kupovina fendera (dilema) i pojacala

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sinisake
The original one

Re: kupovina fendera (dilema) i pojacala

Post by sinisake » 15 Dec 2009, 10:08

Slozio bih se sa dweezilom. Moj drugar je probao jedan Blade strat u toj, nizoj cenovnoj kategoriji, kad je kupovao pojacalo, i nije bas bio odusevljen, suvise tanko i praskavo.
(Oni skuplji modeli verovatno izlaze iz okvira budzeta)

Evo, Nemanja Velimirovic ima odlicnu gitaru, pritom ne mislim na Blade. :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 15 Dec 2009, 10:30

Onaj video sa prethodne strane sam pustio da se strimuje u drugom tabu, i nisam gledao koju gitaru čovek svira, samo sam slušao. Posle sam i pogledao, budući da sam već odabrao favorita na slepo, da vidim koja gitara mi je bolje zvučala. Meni se Fender više dopao, ima za nijansu topliji ton, ali ne mogu da kažem da mi se Blade nije dopao - ipak je nijansa u pitanju. Ovaj Blade ne zvuči loše. Samo eto, u ovom slučaju bih glasao za Fender.

Imam vrlo pomešane utiske kad su Blade gitare u pitanju. Neke su mi zvučale tako da se pitam da li bi meni ikad trebalo nešto bolje, a neke su me pak terale da se pitam odakle tolika fama oko ovih gitara, kad nisu ništa posebno. Generalno su mi bolje zvučali njihovi Stratovi nego Telecasteri. Ne znam u čemu je fora, Telac je tako jednostavna gitara, a naići na klona koji stvarno zvuči kao Telecaster je poprilično težak zadatak.

roots unite

Post by roots unite » 16 Dec 2009, 11:24

hvala vam puno; ovako sam resio: obici cu ja pola novog sada i probacu sve STRATOVE koje ste ovde naveli osim Blade Texas Standard Pro-a jer mi onda ostaje neka sica za pojacalo i vecnost skupljanja novaca,i da, probacu i Blade Delta Standardhttp://www.artistsystems.net/mex/artika ... &art=1941#(mada im na sajtu ne pise price)a pogledacu i pojacala vt30 iako mi ne daje bas pouzdanje taj digitalizovani deo :? (mozda je to i dobro uradjeno ko zna)
a Fender The Jimmie Vaughan Tex-Mex tesko jer mi je budget za gitaru +pojacalo nekih 600E mozda malko vise

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 16 Dec 2009, 21:10

Srećan obilazak ;)

i, ako naiđeš negde na Blade stratove u NS, pliz ostavi neki kontakat ovdekana, neće mi biti teško da dođem u NS (onaj lik iz Artista reče kako će dobiti posle NG nove ali se bojim da nije mislio na neki Mart ili..septembar..)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Dec 2009, 21:13

Boogie Woogie wrote:Srećan obilazak ;)

i, ako naiđeš negde na Blade stratove u NS, pliz ostavi neki kontakat ovdekana, neće mi biti teško da dođem u NS (onaj lik iz Artista reče kako će dobiti posle NG nove ali se bojim da nije mislio na neki Mart ili..septembar..)
Kad si ti to pitao?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 16 Dec 2009, 21:45

pitah onog lika iz artista prošle nedelje

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Dec 2009, 21:47

Aha, ok. Onda mi se verovatno ucinilo da sam ih video...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Dec 2009, 12:22

sinisake wrote:Slozio bih se sa dweezilom. Moj drugar je probao jedan Blade strat u toj, nizoj cenovnoj kategoriji, kad je kupovao pojacalo, i nije bas bio odusevljen, suvise tanko i praskavo.
(Oni skuplji modeli verovatno izlaze iz okvira budzeta)

Evo, Nemanja Velimirovic ima odlicnu gitaru, pritom ne mislim na Blade. :ziveli:
:mrgreen:

Ma nije ni Blejd losh uopshte...
Pa ako imas para roots unite, kupi Fender tele deluxe 72 ili isti takav thinline....Cini mi se da sad ima i sa tremolom (ako ti to chudo treba)....

A ako ne, ja smatram da je Blejd dobra kupovina za cenovni rang STD MIM Fendera...
:ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Dec 2009, 14:08

uvek se protegni što god više možeš, tj za što bolju gitaru.
Ali ako čak i tada ne možeš da dobaciš, onda se strpi, prištedi lovu ili jednostavno http://www.ehow.com/how_4782759_save-mo ... aster.html

8)

shule

Post by shule » 23 Dec 2009, 00:10

Ja imam par pitanja, za vas ovde. :)

Imam jedan problem.
Ovaj, posto mi je otprilike doslo vreme, da kupim gitaru, jelte, moram da se odlucim.
Problem je u tome, sto ja najvise volim Stratove, a moj bend zahteva nesto vise heavy. Meni je za oko zapao ovaj: http://www.mitros-music.com/products/44 ... _RW_BLK/8/
Manje vise standardno. Zanima me da li se na neki nacim mogu dobiti malo jaci zvukovi na distu, ali i da mi ostane taj prelepi clean. Meni je na pamet pao neki single sized humbucker u bridge, a ostalo da ostavim ovako. . Kako bi se to uklopilo?
Ili ako mozete, da mi preporucite neku drugu gitaru. Mada, ja bih najradije Fender, ipak nekako imam taj neki feeling da je bolji od ostalih (npr. Blade), dok ga sviram. . :) Naravno, polovno uvek dolazi u obzir. :)

shule

Post by shule » 23 Dec 2009, 00:10

I da, kakav je Squier Vintage Modified HSS strat?

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Dec 2009, 17:11

Patiću dok ovo ne bude moje:

Image

Probao neko? Na HC je odlično ocenjen, ispadne nešto oko 630 evra u Mitrosu.

roots unite

Post by roots unite » 23 Dec 2009, 18:20

ljudi ja se zaljubih http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1047 jel prodato ovo zna neko i jel vredi?

spartak

Post by spartak » 23 Dec 2009, 18:23

Mozda bi mogao da stavis Seymour Duncan SSL4 Quarter Pound na bridge i neck.Ja sam to uradio na nekom bivsem stratu iz '79(to je onaj odvratni natural sa crnom maskom)to godiste me je uvek nerviralo,tanko i siljato,ali sa ovim magnetima je progledao.Stavljao sam i HS3 di marzio ali mi se nisu svideli,bilo je dosta zrnevlja na nekoj normalnoj snazi i sa pedalama.Mora da se odvali pojacalo(to mu je i namena,ha,ha)da bi se dobio neki ton, ali objektivno mi nemamo uslova da odvaljujemo Marshall-e na banku a da ne poubijamo sve okolo.Eto to su neke varijante da "ohevimetalis" stratocastera a da ne izgubi farbu.E sad, da li ti je to dovoljno heavy i da li ce ti se svideti,moras sam da procenis.Licno,uvek sam vise za varijantu da strat bude strat(Vintage forever) a za heavy da nadjes neku drugu gitaru.

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 23 Dec 2009, 20:15

Moj prijatelj je ove godine kupio Blade Standard Pro, baš u novosadskom Artistu, maple i sunburst, isti kao sa gornje slike. Prije kupovine smo išli i probali u Mitrosu sve meksičke fendere u tom cjenovnom rangu (tada do 50.000), i nekako mu nijedan nije mogao prići ni po zvuku ni po osjećaju koji stvara držanje instrumenta u rukama. Ko god ga je uzeo u ruke konstatovao je da se radi o pravoj "bluz mašini". E sad, da li se pogodilo da se zaista radi o odličnom komadu, ili je samo u pitanju naša subjektivna procjena, jer nismo neki vrhunski raspoznavaoci "hardvera", ne mogu sa sigurnoću reći. Ja sam razmišljao da ga lično kupim, ali sam onda odlučio da sačekam još malo i idem na Fender Vintage 57 ili 62. Sve u svemu, mislim da se nećeš pokajati ako se odlučiš za Blade Stratokaster.

Post Reply