Gitarski procesor KORG AX5G i Pedala BOSS DS-1

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Anonymouss

Gitarski procesor KORG AX5G i Pedala BOSS DS-1

Post by Anonymouss » 15 Dec 2009, 22:37

Kakav je gitarski procesor KORG AX5G?Kakva je distorzija?Da li je distorzija neki SHIT..i kakva je pedala BOSS DS1 I BOSS DS2 TURBO,efekat distorzija.Procesor i pedala su za kucnu upotrebu,vezbanje.. Hvala:D

M1los

Re: Gitarski procesor KORG AX5G i Pedala BOSS DS-1

Post by M1los » 16 Dec 2009, 01:17

AX5G sam ja imao, i prodao sam ga jer mi se distorzija na njemu nikako, ali NIKAKO nije sviđala. Šta znam, možda nisam znao da nađem dobru boju, ali ipak, od tako jeftinog procesora i ne možeš očekivati nešto ekstra :D
DS1 sam samo probao, i uglavnom pedala mi se čini OK za rock generalno, ali za metal mi i nije nešto.
O DS2 Turbo ne znam ama baš ništa :D
Ako ti je važna samo distorzija, a ne i ostali efekti, možeš razmisliti i o Digitech HotHead pedali. Distorzija dušu dala za sve vrste rocka, a može i nešto teže da se svira na njoj. Ja je imam i prezadovoljan sam.

Mada, U principu, šta god da kupiš, ako je samo za vježbanje, ne možeš puno da omaneš :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Dec 2009, 08:24

M1los wrote: Mada, U principu, šta god da kupiš, ako je samo za vježbanje, ne možeš puno da omaneš :)
Sem... ako kupis nesto sto ti se ne svidja. :D

M1los

Post by M1los » 16 Dec 2009, 10:14

Pa dobro, to se podrazumijeva... :D

Historik
MF veteran

Post by Historik » 16 Dec 2009, 12:43

Anonymouss wrote:Kakav je gitarski procesor KORG AX5G?Kakva je distorzija?Da li je distorzija neki SHIT..i kakva je pedala BOSS DS1 I BOSS DS2 TURBO,efekat distorzija.Procesor i pedala su za kucnu upotrebu,vezbanje.. Hvala:D
U vezi ovih pedala: Boss DS1 je decenijama standard za distorziju u toj cenovnoj klasi. Ako nemas mnogo svirackog iskustva (ili nemas mnogo iskustva u sviranju sa efektima), bila bi idealan izbor, jer ces prema njoj moci da formiras misljenje sta ti jos treba. Njen opseg pokriva razne zanrove, mozes da dobijes fin crunch, blues i hard rock zvuk, ide fino i za solaze i za riff. DS2 je trebalo da predstavlja poboljsanu verziju DS1, ali su poremetili koncept dodavanjem drugog moda na pedali, koji je od nje napravio neku losu varijantu high gain pedale u jednom modu, i previse masne fuzz distorzije u drugom modu. Definitivna preporuka za DS1, koji za svojih 40-45e koliko kosta pruza izvanredno mnogo.

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 16 Dec 2009, 13:24

verovatno ce ovaj moj post da se popljuje ali nema veze.zasto ne bi probao metal zone mt-2 pedalu? posto nisam video da si naveo za kakvu vrstu muzike ti treba,a nju mozes i za rok i za metal koristiti sto i nju ne bi uzeo u obzir? znam da je ta pedala pljuvana kako je zujalica,sranje itd itd ali imao sam tu pedalu i izvlacio sam skroz ok zvuk iz nje,a u subotu na svirci u somboru sam video kako se jos bolji zvuk izvukao iz iste,bez ikakvog prstanja,zujanja itd itd i to sve na melodiji menges solist 100 koja je matora 10-20 godina.

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Dec 2009, 15:03

Anonymouss wrote:Kakav je gitarski procesor KORG AX5G?Kakva je distorzija?Da li je distorzija neki SHIT..i kakva je pedala BOSS DS1 I BOSS DS2 TURBO,efekat distorzija.Procesor i pedala su za kucnu upotrebu,vezbanje.. Hvala:D
Ako ti je samo za po kući i vežbu onda nemoj kupovati pedalu ili procesor koji je za svirku ili treba da bude univerzalan. Uzmi u radnji ili preko oglasa nešto što je baš za ubosti u stub ili komp i da je jeftino - recimo Behringer Vamp2 je odličan za te pare da se ubodeš kući i sviraš, mnogo će ti bolje raditi za to nego neki zumići i korgići. Idi probaj, ne veruj mi na reč.

Anonymouss

Post by Anonymouss » 16 Dec 2009, 18:32

Dushan S wrote:
Ako ti je samo za po kući i vežbu onda nemoj kupovati pedalu ili procesor koji je za svirku ili treba da bude univerzalan. Uzmi u radnji ili preko oglasa nešto što je baš za ubosti u stub ili komp i da je jeftino - recimo Behringer Vamp2 je odličan za te pare da se ubodeš kući i sviraš, mnogo će ti bolje raditi za to nego neki zumići i korgići. Idi probaj, ne veruj mi na reč.
Da li moze pedala da se ubode u stub?

shule

Post by shule » 16 Dec 2009, 18:48

Moze. :)

Anonymouss

Post by Anonymouss » 16 Dec 2009, 20:47

Hvala
Odlucio sam..kupicu pedalu.. :D samo jos uvek nisam odlucio koju pedalu da kupim :?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Dec 2009, 20:55

Anonymouss wrote:Hvala
Odlucio sam..kupicu pedalu.. :D samo jos uvek nisam odlucio koju pedalu da kupim :?
Najbolji deal koji sam video u poslednje vreme, sto se tice boss distova;

http://www.kupujemprodajem.com/Boss-OS- ... -oglas.htm

Anonymouss

Post by Anonymouss » 18 Dec 2009, 10:59

Sta mislite da je bolje Boss OS-2 OverDrive / Distortion pedal ili Digitech DF-7 ? :?Mozda malo smaram ali ne mogu da se odlucim sta da kupim :D

shule

Post by shule » 18 Dec 2009, 11:22

Nemoj Digitech. :D

Anonymouss

Post by Anonymouss » 18 Dec 2009, 11:43

OK :D Znaci Boss OS-2 OverDrive :D bolje nego BOSS DS-1 i Digitech :)
TNX

shule

Post by shule » 18 Dec 2009, 11:55

Pa valjda, ali obavezno pogledaj i ds-keca. :D

Post Reply