Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Trigger

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 14:48

Cortex wrote:
cccira wrote:Dakle il' cemo da radimo rokenrol po peesu (sto slicnije necemu sto vec postoji) il' da ne radimo uopste?
S obzirom da je Dersu na ovo pitanje odgovorio potvrdno, ne vidim razlog da ikada vishe zavirim u ovu temu.

Jbt nije mi jasno kako neko mozhe ovako neshto da tvrdi. Glup sam. Mlad. Neiskusan. Shta cu...
Sho? Ne moras ti da ga pravis po P.S.-u covece, samo je pitanje ko ce to kupovati. Zapad sigurno nece. Drugo, P.S. je sirok pojam. Mislim, postoji toliko prostora u tom P.S.-u , toliko stilova u rokenrolu i podstilova i pravaca i ideja da ima mesta za sve. Cak i za inovacije. Ono cemu nema mesta, tojest sto ne prolazi na zapadu je 'srpski rokenrol'. Hiljade i hiljade bendova po svetu ukljucujuci i zapad sviraju rokenrol po (svim tim) obrascima (jer da ne sviraju po tim nego po nekim drugim, recimo jazz obrascima onda se to ne bi zvao reokenrol nego jazz jelda) i nikome nista. Mozda i ima japanskih bendova koji su uneli neki njihov domaci momenat, autohtoni Tokio momenat u njihovi mjuzu. Da li samo ikad culi za taj bend? Jok more. Znaci, ponuda potraznja, o tome pricamo. Svabe kad sviraju rokenrol ne ubacuju polku i harmonike niti jodluju (sem Accept jedared na jednom albumu u introu, iz zajebancije). Spanci ne ubacuju kastanjete i te fore. Samo srpski rokeri ubacuju domace oli etno oli urbane momente, iz kog razloga, ne znam da me ubijes. Burek rokenrol.

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Dec 2009, 14:48

Cortex wrote:
cccira wrote:Dakle il' cemo da radimo rokenrol po peesu (sto slicnije necemu sto vec postoji) il' da ne radimo uopste?
S obzirom da je Dersu na ovo pitanje odgovorio potvrdno, ne vidim razlog da ikada vishe zavirim u ovu temu.

Jbt nije mi jasno kako neko mozhe ovako neshto da tvrdi. Glup sam. Mlad. Neiskusan. Shta cu...
Što, smeta ti ideja da postoji pe-es za pravljenje muzike? Ima jedna priča kako je Pikaso držao časove slikanja grupi učenika, slikali mrtvu prirodu. Jedan od učenika, da bi se malo 'určio ili uvukao Pikasu, šta god, poče da slika mrtvu prirodu kubistički. Pikaso je pogledao, pocepao mu papir a zatim hiperrealistički nacrtao tu mrtvu prirodu za 5 min. Nakon toga mu je rekao - e kad budeš mogao to da ovako nacrtaš - onda slikaj ono što si prvo počeo. Mislim jeste umetnost sloboda sa jedne strane, ali sloboda se gradi kroz razumevanje ograničenja i poznavanje nasleđa. Sve razne revolucije koje su tražile neke više i apsolutnije slobode za ljude su se u istoriji završavale još gorim diktaturama.

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Dec 2009, 14:53

Dersu Uzala wrote:Sho? Ne moras ti da ga pravis po P.S.-u covece, samo je pitanje ko ce to kupovati. Zapad sigurno nece. Drugo, P.S. je sirok pojam. Mislim, postoji toliko prostora u tom P.S.-u , toliko stilova u rokenrolu i podstilova i pravaca i ideja da ima mesta za sve. Cak i za inovacije. Ono cemu nema mesta, tojest sto ne prolazi na zapadu je 'srpski rokenrol'. Hiljade i hiljade bendova po svetu ukljucujuci i zapad sviraju rokenrol po (svim tim) obrascima (jer da ne sviraju po tim nego po nekim drugim, recimo jazz obrascima onda se to ne bi zvao reokenrol nego jazz jelda) i nikome nista. Mozda i ima japanskih bendova koji su uneli neki njihov domaci momenat, autohtoni Tokio momenat u njihovi mjuzu. Da li samo ikad culi za taj bend? Jok more. Znaci, ponuda potraznja, o tome pricamo. Svabe kad sviraju rokenrol ne ubacuju polku i harmonike niti jodluju (sem Accept jedared na jednom albumu u introu, iz zajebancije). Spanci ne ubacuju kastanjete i te fore. Samo srpski rokeri ubacuju domace oli etno oli urbane momente, iz kog razloga, ne znam da me ubijes. Burek rokenrol.
Malo off topic: Si čuo nekad za Visual Kei?
http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_Kei
To ja autohton japanski trip, krajnje čudan zapadnjacima. Speed Trash i šta go metal i power balade pomešani + glam imidž. Obično fanovi toga ne vole klasičan metal toliko i obrnuto, pravi japanski metalci ne vole Visual Kei.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 15:02

Vidoh nesto u tom smislu ranije, ali nisam obratio paznju niti znam kako se zove (eto sad znam). Prestravim se kad ih vidim pa uteknem.

Elem, u Japanu je najveca legenda Char, neki njihov matori djitrista, pedesetogodisnjak (a bata Leki mu napravio neku djitru pre 4-5 godina, zavrsila je u nekoj epskoj reklami za Nissan u kojoj je Char glavni junak, kao izgube mu tu gitaru, pa ne moze da svira, sta ce jada, od trista gitara to mu je najdraza).

Elem, sta htedoh da kazem, tip peva na japanskom, ali ono, najdrdja kopija Kleptona i ostalih zapadnih djitrista. Najveci i najcenjeniji djitrista u Japanu ponavljam. Nije sedeo i izmisljao rupu na saksiji i trpao 'Tresnjin Cvet' u svoje stvari, nego brate po standardnim obrascima.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Dec 2009, 15:12

Dersu Uzala wrote: Hiljade i hiljade bendova po svetu ukljucujuci i zapad sviraju rokenrol po (svim tim) obrascima (jer da ne sviraju po tim nego po nekim drugim, recimo jazz obrascima onda se to ne bi zvao reokenrol nego jazz jelda) i nikome nista. Mozda i ima japanskih bendova koji su uneli neki njihov domaci momenat, autohtoni Tokio momenat u njihovi mjuzu. Da li samo ikad culi za taj bend? Jok more. Znaci, ponuda potraznja, o tome pricamo. Svabe kad sviraju rokenrol ne ubacuju polku i harmonike niti jodluju (sem Accept jedared na jednom albumu u introu, iz zajebancije). Spanci ne ubacuju kastanjete i te fore. Samo srpski rokeri ubacuju domace oli etno oli urbane momente, iz kog razloga, ne znam da me ubijes. Burek rokenrol.
Ne treba ici na paru uvek, i da to nije zdravo za muziku, ne da nije zdravo nego je uzasno lose, po meni.Jebiga, mislim da vecina muzicara tj grupa koje volim su mi bas dragi zato sto su istripovali nesto svoje i gurali ko magarci tvrdoglavo.
Ne znam na koje bendove mislis, dal uspesne u svojoj zemlji ili\i uspesne u svetu i po kojim kriterijumima al ne mora sad biti sve tako crno sa tim dodatnim elementima iz svoje okoline, etno trenutcima.Meni se bas svidja sto neki latinos ubacuje salsa momente u svoju muziku ili spanac flamenko u svoj prog rock.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Dec 2009, 15:13

Ok.

Shta biste vas dvojica npr rekli za ovu pesmu

Kako se vama ovo chini?

Chisto prichamo, druzhimo se :ziveli:

Evo, to je pesma od ove godine. Freak Kitchen ima mushki vokal, imaju neke pesme koje mogu i na MTV-u ladno da prodju, gitarista lider je takodje surovi virtouz ali se od te njegove virtuoznosti uglavnom chuje neshto u solazhama, tj ajde ima i zeznutih rifova, ali poenta im nije strahota od svirke vec pesma, chesto uradjena po PS-u(ova koju postovah i ne bash, ali nebitno...). I te pesme zvuche sjajno. Zashto Freak Kitchen nije vishe poznat?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Dec 2009, 15:18

Treba neko da ih reklamira....Reklama.
Ljudi bulje u teve.
We play it till you like it.To je sva filozofija ako se sve svodi na serviranje i krkanje sa tacne.
Ima gomilu izvora za muziku, teve, radio, internet, svirke, word of mouth pa jos podgrupe u tome, ova medijska kuca, ona, ovaj sajt ,onaj.Previse izbora.Treba jako velika reklama, jako cesta i na jako dobrom mestu,imho.
Ma, sve i da si John Peel, ne mozes da preslusas sve, kolko ima muzike :mrgreen:
Last edited by nenadnenad on 16 Dec 2009, 15:20, edited 2 times in total.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Dec 2009, 15:18

nebojsak wrote:
Dersu Uzala wrote:Ti ne provode noci u inostranstvu po domacim forumima pokusavajuci da objasne situaciju na terenu
*****, zakleo bih se da sam video ovako nešto na ovom forumu. Inostranstvo je relativna stvar u odnosu na trenutni položaj.
epic! :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Dec 2009, 15:30

Ne znam da li si pitao i mene... Teško bih da objektivnu ocenu, ja obožavam i Freak Kitchen i Mattias-ovo sviranje. Mislim da je par stvari u pitanju - za početak je teškomarket-ovati njihovu muziku. Da su više Heavy, bili bi u Strapping Young Lad varijanti pa bi im možda bilo lakše. Ono kao, freaky, tehnički zahtevno ali baš brutalno. Druga je ta stvar da tu vrstu parodije kakvu oni furaju, to volimo recimo mi i kod nas je jedan od načina da instant postaneš poznatiji - imati klovnovske sprdnja elemente. Sa druge strane kad pogledaš istoriju metala na zapadu, oni brate vole da si smrtno ozbiljan i da stojiš iza muzike koju radiš kao amerika iza kipa slobode. Ne mogu oni da skapiraju da ti pržiš rif a pevaš šaljiv tekst. To je rezervisano za parodiju i to je kao haha. Znaš ono, kod njih Weird All Yankovich napravi parodiju svi se smeju kao haha, ali onda nastave da slušaju ono što on parodira. Da je kod njih scena kao kod nas - Weird All bi bio najpopularniji čovek u americi, popularniji od Jacksona i Madone zajedno. Poslednja stvar je što evropska metal muzika voli tu neku orkestarsko klasičarsku varijantu metala, mol, harmonski mol i eventualno malo prog-a i power-a, Kitchen su suviše "groovy" i neobični da ih vole evropljani, A opet, za evropski bend da uspe u americi je jako jako jako teško, šta god da svira. najkomerc metal i hard rock bendovi iz evrope tipa Him i Najtviš se polomiše od muke i i dalje sviraju klubove po americi. Tu tek Freak Kitchen nema šta da traži. Konačno je problem sam Matthias iako ga gotivim. Da sviraju to što sviraju a da imaju nekog harizmatičnog frontmena koji je opet mrtav ozbiljan, i da su im pesme o bolu srca mog i čaše lomim (naravno na zapadnjački način) ili o problemima životne sredine - instant bi bolje prolazili, to je neki moj trip. Doduše onda to ne bi bili Freak Kitchen koje ja volim, jbg.

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Dec 2009, 15:37

Dushan S wrote:Pa zar nije niz ljudi, još na početku ove teme napisao da im se ne sviđa, ili sad na poslednjih 2 - 3 strane pa mi ne smeta? Mislim da sam jako lepo objasnio šta mi smeta - i da mi ne smeta ako se nekom ne sviđa, glupo bi bilo da sad opet iskucavam isto objašnjenje. Na primer "Slušao sam zadnja dva albuma Satriani-ja i dantastično su mi dosadni - iako tu evidentno postoji i dalje ono što njega čini velikim, ne osećam da on teži da se na bilo koji način pomeri napred ili bude interesantnan, i songwriting mu je sve šablonskiji (i to bi mogao da obrazložim), dakle baš slabo" - znači to je kritika, i mogu da u njoj imam neki broj argumenata o kojima civilizovano mogu da pričam. "Taj satrijani, čuo sam poslednja dva albuma i meni je to bezveze - ne znam šta on traži na mtv-ju, da je dobar gitarista tamo ga ne bi ni puštali, uostalom jasno je da čim ne svira stratokaster nema pojma o tonu. To svaka budala može - da svira bez duše po skalama gore - dole, potpuno bezveze" - to je ono u Srbinu što me nervira. Drastificiram, ali ako sad ne znaš na šta mislim i u čemu je razlika, onda jbg. Napisaću neku srpsku kritiku o tvojim radovima jednom - pa ti reci kako prija :XD: :P :ziveli:
Ha ha :D Eto zasto volim da citam tvoje postove :D
Nemoj molim te da pises tipicnu srpsku kritiku o mojim radovima :D

:ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Dec 2009, 15:41

MUzzY wrote:
Ha ha :D Eto zasto volim da citam tvoje postove :D
Nemoj molim te da pises tipicnu srpsku kritiku o mojim radovima :D

haha, ne boj se, neću :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Dec 2009, 15:43

Cortex wrote:

Koliko god ... banalno zvucalo, pravila su tu sa razlogom. Svaki muzicki pravac ima neka pravila koja ako ispostujes od tvog rada naprave proizvod vredan paznje.
Ja sam to naucio u proteklih godinu dana dok ucim kako da pisem filmsku muziku. Jednostavno dok ne zadovoljis stil, kakv god on bio tvoje delo ce liciti i zvucati kao haos! To je jednostavno tako. Kad to ispostujes, na scenu stupa tvoja kreativnost koja ce dati taj neki shmek i od toga napraviti nesto "oreginalno".
I sam sviras jako zajeban muzicki pravac, ne mozes mi reci kako je tu bas sve dozvoljeno?

Po necemu se mora prepoznati da je to rock, metal, jazz, sta god...

Mogu da odem u sitna crevca ako nekome i dalje nije jasno...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Dec 2009, 15:46

@Dushan S
Pa taj rad. Znachi dodjosmo do kraja puta. Kome onda zhelish da ugodish/da ugode oni? Tebi, da bi ih i dalje voleo,i da bi to bio >>taj<< FK, ili drugima?
Kontemplirao si u svom postu na temu kakav je FK i shta bi eventualno trebali da promene, i do chega dodjosmo... Ne treba da menjaju nishta. Ako Trigger svira muziku u kojoj si prvenstveno sebi ugodio u dovoljnoj meri, a potom i ostalima, onda od mene imate savrsheni rispekt, svidjalo se to meni ili ne. A u globalu mi je sasvim ok jel.. :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Dec 2009, 15:53

Cortex wrote:@Dushan S
Pa taj rad. Znachi dodjosmo do kraja puta. Kome onda zhelish da ugodish/da ugode oni? Tebi, da bi ih i dalje voleo,i da bi to bio >>taj<< FK, ili drugima?
Kontemplirao si u svom postu na temu kakav je FK i shta bi eventualno trebali da promene, i do chega dodjosmo... Ne treba da menjaju nishta. Ako Trigger svira muziku u kojoj si prvenstveno sebi ugodio u dovoljnoj meri, a potom i ostalima, onda od mene imate savrsheni rispekt, svidjalo se to meni ili ne. A u globalu mi je sasvim ok jel.. :ziveli:
Koliko god ... banalno zvucalo, pravila su tu sa razlogom. Svaki muzicki pravac ima neka pravila koja ako ispostujes od tvog rada naprave proizvod vredan paznje.
Ja sam to naucio u proteklih godinu dana dok ucim kako da pisem filmsku muziku. Jednostavno dok ne zadovoljis stil, kakv god on bio tvoje delo ce liciti i zvucati kao haos! To je jednostavno tako. Kad to ispostujes, na scenu stupa tvoja kreativnost koja ce dati taj neki shmek i od toga napraviti nesto "oreginalno".
Upravo to. Uostalom istorija kreativne i inovativne muzike je nešto gde se uvek radilo o malim koracima, jedan po jedan. Onaj ko bi napravio mali pomak - posmatran je kao revolucionaran. Onaj ko bi bio previše ispred svog vremena ostajao bi neshvaćen i ponekad zaboravljen. Ne samo u muzici.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 15:56

MUzzY wrote: ...dok ucim kako da pisem filmsku muziku.
Ajde! OndaK ce te ovo stivo neizostavno zanimati :) Preporucujem toplo :ziveli: .

A, da. Link naravno:

http://www.amazon.com/Alex-North-Film-C ... 0786414707

Post Reply