Hvala svima. Pice za celu kafanu
DrGreenthumb wrote:Nice! Cestitke, postajes kolekcionar cini se
Off - Zasto tri iste gitare?
Ne postajem kolekcionar. Na zalost, ibby ide u oglase uskoro, pa mi ostaju dva jacksona. Jedan sa fiksnom kobilicom, drugi sa floydom. RRa cu moci da setam kroz stimove, dinky oblik je udobniji, a za ton jos ne mogu da pricam, ali do sada mi je RR bio najbolja gitara, videcemo kako ce ovaj da zvuci.
Ako budem uzimao trecu gitaru (sto ne vidim da ce biti skoro), to ce verovatno biti nesto sa kracom skalom.
eventualno strat
dweezil wrote:a lepo lepo hahaha lepo si izmoshirao na pocetku

bash ovih dana sam gledao sajt MM i u nekom cenovnom rangu do oko 40 K zapao mi je i taj Jackson. Mislim da si uradio pravu stvar. Takodje mislim da i sam polako stices utisak da Floyd Rose na kvalitetnoj i dobro podeshenoj gitari ne da ne smanjuje sustain nego naprotiv. A meni je zapao za oko onaj sa crnim bindingom na maple vratu

mislim onaj jeftiniji.
Ja odavno nemam problem sa floydom, mislim da bolje drzi stim od obicnihtremola,naravno kad se setuje kako treba. Cak i losi tremolo sistemi, ako su novi mogu da rade odlicno, njihov problem je sto brzo propadnu jer su od losih materijala.
Krenuo sam u prodavnicu, jer popust traje do ng, sa ciljem da isprobam 7 gitara, i sa 55k u dzebu da bih izabrao bas ono sto mi najbolje lezi i sto mi se cini da ima najbolju vrednost. Dosao sam tamo, a cene ovih skupljih dinkya nisu imale veze s vezom, npr taj sa mapleom je 57k sto je oko 4k skuplje od onoga sto stoji na sajtu, a dkmg je oko 80k, znaci sa popustom 64, na sajtu je stojalo 54. Sad da li je to u pitanju nova isporuka, pa kao svezije gitare su skuplje, ili derikoze videle da im ide prodaja pa digli cene (jer je mnooooooogoooooo stvari prodato u odnosu na proslu nedelju) ne znam. U glavnom, iako nisam isprobao sve sto me je zanimalo, i sto nisam imao para za bolje, veoma sam zadovoljan, jer sam i pre kupovine bio najblizi bas ovom jacksonu zbog cene i opcija koje nudi.
muki17 wrote:ooopa,zavidna kolekcija,zavidna bogami

a sad,
neki demo
mozda
Juce sam se posteno isekao kad sam dosao kuci. Krenuo da se igram a tremolo ne drzao stim. Usr'o sam se ziv da bi se ispostavilo da locking nut nije bio lockovan

. Tremolo odlicno drzi stim, malo je krut, ali ga drzi.
Duncan Designed magneti nisu losi, verovatno cu ih zameniti jednog dana, ali otom potom. Imaju cak i dodatne dve zice, tako da mislim da cu prvo sada uraditi splitovanje. Ne znam samo da li da ubacim push-pull ili 5-way switch sa splitovanim magnetima u drugoj i cetvrtoj poziciji.

Ako nekoga ne mrzi neka kaze za i protiv, sta bi bilo bolje...