...o carinama
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: ...o carinama
Moja greska jer nisam napisao.
Za pedale ili nesto slicno bi verovatno bila 10-15 eura.
Naravno iskalkulisite dobro i vidite uklapate li se.Ja sam ovo samo naveo kao mogucnost i mozda se ispostavi da nekome i odgovara.
Meni licno da jer sam Fender Noisseles magnete dobio za 160 eura a da sam ih narucio izasli bi mi preko 200.
Nesto se stvarno ne isplati narucivati ali recimo bio je Fender iz Vintage serije kod Thomann-a za 1300 a kod nas je bio 1600.
Za pedale ili nesto slicno bi verovatno bila 10-15 eura.
Naravno iskalkulisite dobro i vidite uklapate li se.Ja sam ovo samo naveo kao mogucnost i mozda se ispostavi da nekome i odgovara.
Meni licno da jer sam Fender Noisseles magnete dobio za 160 eura a da sam ih narucio izasli bi mi preko 200.
Nesto se stvarno ne isplati narucivati ali recimo bio je Fender iz Vintage serije kod Thomann-a za 1300 a kod nas je bio 1600.
Evo dobio sam dozvolu da ponovo postavim post.
Znaci,ako nekoga interesuje narucivanje od Thomann-a a da pri tome na cenu shippinga za Austriju(koji je 7.5 eura) doda jos 50-ak eura neka se javi na PP ili MSN vlada0906@hotmail.com.
Naravno cena za pedale,magnete i tome slicno je niza i pise u ranijem postu.Osim toga i cena za gitare i pojacala nije fiksna i podlozna je dogovoru.
Samo da pojasnim.Imam prijatelja koji jako cesto dolazi iz Austrije.Pod tim cesto mislim na skoro svaki vikend.Znaci covek se bavi prevozom,obicno putnika ali mu ne bi smetalo da uz putnike poveze i vasu gitaru ili sta vec.
Toliko u najkracim crtama a za vise informacija kontaktirajte PP ili MSN.
Evo zanimljive ponude za basiste:
http://www.thomann.de/gb/trace_elliot_715.htm
Znaci,ako nekoga interesuje narucivanje od Thomann-a a da pri tome na cenu shippinga za Austriju(koji je 7.5 eura) doda jos 50-ak eura neka se javi na PP ili MSN vlada0906@hotmail.com.
Naravno cena za pedale,magnete i tome slicno je niza i pise u ranijem postu.Osim toga i cena za gitare i pojacala nije fiksna i podlozna je dogovoru.
Samo da pojasnim.Imam prijatelja koji jako cesto dolazi iz Austrije.Pod tim cesto mislim na skoro svaki vikend.Znaci covek se bavi prevozom,obicno putnika ali mu ne bi smetalo da uz putnike poveze i vasu gitaru ili sta vec.
Toliko u najkracim crtama a za vise informacija kontaktirajte PP ili MSN.
Evo zanimljive ponude za basiste:
http://www.thomann.de/gb/trace_elliot_715.htm
- theMadDoGbn
Imam pitanjce...
Planiram da mjenjam Ibaneza za nešto ozbiljnije, a u Srbiji je kudikamo jeftinije nego u BiH, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa povratom PDVa na granici? Onda, šta dalje? Da li BiH carinici oderu poštenski, ili se može nekako provući? Da li carinici s onu stranu Drine dojave "Ide žrtva!"
Planiram da mjenjam Ibaneza za nešto ozbiljnije, a u Srbiji je kudikamo jeftinije nego u BiH, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa povratom PDVa na granici? Onda, šta dalje? Da li BiH carinici oderu poštenski, ili se može nekako provući? Da li carinici s onu stranu Drine dojave "Ide žrtva!"

Verujem da ako budes kukao da ti vrate PDV onda ce i carinu da ti naplatetheMadDoGbn wrote:Imam pitanjce...

Koliki je porez i ostale dazbine u BiH stvarno ne znam

- theMadDoGbn
Nismo se razumjeli. Povrat PDVa trazim na srbijanskoj strani, a bosančerosima ne govorim ništa. Zanima me da li je ko probao (i uspio) 

Nije bas toliko jeftinije u srbiji, a to oko povrata pitao sam ja jednom u Mitrosu...
kupis kod njih nesto (tamburu jelde) i onda na granici trazis neki obrazac il sta vec za povrat PDV-a, i sledeci put kad odes u mitros dobijes tu odredjenu sumu koja je na toj priznanici

kupis kod njih nesto (tamburu jelde) i onda na granici trazis neki obrazac il sta vec za povrat PDV-a, i sledeci put kad odes u mitros dobijes tu odredjenu sumu koja je na toj priznanici

- theMadDoGbn
Pao mi za oko onaj Squire Vintage Modified, u Mitrosu 288 evra, a u Brčkom 729.80 marakaSolomon wrote:Nije bas toliko jeftinije u srbiji, a to oko povrata pitao sam ja jednom u Mitrosu...
kupis kod njih nesto (tamburu jelde) i onda na granici trazis neki obrazac il sta vec za povrat PDV-a, i sledeci put kad odes u mitros dobijes tu odredjenu sumu koja je na toj priznanici![]()

MP CENA: 32.310 din
NETO: 288 euro
Neto je veleprodajna cijena

imam pitanje da li da glasam za borisa tadica sledece godine
Warwick koji sam dobio iz nemacke u Thomannu kosta 650 eura. Ovde, zbog педеве-а kosta 820 eura.
ako Сербвија udje u evropu, oce li biti ukinut pedeve? (ili bar delimicno)

Warwick koji sam dobio iz nemacke u Thomannu kosta 650 eura. Ovde, zbog педеве-а kosta 820 eura.
ako Сербвија udje u evropu, oce li biti ukinut pedeve? (ili bar delimicno)

nije to PDV, to je zarada
PDV ti vazi samo za jednu zemlju, i kad izlazi iz nje skida se, kad ulazi u drugu dobija PDV te drzave... tako npr. njemacka ima 20% PDV tamo kupis dobijes tih 20% PDV-a, a ovdje kad dodjes platis nasima 17-8% (neznam kolko je u srbiji) i jos plus carina il sta vec ide ...

PDV ti vazi samo za jednu zemlju, i kad izlazi iz nje skida se, kad ulazi u drugu dobija PDV te drzave... tako npr. njemacka ima 20% PDV tamo kupis dobijes tih 20% PDV-a, a ovdje kad dodjes platis nasima 17-8% (neznam kolko je u srbiji) i jos plus carina il sta vec ide ...

u tom slucaju mislim na carinu, posto sam cuo da izmedj drzava EU gotovo da ne postoji carinaSolomon wrote:nije to PDV, to je zarada![]()
Ne da ne postoji carina,
nego ni ne znas kad si presao iz jedne u drugu drzavu.
Jako zanimljivo kad povezes nekoliko EU drzava u istom putu!
nego ni ne znas kad si presao iz jedne u drugu drzavu.
Jako zanimljivo kad povezes nekoliko EU drzava u istom putu!
Vidim da ljudi pominju kako je mnogo isplativije da ako imas nekog u inostranstvu, posaljes njega po neki instrument i da ti ga on donese nego da porucujes preko interneta.
Pa zar taj covek koji kupi gitaru u inostranstvu, kad ulazi u Srbiju ne mora da plati carinu? Ili jednostavno svi svercuju. Ima li neko ko ima tu semu razradjenu a ne ugradjuje se mnogo?
Pa zar taj covek koji kupi gitaru u inostranstvu, kad ulazi u Srbiju ne mora da plati carinu? Ili jednostavno svi svercuju. Ima li neko ko ima tu semu razradjenu a ne ugradjuje se mnogo?
PDV i carina nemaju nikakve veze. Svakako se plaća PDV u bilo kojoj evropskoj državi, samo se ne zove PDV, nego šta znam, kod Švaba merverštojer (kad bih ovo znao da napišem na nemačkom, imao bih jako lepo mišljenje o sebi... ali eto ne znam
). Inače ovaj naš PDV od 18% nije najviši u Evropi, što me je prijatno iznenadilo. 20% je čest slučaj.
Dakle ako nas ipak prime jednog dana u EU, otarasićemo se dranja na carini, ali ne i PDV-a.

Dakle ako nas ipak prime jednog dana u EU, otarasićemo se dranja na carini, ali ne i PDV-a.
mehrwertsteuerKristijan wrote:PDV i carina nemaju nikakve veze. Svakako se plaća PDV u bilo kojoj evropskoj državi, samo se ne zove PDV, nego šta znam, kod Švaba merverštojer (kad bih ovo znao da napišem na nemačkom, imao bih jako lepo mišljenje o sebi... ali eto ne znam). Inače ovaj naš PDV od 18% nije najviši u Evropi, što me je prijatno iznenadilo. 20% je čest slučaj.

Btw, ovde je bas taj slucaj 20%