topicu. brate dule, ja ne verujem sta sam procitao. otprilike ide ovako:
dersu - brate triger je objektivno najbolji bend na balkanu izmedju 19 i 21 veka. (meni bi bilo neprijatno da ovako nesto kazem za pink flojd da su radili na balkanu, da ne pominjem prefiks 'objektivno' koji sve ostale koji ne misle tako stavlja u kontekst idiota koji nisu dovoljno perceptivni. mislim, to je u najmanju ruku nepristojno)
valjda hopkins, ne secam se - ne slazem se s tobom i mislim da je triger bezvezan i neoriginalan bend.
dusan s - rooooaraarrrr
mislim, meni kad je neko rekao da mi je muzika losa, govorio sam 'meni se svidja, zato je i radim' i to je najostrije sto bi covek trebalo da kaze. naravno uz jedno veliko hvala jer se neko ko to ne mora da radi iscimao da poslusa pesme i napise svoj utisak sto treba postovati kakav god taj utisak bio. onda si branio dersua, zasto pitam ja tebe? mislim, pricas kako je kul i kako ti je pomogao. to je skroz okej, ali je napisao jednu sveznajucu i deus ex machina recenicu sto je nesto sto neko sa i malo rispekta prema sagovornicima nece uraditi. dakle, jedna tema je sto te dersu podrzava, druga tema je to sto je rekao i zbog cega ga je hopkins istripovao. i ja volim svog caleta mnogo vise nego ti dersua i verovatno je ucinio za mene mnogo vise nego dersu za tebe, al kad moj cale kaze nesto nebulozno, ja mu kazem da je reko nesto nebulozno. i to je korisno, stavise. ali ti to nisi video i otisao si u demagogiju (brate, ceo post ti je demagogija, ti obicno pises sasvim okej postove, slagao se ja sa njima ili ne, al ovo je strasno) jer si bio u 'pravednickom gnevu', a trebalo je da reagujes obrnuto (mozda ne bas obrnuto, ali shvatas me).
ono sto me je neprijatno iznenadilo je dusanova reakcija na prvu iole ostriju kritiku na topicu. brate dule, ja ne verujem sta sam procitao. otprilike ide ovako:
dersu - brate triger je objektivno najbolji bend na balkanu izmedju 19 i 21 veka. (meni bi bilo neprijatno da ovako nesto kazem za pink flojd da su radili na balkanu, da ne pominjem prefiks 'objektivno' koji sve ostale koji ne misle tako stavlja u kontekst idiota koji nisu dovoljno perceptivni. mislim, to je u najmanju ruku nepristojno)
valjda hopkins, ne secam se - ne slazem se s tobom i mislim da je triger bezvezan i neoriginalan bend.
dusan s - rooooaraarrrr
mislim, meni kad je neko rekao da mi je muzika losa, govorio sam 'meni se svidja, zato je i radim' i to je najostrije sto bi covek trebalo da kaze. naravno uz jedno veliko hvala jer se neko ko to ne mora da radi iscimao da poslusa pesme i napise svoj utisak sto treba postovati kakav god taj utisak bio. onda si branio dersua, zasto pitam ja tebe? mislim, pricas kako je kul i kako ti je pomogao. to je skroz okej, ali je napisao jednu sveznajucu i deus ex machina recenicu sto je nesto sto neko sa i malo rispekta prema sagovornicima nece uraditi. dakle, jedna tema je sto te dersu podrzava, druga tema je to sto je rekao i zbog cega ga je hopkins istripovao. i ja volim svog caleta mnogo vise nego ti dersua i verovatno je ucinio za mene mnogo vise nego dersu za tebe, al kad moj cale kaze nesto nebulozno, ja mu kazem da je reko nesto nebulozno. i to je korisno, stavise. ali ti to nisi video i otisao si u demagogiju (brate, ceo post ti je demagogija, ti obicno pises sasvim okej postove, slagao se ja sa njima ili ne, al ovo je strasno) jer si bio u 'pravednickom gnevu', a trebalo je da reagujes obrnuto (mozda ne bas obrnuto, ali shvatas me).
zato sto jedna konstruktivna kritika, pa makar bila uzasno neprijatna, ostra i bezobrazno beskompromisna ili cak vanserijski preterujuca u gadnom pljuvanju vredi koliko i deset tapsanja po ramenu.Pojavi se u Srbiji metal bend koji vredi nesto i ljudi osuju paljbu umesto da podrze ili cute ako ne slusaju tu vrste muzike. Cemu sve to?
kad mi ljudi kazu da mi je super neka pesma recimo, meni je jako drago i prijatno i ja utefterim tu informaciju u mozak i picim dalje i super mi je. medjutim, ako mi neko kaze 'vokal ti je sranje jer si ispao tu i tu, a i muzika ti je kripticna' recimo, ja odmah idem da proveravam, obradjujem tu informaciju, slusam i obracam paznju na pomenute stvari itd. ja na kraju mozda kazem 'brate, meni je kul, sere onaj lik', ali ako nista, barem me je naveo na 'introspekciju' i dao neko drugo misljenje, sto neizmerno cenim.
cenim naravno i pozitivne kritike ako su konstruktivne jer je to u sustini ista stvar. ovaj kaze 'grozno ti je ovo zbog toga i toga', a ovaj kaze 'super ti je ovo zbog ovoga i onoga'. postovi tipa 'sranje si' ili 'do jaja si' otprilike znace cisto statisticki kao neke za i protiv reckice.
-
Ne bi ja reko da je Trigger hladan kolko Hopkins mozda voli da udari po masTnoci i nekoj sirovosti sudeci po njegovim snimcima 
Ne treb jebat mater nego kritikovati...Ovo prvo ne valja, jbg, osim ako je neko bas nesto skrivio.

Ne treb jebat mater nego kritikovati...Ovo prvo ne valja, jbg, osim ako je neko bas nesto skrivio.
dobro, al kakve to ima veze? hopkins mozda gresi najvise na svetu, vise od kolumba koji je tripovo da je nabaso u indiju, al to nema veze nikakve:)
hopkins jeste OSTRIJE kritikovao, ali to nije bilo NEKONSTRUKTIVNO. o tome pricam. jebiga, covek nema visoko misljenje o dusanovom bendu i sta sad? lepo je sto je rekao sta je imao. nije nikom jebo mater.
aj zamisli sad ja iskritikujem tvoj bend isto ko hopkins i sta, ti meni kazes 'ma nemas ti pojma, to je klasicni srpski sindrom'. ajde samo zastani pet minuta i stvori sliku u glavi kako se to desava i videces da ce ti biti neprijatno samo od vizuelizacije. garantujem.
hopkins jeste OSTRIJE kritikovao, ali to nije bilo NEKONSTRUKTIVNO. o tome pricam. jebiga, covek nema visoko misljenje o dusanovom bendu i sta sad? lepo je sto je rekao sta je imao. nije nikom jebo mater.
aj zamisli sad ja iskritikujem tvoj bend isto ko hopkins i sta, ti meni kazes 'ma nemas ti pojma, to je klasicni srpski sindrom'. ajde samo zastani pet minuta i stvori sliku u glavi kako se to desava i videces da ce ti biti neprijatno samo od vizuelizacije. garantujem.
Za mene je ono jednostavno, sto udara najnize, na emocije. Tako je pogurana ruzicasta masinerija koja i dalje radi. A opet, nije plitko nuzno lose.Plitko je, za me, ono sto je usiljeno i isforsirano.

Izvinjavam se ako ti moji postovi tako deluju (ako si na mene mislio, a ako nisi, znam na koga jesi)Jedino sto me vise nervira od banalnosti jeste pretencioznost.

A i ti. Kelner, pice za ceo forum!Ziv bio!

Takvi kao ti ne mogu da se suzdrzhesub_zer0 wrote: A u k**c, necu vise ni da postujem![]()