electro harmonix (i druge pedale) i srbija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
glider

electro harmonix (i druge pedale) i srbija

Post by glider » 28 Oct 2007, 23:16

Hmm, nemam pojma o ovome, ima li ovih pedala za prodaju u srbiji? mislim, zvex, electro harmonix i tako te malo skupje? nikad ih nisam video po radnjama pa hocu da znam...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Oct 2007, 23:25

Nope. Jedine "bo-teek" pedale koje mogu da se nađu u Srbiji su Fulltone, u beogradskom Mitros Musicu. Cene su vrlo primamljive - 38 000 dinara, 42 000 dinara... Gushty.

EHX pedale bi de iure trebalo da imaju Artist Systems, ali ih de facto nemaju.
Last edited by Rocket Roll on 28 Oct 2007, 23:30, edited 1 time in total.

glider

Post by glider » 28 Oct 2007, 23:27

Ahh da, video sam fulltone u mitrosu i OCD je bio 50 eura skupji nego ovde...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Oct 2007, 23:31

Da... That's Serbia for ya!

Znaš koliko ovde traže za Dallas Arbiter FuzzFace? 120 evra.

Svaki put kada se setim da sam u Berlinu mogao da ga kupim za 60 evra, moram da napravim pauzu i urlam jedno pet minuta.

glider

Post by glider » 29 Oct 2007, 17:38

haha ovde su fuzzfejsi oko 90, ali svejedno, netreba mi to.

mr.flash

Post by mr.flash » 29 Oct 2007, 21:24

Rocket, poznate su mi tvoje muke, jer sam se i ja mimoishao sa dosta stvari kad sam bio u inostranstvu... npr. mesa boogie v-twin ($ 350), boss dd3 ($80) nov, a od instrumenata da ne nabrajam... ja sam konkretno bio u Kanadi gde povremeno imaju extremna snizenja, i osetis se "like a kid in a candy store"...

Inache, jel postoji ovde Maxon OD808, u nekoj radnji ? Ja ga nisam video nigde sem preko bare, a tamo je oko $120.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Oct 2007, 22:29

Ne, ništa Maxonovo, nažalost... MixMusic dobija i redovno na lageru ima reissue Ibanezovih pedala na kojima su Maxoni bazirani, pa pretpostavljam da bi u krajnjoj liniji neko od tih Ibanezovih reissuea (TS808, TS9, TS9DX, AD9, FL9, CS9) mogao da se "maxonizuje". :D Mada se time ne bih mnogo bavio, verujem da su Ibanezova reizdanja odlična sama po sebi.

Nisu jeftine, čisto da ti skrenem pažnju - 12 000, 14 000...

Image
Image
Image
Image
Image
Image

mr.flash

Post by mr.flash » 31 Oct 2007, 00:41

Svirao sam samo TS9 od Ibanez pedala u ortakovom setupu sa Peavey XXX i odlicno radi, ukrti visoke i lepo definise, bas doda ono sto fali lampasu za zescu riff svirku. A meni je poznatiji iz varijante sa Fender Twin Reverbom i USA Stratom, dobije se nesto na SRV fazon. No ipak mu je cena ovde preterana...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Oct 2007, 01:21

Da, TubeScreamer prilično loše zvuči ispred SS pojačala ili ispred kompjutera - napravljen je da bude baš to: "Tube - Screamer". Ima samo jedan trik koji zna da izvede, ali ga izvodi vrlo lepo: "otpanjiš" lampaško pojačalo do same tačke preloma (tj. do one glasnoće na kojoj svaka nežno odsvirana nota još uvek zvuči čisto, ali ako jako okineš akord dobijaš overdrajv). Kada si tako namestio pojačalo, zgaziš na TubeScreamer i... ostalo je legenda.

SRV je koristio dva u isto vreme - jedan za ritam, drugi kao dodatak prvom za solo. Efekat se najbolje čuje u pesmi "Couldn't Stand The Weather" - prva strofa ("Runnin through this business of life...") i prvi refren ("Like a train that stops at every station...") su prvi TubeScreamer, a zatim Stevie otpeva "Understand, its time to get ready for the storm!", zgazi na drugi TubeScreamer i wah, and all Hell breaks loose!

Najbolja "bo-teek" verzija TubeScreamera koju ja znam je Visual Sound Jekyll and Hyde. Mnogo lepo zvuči kada je sviraju "The Strokes", zar ne?

Image

mr.flash

Post by mr.flash » 01 Nov 2007, 00:39

Hm, zanimljiva spravica, voleo bih da se poigram sa tim par dana ;)
Odlicno si opisao ovo za SRV, ovaj link potvrdjuje tvoju pricu http://guitargeek.com/rigview/308/

Nego sad kad smo istrazili pedale za lampaska pojacala, zanima me koje pedale dodaju osecaj lampe na ss pojacala. Bio je H&H Tube factor sa jednom lampom, medjtim vise se ne proizvodi.. Takodje, slicna prica i sa Mesa Boogie V-Twin, koji sam jednom probao u kombinaciji sa Twin Reverb i Telecaster i od tad bih ubio za tu pedalu (mada je to vise neki preamp).

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 01 Nov 2007, 01:11

Uh... ja sam se mimoišao sa jednim V-Twinom za jaaaaako male novce al tad nisam imao pa da me ubiješ. A ni od koga nisam imao ni da zajmim. I sad je žderem svaki put kad se setim toga.
Nego.. da mi promenimo naslov ove teme u "Sa čime smo se sve mimoišli i za čime plačemo?"

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Nov 2007, 01:29

Pa, da se vratimo na temu, ima XYZ Electro-Harmonixovih pedala sa lampama u sebi. Što je još bolje, te lampe stvarno "kuvaju", jer ih je EHX projektovao tako da je voltaža u pedalama prilično visoka. Osim toga, u svakoj pedali ima po DVE lampe.

English Muff'n je "frizirani" Big Muff ("iskrivljenog" EQ odziva), plus dve lampe...

Image

...a LPB 2ube je ono što je Behringer klonirao u svojoj Ultragain seriji...

Image

Tu je i The Wiggler, lampaška verzija vibrata/ tremola/ Leslie emulatora:

Image

Meni se sviđa i Tube Zipper, sweep filter za koji kažu da zvuči kao vanzemaljci koji upravo otimaju i spremaju se da vrše eksperimente na operskoj divi:

Image

--------------------------------
--------------------------------

Ima ih još par, ali dosta ti je i ovo za početak :D

Što se SRVa tiče, yeah, to što je u Guitargeek bazi mu je, ako se ne varam, bio setup sa "Couldn't Stand the Weather". Kasnije je prešao na TS-9 TubeScreamere, a dodao je među live pojačala Bassmana iz '59. U studiju je, kako Cezar Diaz svedoči u pretposlednjem zvaničnom intervjuu za "Guitar World", svirao kroz najmanje 12 pojačala u isto vreme... But I digress again!

Post Reply