Uf, do pre par postova sam mislio da imas vise od 15 godina starosti. Grow up, bro...Boogie Woogie wrote: bio sam skroz jasan.
Dovoljno mi je da čujem 5 sekundi nečega pa da vidim kolko je sati.
Može tako? Indukšn..dedukšn..taj rad
Muzika u uzem smislu vs. tekst pesme
- DrGreenthumb
- MF veteran
Re: Muzika u uzem smislu vs. tekst pesme
Boogie Woogie wrote: ispravka, ne možeš da budeš talentovan ako ja nemam neku tvoju pesmu u svojoj kolekciji i slušam je s vremena na vreme.
ako je imam, izvinjavam se duboko i široko.
zar ti nisi onaj isti koji je isprozivao tekst pesme "knocking on the heaven's door" ?
sve si objasnio.
naravno da nemas moje pesme, ali nije ni bitno, to si naravno, rekao namerno:)
ali ajmo onda malo u hipotetiku, recimo da imas trideset mojih pesama i obozavas ih i mislis da su super i do jaja. i ja dodjem i kazem ovo sve sto sam rekao. sta se desava? da li hip hop postaje potencijalni kvalitet? ili rezignirano brises moje pesme sa harda? ili si u fazonu da ne prihvatas da govorim istinu? mislim, zbunjen sam...
ali ajmo onda malo u hipotetiku, recimo da imas trideset mojih pesama i obozavas ih i mislis da su super i do jaja. i ja dodjem i kazem ovo sve sto sam rekao. sta se desava? da li hip hop postaje potencijalni kvalitet? ili rezignirano brises moje pesme sa harda? ili si u fazonu da ne prihvatas da govorim istinu? mislim, zbunjen sam...
za citanje svih ovih postova treba jedno tabla andola, pola litre kajsije i strpljenje puza koji se penje na Keopsovu piramidu. 

Ovo mi je nesto poznata opaskaDrGreenthumb wrote: Grow up, bro...

(cccira dolazi pred zelenu tablu i po njoj pise crvenom kredom (da se bolje vidi jel))Boogie Woogie wrote:ccciro (izlazi pred tablu i crta..)
znaš one filmove gde neki smoren lik sedi u gledalištu sam, a na binu iozlaze talenti sa programom, i čim počnu a on ( posle 3, a ne 5 sekundi) kaže "next.."?
Sad jasnije?
znas one filmove gde jedan lik pobije golim rukama armije naoruzanih ljudi?

A i da zanemarimo filmski aspekt "tvrdnje" - kada talenti izidju oni sviraju jednu pesmu i onda sledi "next..". Mi ovde pricamo o MUZICKIM PRAVCIMA, a ne o jednoj pesmi ili jednom bendu. Uozbilji se.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Ti imas 25 godina? Auuuuu bre...kurtrose wrote:Ovo mi je nesto poznata opaskaDrGreenthumb wrote: Grow up, bro...
Ja sam pametno izabrao kanister apotekarskog alkohola, pomešanog sa metalnom piljevinom i mrtvim mušicama iz plafonjerke (da se ne izvali), u kombinaciji sa džakom drvofiksa da se puknem u tetku.dweezil wrote:za citanje svih ovih postova treba jedno tabla andola, pola litre kajsije i strpljenje puza koji se penje na Keopsovu piramidu.
Evo ga opet.. Svaka cast, zaista, svaka cast..DrGreenthumb wrote:Ti imas 25 godina? Auuuuu bre...kurtrose wrote:Ovo mi je nesto poznata opaskaDrGreenthumb wrote: Grow up, bro...
verovatno si vec umro posto tek sad vidim ovaj post, al aj da pokusam: neeemooooj!nebojsak wrote:Ja sam pametno izabrao kanister apotekarskog alkohola, pomešanog sa metalnom piljevinom i mrtvim mušicama iz plafonjerke (da se ne izvali), u kombinaciji sa džakom drvofiksa da se puknem u tetku.dweezil wrote:za citanje svih ovih postova treba jedno tabla andola, pola litre kajsije i strpljenje puza koji se penje na Keopsovu piramidu.
-
nema tu nikakve hipoteke. A ni zbuna. hip hop nema veze sa muzikom.Doolio wrote:naravno da nemas moje pesme, ali nije ni bitno, to si naravno, rekao namerno:)
Peformans? možda, ritmičko mudrovanje? možda, plemensko-politikantska afirmacija koja se hrani semplovima, lupovima, bitovima i otpatcima svake druge muzike? si. Ali muzika? jok brate. To je daleko od muzike ko di-đej od instrumenta.
Ako su muzički pravci životinjke, hip hop mu dođe ko hijena koja obitava na tuđim leševima.
Jedino (and I say jedino) što ima kvalitet u tom tonsko-mlataram rukama-izražaju jeste verbalno izražavanje u rimi, stihu isl. Ali..ni to nažalost nije ništa novo.
To bre i svaki đedo s Durmitora može.
Hip hop je izraz lenjih.
Em ih je mrzelo da nauče da sviraju (pa rkaju sirote gramofone), em ih je mrzelo da nauče da igraju (pa se svi od reda manje više ponašaju kao nekakvi političari za govornicom, samo na užasno lošem LSD tripu..), em ih je dakle mrzelo da nauče da pevaju..mislim...lenčuge bre.
Trebalo je da se drže Džems Brauna i Stivi Vondera..ovo sve što rade je mnoooogo, mnogo loše.
Doolio, da li sam bio jasan?

-
i da dodam..
čisto da ilustrujem kako sam osetio taj hip šit hop i pre nego sam znao šta je to.
Jednom me je neko pitao šta slušam isl..i mene mrzelo da mu pričam, pa rekoh kako se trudim da izbegavam sve pesme gde se čuje "Di đe!" i pesme u kojima se čuje "speniš harlam."
Ovo prvo mu ispade dođe hip hop..a ovo drugo, to tek ne znam šta je..al znam da ubijem zvuk kako neko zausti da izgovori "speniš"..paako imam sreće, do" harlam" i ne dođem..
čisto da ilustrujem kako sam osetio taj hip šit hop i pre nego sam znao šta je to.
Jednom me je neko pitao šta slušam isl..i mene mrzelo da mu pričam, pa rekoh kako se trudim da izbegavam sve pesme gde se čuje "Di đe!" i pesme u kojima se čuje "speniš harlam."
Ovo prvo mu ispade dođe hip hop..a ovo drugo, to tek ne znam šta je..al znam da ubijem zvuk kako neko zausti da izgovori "speniš"..paako imam sreće, do" harlam" i ne dođem..
ajde odrasti, mislio sam da smo svi pored toliko diskusija sa dushanom, ognjenom itd naučili koliko je pogrešno nepoštovati muzičke pravce koje ne slušamo. očigledno nismo svi. dulio je svakom od ovih mudrosera objasnio detaljno u jedno 10 podugačkih postova sve, šta sad treba, svakom da objašnjava isto?
ajde sad oladi malo, odmori, i iskuliraj temu, jer nisi u pravu. i postao si užasno dosadan. bugivugi.
ajde sad oladi malo, odmori, i iskuliraj temu, jer nisi u pravu. i postao si užasno dosadan. bugivugi.
-
svi ste naučili? ma šta kažeš..Stalker wrote:ajde odrasti, mislio sam da smo svi pored toliko diskusija sa dushanom, ognjenom itd naučili koliko je pogrešno nepoštovati muzičke pravce koje ne slušamo. očigledno nismo svi. dulio je svakom od ovih mudrosera objasnio detaljno u jedno 10 podugačkih postova sve, šta sad treba, svakom da objašnjava isto?

e pa batice, pogrešne lekcije ste učili.
lekcija No 1 za tebe je da odgovoriš na pitanje - zašto bi poštovao nešto što je loše?
a što se kuliraže i dosade tiče, sve mi se nešto čini da čitaš svako moje slovce, inače bi me ignorisao i bavio se stvarima koje su ti interesantnije, right? right.

Sve u svemu,šta da ti kažem, sedi, kec.