Koja bas pojačala posedujete?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
nnkvocka

Re: Koja bas pojačala posedujete?

Post by nnkvocka » 25 Nov 2009, 12:33

sirac-šunka wrote:Nije, lepo sam gore postavio link gde se vidi da je RB7 31.300 RSD, a kad sam se interesovao za Rumble 210/100, cini mi se da je bio nesto skuplji od tih 26.000... U svakom slucaju treba probati, probati... probati...
Izvini, nisam izvalio da si ostavio link MixMusic-a, ja se navodio ka MMC-ovom sajtu
http://www.musiccentar.com/i-1279/laney ... s-pojacalo
Pa jeste. Rumble 100 je bio preko 30k, a sad je 26k, sto znaci da je varijanta sa jednom 15" izgleda jos jeftinija..ako nije rasprodata.. Ja generalno forsiram varijante sa 15" sto zbog H zice, sto zbog distorzije, da moze da podnese sva moja sranja...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Nov 2009, 13:24

Pa viš sad ću opet da se pravim :deda: :)
Zabluda je da će veći zvučnik nužno biti i više izdržljiv. Ako su desetke, njih 2 ili još bolje 4 komada, lepo uparene, to može da bude i izdržljivije i da daje više basa on 1 ili 2 15ice. Ima tu još niz faktora, dizajn kutije, kutija sa ili bez refleks kanala, snaga i ostale karakteristike zvučnika...
I naposletku, budući da distorzija vrlo lako i brzo može da zamulja ton i da isti izgubi definiciju, opet bih za dist bass pre preporučio desetke od petnaestica.

I na kraju je mnogo bitan prostor. Ja, gotovo u svakom klubu kad sviramo, moram da smanjujem bass... Obično su bine, male i drvene konstrukcije, a akustika u klubu užas. Basovi se preterano prenose duž cele bine i vrlo lako nastaje onaj brum koji niko ne voli. A onda kad odem na probu, moram beskrajno da pojačavam bass na pojačalu, pošto je soba dosta zademflovana i lako se basovi jednostavno pogube.

A te cene za Rumble-iće su super vest. Ja sam bio juče u Mitrosu, i izgleda da u Niš nije stiglo sniženje, pošto je na varijanti sa jednom 12icom stajala cena od nekih 28 iljada... :|

nnkvocka

Post by nnkvocka » 25 Nov 2009, 13:38

sirac-šunka wrote:Pa viš sad ću opet da se pravim :deda: :)
Ako su desetke, njih 2 ili još bolje 4 komada, lepo uparene, to može da bude i izdržljivije i da daje više basa on 1 ili 2 15ice.
za 4 destke se potuno slazem
sirac-šunka wrote:A te cene za Rumble-iće su super vest. Ja sam bio juče u Mitrosu, i izgleda da u Niš nije stiglo sniženje, pošto je na varijanti sa jednom 12icom stajala cena od nekih 28 iljada... :|
Desavalo se meni da u Mitrosu vidim jednu cenu i kada odem na kasu da platim, ispostavi se da je snizena ali ih je mrzelo da lepe nove nalepnice. Kazem opet jer sam 100% siguran, Rumble100 sa 2x10", (sa sve crvenom lampicom!!!) oko 26.000din. Otidni opet, ako si bas zainteresovan i kazi im da je u BGu druga cena i da mogu da ga sišu! Ne izlazim iz radnje dok ne vidim novu cenu!!! :x

vladishah

Post by vladishah » 27 Nov 2009, 22:04

preporucite mi neko kvalitetno malo pojacalce od nekih 15,20,30vati za kucnu upotrebu

gricko

Post by gricko » 28 Nov 2009, 01:54

vladishah wrote:preporucite mi neko kvalitetno malo pojacalce od nekih 15,20,30vati za kucnu upotrebu
Orange Crush Bass

ili

Roland Cube-30 Bass

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Nov 2009, 02:29

Podrzavam preporuke! :)

Cope

Post by Cope » 08 Dec 2009, 14:39

Petnaestica rules!!!! :)

ps. Ako petnaja ne duva kako treba - slaba vam je glava, ili je loš zvučnik :):):)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 25 Dec 2009, 22:02

FENDER RUMBLE
100W, 1X15"

Image

Laney RB6 je otisao i zamenio sam je ovom "klasikom". Definitivno nema bolji zvuk, ali je glasniji (i ne probija kada ga odšrafiš). Ocigledno nesto nije bilo u redu sa RB6, mozda los komad, ne znam... Ovo je neko privremeno resenje dok ne sakupim pare za nesto mnogo bolje. Dosta mi je vise low budget kupovine. Bez 500eur ne moze da se kupi nista pristojnije...

Cope

Post by Cope » 27 Dec 2009, 11:36

nnkvocka wrote:FENDER RUMBLE
100W, 1X15"

Image

Laney RB6 je otisao i zamenio sam je ovom "klasikom". Definitivno nema bolji zvuk, ali je glasniji (i ne probija kada ga odšrafiš). Ocigledno nesto nije bilo u redu sa RB6, mozda los komad, ne znam... Ovo je neko privremeno resenje dok ne sakupim pare za nesto mnogo bolje. Dosta mi je vise low budget kupovine. Bez 500eur ne moze da se kupi nista pristojnije...
Kinez ume da napravi jeftino ali ne i dobro !

Ili napraviš sam ono što radi kako bog zapoveda, ili zvekneš gomilu para...

Juče sam gledao svirku - dva bubnja, perkusi, klavir, gitara.... i Markbass II sa pravljenom 12'' kutijom (Eminence LF unutra dobro proračunata), dakle cela konfiguracija je veličine hoklice za sedenje. Odatle je izbijao bas kroz čitavu buku i punio ceo klub jako prijatnim i jasno definisanim basom. Doduše i Bartolini magneti su radili posao svojski :)

vladishah

Post by vladishah » 27 Dec 2009, 12:03

markbass je na snizenju u mitrosu! :)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 27 Dec 2009, 12:39

Cope wrote:
nnkvocka wrote:FENDER RUMBLE
100W, 1X15"

Image

Kinez ume da napravi jeftino ali ne i dobro !

Ili napraviš sam ono što radi kako bog zapoveda, ili zvekneš gomilu para...

Juče sam gledao svirku - dva bubnja, perkusi, klavir, gitara.... i Markbass II sa pravljenom 12'' kutijom (Eminence LF unutra dobro proračunata), dakle cela konfiguracija je veličine hoklice za sedenje. Odatle je izbijao bas kroz čitavu buku i punio ceo klub jako prijatnim i jasno definisanim basom. Doduše i Bartolini magneti su radili posao svojski :)
Ovo sto sam ja zavrsio je polovnjak (made in Indonezia) i to izgleda neka starija serija jer jos uvek u njega nisu ugradjivali ispod zvucnika one crvene lampice sto reaguju na sviranje (kao sa slike). Da, Markbass definitivno! Recimo neki Little mark i kutija 2x10 (ili 1x15) i to ti je za ceo zivot

Cope

Post by Cope » 27 Dec 2009, 12:41

vladishah wrote:markbass je na snizenju u mitrosu! :)
Ja to pojačalo duboko respektujem i smatram savršenstvom moderne muzičke tehnologije, ali me lično ne greje iz nekog samo meni znanog razloga. Ako izuzmemo nesavladivu snagu, svaki bas koji se u njega ubode ima skoro isti zvuk. Nedostaje mu toplina kakvu daje trafo i običan tranzistor. Pokušali su kojekakve egzibicije sa lampama u preampu ne bi li ga malo pripitomili, ali ja i dalje štimujem uši na praovlsavna pojačala sa viškom kilograma, a i stariji su mi objasnili da bas kutija mora da bude velika, u šta sam se i sam kasnije uverio. Postao je trend da basisti idu sa pederušom pod mišku na svirku, leđa više ne bole što je revolucija... :)
Možda sam odrastao na takvoj muzici, ko će ga znati, moda se menja i kasnije ponovo vraća...

Bozha

Post by Bozha » 27 Dec 2009, 13:47

Cope wrote:Nedostaje mu toplina kakvu daje trafo i običan tranzistor.
Vidis, generacija pre je to pricala za tranzistor. Sve je kul, manje, lakse, al nedostaje toplina lampe. A oni pre njih su se kleli u kontrabas i bili nepoverljivi prema elektricnim sokocalima. Sto se mene tice svi ste upravu! ;)

Btw, bila je ovih dana jedna ovakva prilika u oglasima za fer cenu, al je otisla u rekordnom roku... :grummel_2:
http://www.youtube.com/watch?v=oqX9Zbyr4to

the bassman

Post by the bassman » 19 Jan 2010, 14:07

Ja koristim 2 totalno razlicita pojacala,LINE 6 LD150(uglavnom kuci sa slusalicama) i za svirku MESA BOOGIE Walkabout 300 W(o njemu nemam reci)

the bassman

Post by the bassman » 21 Jan 2010, 16:51

Image
Image

Post Reply