Bubnjari, šta imate od opreme?

Moderator: zolideathmetal

Kole man

Re: Bubnjari, šta imate od opreme?

Post by Kole man » 21 May 2009, 09:11

davidovicnd wrote:Može li neko nešto da mi kaže o Roland TD9KX setu .
Sa Rolandom ne mozes da se zajebes,pogotovo sa v-drum-om samo sto su skupi u pick* materinu

Marko_taize

Post by Marko_taize » 13 Jul 2009, 00:18

Od skora sam vlasnik Pearl masters studio ( Tom 8,10,12,14) i Pearl masters custom (bas 20*16)
snare yamaha stil 14*5,5
hi-hat 14 medium Paiste 2002,
18 ride , 14 i 10 kres tradicional Instambul Mehmet
plastike pin stipe, ali zelim sto pre da ih promenim, vise mi odgovaraju neke tanje plastike npr Evans g2 clear ili Remo emperor clear

Drumkiller

Post by Drumkiller » 13 Jul 2009, 02:27

ova medium 2002 ne da je kewa,nedawno sam je swirao i odusevio sam se..

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 13 Jul 2009, 11:33

Marko_taize wrote: plastike pin stipe, ali zelim sto pre da ih promenim, vise mi odgovaraju neke tanje plastike npr Evans g2 clear ili Remo emperor clear
G2 i Emperor su iste debljine kao Pinstripe. ;)

Marko_taize

Post by Marko_taize » 14 Jul 2009, 20:52

Nije losa,
cuo sam da joj zameraju da je malo gluva. Nisam stigao da je proverim u svirci, posto jos ne sviram nigde, a ovako u sobi radi vrlo lepo. Primecujem da ima lepsi zvuk pri udarcu sa otvaranjem u odnosu kad je zatvorena.
Ne znam kako ce se uklopiti sa turskim cinelama koje sam kupio TradicionalInstambul Mehmet?

Sid Vicious

Post by Sid Vicious » 15 Jul 2009, 00:09

E vako
-Tama bubanj ne znam za seriju uglavnom 22,13,14,16 i dobos 14
-Koze Remo sve do jedne da ga jebes
-Dva Paiste 101 crasha(jbg sluze vec dobro do sad)
-Dva Amati crasha 14 nisu nesto na prodaju su xD
-Ride Pearl 20 i amati 20
-Fus Pearl 14
-China PST 5 18
-Stalci Yamaha i jedan Mapex
-Dupla pedala Mapex ne znam seriju
-Stolica rucni rad (stolar mi jedna uradio,bolje neg ijedna sto se moze nac u radnji )

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Jul 2009, 00:13

:bow: :bow: :bow:
vratio se i Sid
djes' bA? :mrgreen:

Drumkiller

Post by Drumkiller » 15 Jul 2009, 02:53

Marko_taize wrote:Nije losa,
cuo sam da joj zameraju da je malo gluva. Nisam stigao da je proverim u svirci, posto jos ne sviram nigde, a ovako u sobi radi vrlo lepo. Primecujem da ima lepsi zvuk pri udarcu sa otvaranjem u odnosu kad je zatvorena.
Ne znam kako ce se uklopiti sa turskim cinelama koje sam kupio TradicionalInstambul Mehmet?
swirao sam je u studiu vise puta,glasna je u PM. kad je open bar meni...:D a lepo sikce kad je zatworena,najjaca kontra do sad sto sam swirao.. ne znam kako ce se uklopiti sa mehmetom nisam swirao tu kombinaciju chinela..

davidovicnd

Post by davidovicnd » 29 Oct 2009, 08:42

Što , jesi li ga probao ! :mrgreen:

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 03 Nov 2009, 12:39

Malo sam tjunirao pedalu. :D

Image

Image

Image

Kole man

Post by Kole man » 05 Nov 2009, 10:48

Iron Cobra sa direct drive-om?Kakav je osecaj?

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 05 Nov 2009, 12:16

Pa još uvek se navikavam. :) Prvi utisci - lakša od lanca/kaiša, osetljivija je i reaguje na najmanji pokret. Prilično sam zadovoljan, neke stvari mi je sada lakše da sviram.

Kole man

Post by Kole man » 05 Nov 2009, 16:43

Ja primarno koristim direct drive otkad sviram i iskreno ne primecujem neku preteranu razliku od chain drive.Zbog cega si modifikovao pedalu?

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 05 Nov 2009, 17:37

Jesi nekada svirao lanac i direct drive na istoj pedali? Pošto jedino tako možeš da shvatiš pravu razliku između jednog i drugog. Npr, Flying Dragon sa lancem i dd-om. Mislim, razlika nije toliko drastična na istoj pedali, ali ipak postoji i primeti se. Pitam, zato što kad probaš jedno na jednoj pedali, a drugo na drugoj, previše se faktora promeni koji utiču na osećaj pedale, pa samim tim i ne možeš da doneseš pravi sud o razlici između lanca i direct drive-a.

A zašto sam je modifikovao? Pa probao sam je sa kaišem i prijatno me je iznenadila razlika između kaiša i lanca, u korist kaiša, pa sam hteo da je probam i u dd verziji. Ideju i nacrte sam odradio odavno, samo se sada stvorila prilika da ideju sprovedem u delo. Nisam dovoljno svirao na direct drive-u, pa ne bih mnogo da se zalećem sa zaključcima, ali mi se za sada pedala mnogo više sviđa, nego sa lancem ili kaišem (koji mi je bolji od lanca).

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 07 Jan 2010, 20:16

Eto, kao što sam i spomenuo u jednoj od tema, pazario sam novi instrument. U pitanju je set bubnjeva italijanskog proizvođača Tamburo, i to model Studio Plus.

Tamburo je za ovaj model koristio zanimljivu kombinaciju drveta - maple/birch, pa samim tim i bubnjevi imaju prilično interesantan ton. Sa jedne strane zvuk je tvrd (kao birch), ali ujedno topao i "okrugao" (kao maple, jel'te). Bubanj je, uzgred, crne boje (mat).

Sam po sebi, bubanj ima priličan sustain, tako da sam na kraju ipak odustao od REMO Emperor plastika, i namontirao dobri stari Powerstroke 3 koji primetno smanjuje odjek/rezonaciju (odnosno overtone-ove jako lepo kontroliše jer ima fabrički ugrađen muffling ring), ali nikako ne guši bubnjeve, što je onako baš po mom ukusu. Sa ovom kombinacijom, ton svake komponente je cist i artikulisan, bez preteranog "pevanja" (zvonjave).

Promeri komponenti su 10x9, 12x10, 14x14 za tom-ove, 14x5,5 je doboš, dok je bas 20x16 inča. Doboš je od drveta i ima 8 šrafova (i sjajan zvuk ;) ) dok dva tom-a imaju po 6, a floor tom (koji je, uzgred, leteći - nema nožice, vec se montira na stalak) ima 8 šrafova.

Hardver koji stiže uz set deluje prilično kvalitetno, a jedino bih zamerio što hi-hat ima nešto kraću šipku nego što sam navikao.
Bas pedala je odlična! Ima dvostrani batić (filc i plastika) i može se podešavati kako god 'oćeš. :)
Tom mounting system je odličan i izuzetno čvrst i lako podesiv.

Sve u svemu, ja sam prezadovoljan, i mogu slobodno da kažem da mi ovaj set zadovoljava sve potrebe, odnosno kriterijume, po pitanju dobrog tona i estetike (mnoooogo mi se sviđa :D ). Definitivno meni bolje zvuči nego Yamaha Stage Custom ili Sonor Force 2007 ili slični bubnjevi u toj klasi od nekih 950 EUR-a (koliko ovaj set i košta).

Za kraj, par sličica slikanih pod lošim osvetljenjem: :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Staviću kvalitetnije slike ovih dana. :ziveli:

Post Reply