Pokusaj izrade Explorera
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Pokusaj izrade Explorera
Ili se krivina ne vidi na slici a svkako moze da se taj deo vrata isece pod uglom da pashe, zar ne?
Ma jok, gibson uvek tura ToM na explorerNikolaNis wrote:Možda ovaj Explorer sa slike koju si stavio nema tune-o-matic most nego neku drugu vrstu hard-tail mosta pa nema potrebe za tim uglom...

konkretno evo ga ovaj sa slike - http://www2.gibson.com/Products/Electri ... lorer.aspx
Ma nemas vise sta da seces na vratunemanjavelimirovic wrote:Ili se krivina ne vidi na slici a svkako moze da se taj deo vrata isece pod uglom da pashe, zar ne?

Gledo sam kod drugara na jazz bassu, iako je srafljen, ima na jednom delu je fingerboard je odvojen koji milimetar od tela.
Pokusacu jos da saznam sta i kako. Ali ce vrat sacekati kraj decembra, jer putujem malo

Gledam ove slike sa Gibsonovog sajta i jedino što mo je palo na pamet je to da od neck magneta kreće taj pad od 4-5 stepeni i to samo tu gde se vrat pasuje pa zato fingerboard leži skroz uz telo. Nemam druge ideje za sad... 

- Dersu Uzala
Na zalost tek sad vidim ovo. Nikako ti lepkovi. Ajoj. Ok nista zato. Next time it'll be better. Organski nikako sinteticki. Od riblje kosti idealno. Next time, call before you do it.Stanko wrote:Evo slepih moje daske![]()
Nazalost nisam mogao danas da idem do paninga po titebond, pa sam uzeo ovaj Henkel lepak
Uzeo magnete EMG na kraju 81/60A,
sad upravo sastavljam listu na stewmacu za ostale stvari.
Ocu jedan kozmeticki savet, sta bi bolje islo, metalni (hromirani) ili plasticni crni "ringovi" za magnete? EMG su mat crni. A gitara ce biti bordo/tamno crvena...
hmmm kad smo vec kod toga, crn ili hromirani hardver? civije, bridge i tailpiece? bice crni speed knobs.
Budite brzi sa savetima
Inace za sada ce pre sve biti hrom
(i verovatno sve gotoh)
sad upravo sastavljam listu na stewmacu za ostale stvari.
Ocu jedan kozmeticki savet, sta bi bolje islo, metalni (hromirani) ili plasticni crni "ringovi" za magnete? EMG su mat crni. A gitara ce biti bordo/tamno crvena...
hmmm kad smo vec kod toga, crn ili hromirani hardver? civije, bridge i tailpiece? bice crni speed knobs.
Budite brzi sa savetima

Inace za sada ce pre sve biti hrom

moj glas ide za crni hardver

Pa biće mnogo tamno na trula višnja boji? Moj glas ide za zlatni hardver od srca, ali pošto nema od toga ništa, neka bude hromirani.Solomon wrote:moj glas ide za crni hardver![]()
U zdravlje discepaš.
hrom definitivno
sve osim magneta i kapica za potova 
igrao sam se onim programima u flashu za pravljenje gitara, gledao slike, i definitivno odlucio

igrao sam se onim programima u flashu za pravljenje gitara, gledao slike, i definitivno odlucio

Porucen hardver danas
bridge/tailpiece i civije gotoh, sve hromirano 
Takodje je i javor isecen, videcu tek sutra kako je ispalo, pa kacim neke slike nadam se

Takodje je i javor isecen, videcu tek sutra kako je ispalo, pa kacim neke slike nadam se

a zasto ne ostavis onaj neck magnet(trebalo bi da je isti zvuk, bar mislim), trazio sam kako bi izgledalo crveno sa crnim i hrom hardwerom i naidjem na
Dark Fire

Dark Fire

I ja sam za dodatno razmatranje stavljanja tog P-90 u gitaru. Kad je vec custom i sve to 

Pasce razmatranje, u svakom slucaju trenutno nemam para za jos jedan magnet.
A dark fire je sex totalni
A dark fire je sex totalni

e gde na kraju isece javor. zivo me interesuje kako je ispao
Isekoh ga na kraj svetaoboss wrote:e gde na kraju isece javor. zivo me interesuje kako je ispao

Evo i slika:

Verovatno ce lepljenje topa i izrada vrata sacekati novu godinu

- mislim_stvarno
Znam da si pre rekao da jos ne znas od cega ces da pravis vrat, pa me zanima da li si resio? 'Oce li biti javor ili mahagoni?