Boss DD-7 ili DigiTech Hardwire DL-8
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Boss DD-7 ili DigiTech Hardwire DL-8
Line 6 dl-4 ako monete nisu problem. Ako jesu, ondak hardwire.

E ljudi hvala na odzivu i savetima.  

Bedak, jer stvarno dobro rade pedale.
Opet, sasvim moguće da me je malo "razmazio" momenat koji je Kolega spomenuo, a ima veze sa prvim klipom i 5:07. 

Mislim, naravno da bih bio presrećan nekom odličnom analognom spravicom, ali to za sada prevazilazi moje mogućnosti, a sasvim dobar trip je, što je rekao i Hopkins, imati obe opcije u arsenalu. Ono, ajde da počnem sa ovom, digitalnom. 

Btw, sada sam na maloj pauzi od bendova, tako da prvenstveno skupljam ono sto me loži , ali da, definitivno se ideja o nekom tonskom tripu može izvući iz raznih klipova koje kačim.
 , ali da, definitivno se ideja o nekom tonskom tripu može izvući iz raznih klipova koje kačim.

Da, digitalije se ili mnogo guraju u facu ili se čini da su pretihe, ali dobra stvar je što digitaliju možeš da ostaviš da bude malo tiša jer, sa obzirom da ne farba zvuk, sasvim lepo izlazi i tako iz celokupnog miksa. Ako si na to mislio.Funkomat wrote:Kod DD-ova mi jako smeta (ne znam da li je slucaj sa 7) ono sranje koje se desava kod vecine digitalnih delayeva a to je da se ne utapa u zvuk

Funkomat wrote:Jesi razmisljao o ovim novim analognim ehxovima?
Duane wrote:a sto ne analogije?
Sve novije a analogno što sam probao u tom cenovnom rangu ima loš običaj da se igra sa originalnim tonom gitare. Čim staviš neki boost ispred ili malo otpanjiš pojačalo dolazi do pojave nekog trebla i presence-a.+Hopkins+ wrote:Ne znam šta sviraš sa bendom, ali s'obzirom na svirku sa onih klipova što si postavljao i ostatak opreme što imaš, neki analogni bi ti legao k'o dupe na nošu.
  Bedak, jer stvarno dobro rade pedale.Opet, sasvim moguće da me je malo "razmazio" momenat koji je Kolega spomenuo, a ima veze sa prvim klipom i 5:07.

Mislim, naravno da bih bio presrećan nekom odličnom analognom spravicom, ali to za sada prevazilazi moje mogućnosti, a sasvim dobar trip je, što je rekao i Hopkins, imati obe opcije u arsenalu. Ono, ajde da počnem sa ovom, digitalnom.

Btw, sada sam na maloj pauzi od bendova, tako da prvenstveno skupljam ono sto me loži
 , ali da, definitivno se ideja o nekom tonskom tripu može izvući iz raznih klipova koje kačim.
I DL-8 ima prelep mod delay. Moraću u svakom slučaju, još par puta da ih isprobam uporedo u radnji, samo je pitanje da li ću dobiti blagoslov da se na par min malo oTšrafim i konkretnije čujem glavne tonske razlike.dweezil wrote:Takodje Digitech Digidelay je imao jako lep modulation delay.
nista onda ljubisha kad si tako selektivan, ko primarna funkcija propustljivosti celijske membrane, onda nema sto drugo da se veli oslim DL-8, ak pitas mene... a ja neznam nista o tome  
ps. kad smo mogli sinishi onih pedesetak strana, mozemo i tebi tebratorima 

nego da pitam ja tebe.. da ti batalis taj dilej i predjes na nesto stvarno konretno... ima jedna pedalica fina, nesecam se da li sam je pominjao ranije... evo je u svakom slucaju
RORY GALLAGHER HAWK BOOSTER

ps. kad smo mogli sinishi onih pedesetak strana, mozemo i tebi tebratorima

nego da pitam ja tebe.. da ti batalis taj dilej i predjes na nesto stvarno konretno... ima jedna pedalica fina, nesecam se da li sam je pominjao ranije... evo je u svakom slucaju

Last edited by Duane on 22 Dec 2009, 23:59, edited 1 time in total.

Definitivno DA!Cortex wrote:meni ovaj hardwire zvuchi kao da vredi svaku paru
 Jedina frka je u tome što me, tada, ni DD-7 nije ni malo razočarao.
  Jedina frka je u tome što me, tada, ni DD-7 nije ni malo razočarao.  Bedak jbga, jer baš je ekstra kada uđeš u ranju da isprobaš neke 2 stvari i posle probe ukapiraš da je jedna dupe, a druga glava, pa lepo ispazariš ono što ti u tom trenutku treba.
 Bedak jbga, jer baš je ekstra kada uđeš u ranju da isprobaš neke 2 stvari i posle probe ukapiraš da je jedna dupe, a druga glava, pa lepo ispazariš ono što ti u tom trenutku treba.  Najgore je ovo, odeš, probaš i nemaš pojma šta da misliš.
  Najgore je ovo, odeš, probaš i nemaš pojma šta da misliš.
Da, jedna od dobrih stvari. Mada i klavijaturista, ako je sirovina, može da zezne celu priču oko probijanja iz mixa.Cortex wrote: pitanje je koliko ce to probijati kroz mix, ali ti necesh svirati uz gitaristu na high-gain-u tako da te boli patka.

Ma jok, meni iskreno ništa nije smetalo na tvom delay-u. Baš me je oduševio, tu je i Rocket da posvedoči.muki17 wrote:fali mu ta muda,ali...

andrej] wrote:ee, a zar malo vece pare ne moze da se uzme line6 dl-4
Eeeeee, ali te malo veće pare (100 evra) su mi trenutno baš daleko.sl0e wrote:Line 6 dl-4 ako monete nisu problem.

Inače, momci koji predlažete DL-4
 , zašto ne Echo Park? Imate neko mišljenje o tome? Tu su, cene su iste.
 , zašto ne Echo Park? Imate neko mišljenje o tome? Tu su, cene su iste.Nisam probao pa bi značilo ako možete da bacite koju i o tome.
Rax13 wrote:Ma uzmesh oba i milina...

Verujem da je opaka sprava, ali sem delay-a, ja bi tu možda iskoristio još neku modulaciju, a to mi malo mnogo skupo.andrej] wrote:onaj njihov m9 je fina stvar, univerzalna, samo treba skupiti pare, al vredi za ono sto daje
Nego, UpDate, sada sam gledao cene po Thomann-u i sasvim slučajno nabasao na, za mene potpuno novu stvar od TC Electronic-a, Nova Repeater koja je u istom cenovnom rangu kao i pomenute pedale.
Jel' probao neko ovo?
[youtube]hV4bke7EimY&feature=related[/youtube]
i ja sam oshacovao tu seriju T.C. Electronics pedala, ne znam zasto ali imao sam neki los predosecaj u vezi sa njima, a moguce da su sasvim ok, to je ozb firma, nego cela ta serija mi je delovala nekako cheap i zbudzeno. Mogao bi neko ko je imao iskustva da kae neku.

Pa ko to nama uči biologiju?!Duane wrote: ko primarna funkcija propustljivosti celijske membrane

E nisam ništa čuo o toj pedali, a deluje baš interesantno. Imaš još neki info o tom Boosteru?Duane wrote:nego da pitam ja tebe.. da ti batalis taj dilej i predjes na nesto stvarno konretno... ima jedna pedalica fina, nesecam se da li sam je pominjao ranije... evo je u svakom slucaju
Hvala, obnovio sam i to gradivo.

ma jok biologiju, teoriju za voznju, da neroknem ponovo... a ovo sa biologijom je usko povezano
flynn amps rori galager buster!
jel ima dd7 loop?
meni bas jedan drugar rece juce/prekjuce za T.C. Elektroniks da prave nenormalno dobre dilejeve i ta ledila

flynn amps rori galager buster!

jel ima dd7 loop?
meni bas jedan drugar rece juce/prekjuce za T.C. Elektroniks da prave nenormalno dobre dilejeve i ta ledila

Dweezil, ja ovo nisam video. Znam za Nova Delay koji je fino skuplji, a ovo je kao na istu foru ali bez displeja. Pominju čak i neku opciju za TapTempo koji, kada pritisneš i držiš dugme za isti, sam namešta tempo po onome što čuje da izlazi iz gitare.  

dweezil wrote:Mogao bi neko ko je imao iskustva da kae neku.

Moraću da guglam, obećava!Duane wrote:flynn amps rori galager buster!

Ako misliš na loop da snima pa pušta, to ima, a ako misliš na effect loop, to nema.Duane wrote:jel ima dd7 loop?

Pa da, oni važe za topnoč frajere, ali nikako da se nakanim pa probam nešto od njih. Evo ovo mi se baš dopalo na prvi pogled, a i skroz je pristupačno.Duane wrote:meni bas jedan drugar rece juce/prekjuce za T.C. Elektroniks da prave nenormalno dobre dilejeve i ta ledila
- Rocket Roll
Svedočimguv'nor wrote: Ma jok, meni iskreno ništa nije smetalo na tvom delay-u. Baš me je oduševio, tu je i Rocket da posvedoči.

Hehe, kapiram te, ja baš to sa 5:07 imam u originalu sa ovim Rolandom (DC-30 = DM-300), baš mu tako stavim feedback do kraja a repeat rate na negde pola 1, uf, to je nešto najlepše što sam ikada čuo iz te delay tematike. Kristalna ponavljanja, sa horom u pozadini koji se prelama kao talas, baš na samoj granici samooscilacije.guv'nor wrote: Opet, sasvim moguće da me je malo "razmazio" momenat koji je Kolega spomenuo, a ima veze sa prvim klipom i 5:07.
Ali opet, to je fenomenalno, ali kada se radi o onim prostačkim delayevima, tu je digitalni delay ne prevaziđen, da ne govorimo o svim prednostima tačnog podešavanja vremena, loopa i šta sve ne još.
Postoje 3 vrste dileja/eha, Trakaš, analogni i digitalni i sva 3 imaju svoje lepote, ali su totalno različiti. Ni jedan analogni eho ne može da reprodukuje tu jasnoću, toplinu i modulaciju trake, kao što ni jedan digitalni delay ne može tako moćno da šeta na granici oscilacije kao analogni, a ova dva zajedno ne mogu da priđu preciznosti i mogućnostima digitalnog. Naravno treba ih imati sva 3

Meni je taj Line6 DL4 veoma odbojna sprava. Prvo i osnovno, sada je ima svaka moguća šuša koja se istripovala da ozbiljno svira muziku. Ona tema o lancima efekata i pedalama na Harmony Centralu se zeleni od ove sprave, svi živi je imaju, guraju po 4 - 5 u lanac. Najvažnije je što ja nisam uspeo da pronađem na toj spravi ništa što je toliko fenomenalno da ona bude toliko popularna.
Ovaj TC Electronic je kul, i meni je on u jednom trenutku bio u igri, ali sam zaključio da mi je jednostavno previše sterilan za moj ukus.
ima,ali je na Dl-8-ci,mnooogooo bolje zamisljen i uradjen..znaci,nagazis pedalu i pocijne da snima kad registruje signal iz gitare..a ne kao kod dd7,nagazis kad pocnes,nagazis kad zavrsavas....barem meni,cool su ovo uradili...rocketjel ima dd7 loop?

da tako je i na onom digidileju, nebulozno, to mi se nesvidja nimalo... onda dl8 ima jednu ogromantnu prednos', bar sto se tice menemuki17 wrote:ima,ali je na Dl-8-ci,mnooogooo bolje zamisljen i uradjen..znaci,nagazis pedalu i pocijne da snima kad registruje signal iz gitare..a ne kao kod dd7,nagazis kad pocnes,nagazis kad zavrsavas....barem meni,cool su ovo uradili...rocketjel ima dd7 loop?
guv'nor wrote:andrej] wrote:ee, a zar malo vece pare ne moze da se uzme line6 dl-4...sl0e wrote:Line 6 dl-4 ako monete nisu problem.
Inače, momci koji predlažete DL-4, zašto ne Echo Park? Imate neko mišljenje o tome? Tu su, cene su iste.
Nisam probao pa bi značilo ako možete da bacite koju i o tome.