Koje pedale koristite, kolege moje
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- DJ_MY_SOUL
Re: Koje pedale koristite, kolege moje
Skoro sam nabavio Korg Pandora PX5D. Prezadovoljan sam, jako dobro pegla zvuk mnogo poboslja harmonics-e za "Jaco sound". A da ne spominjem i ritmove i mogucnost da se napaja preko usb potpuno nezavisno od baterija. Radi mi sada kao usb zvucna kartica na racunaru. A sto se tice kvaliteta u rangu je vrhunskih procesora ali sve je umanjeno i malo je ne upotrebljiv kad se svira uzivo. Ova pandora je daleko daleko daleko bolja od prethodnih. Tj skoro da nema dodirnih tacaka.
Jel ima šuma??DJ_MY_SOUL wrote:Skoro sam nabavio Korg Pandora PX5D. Prezadovoljan sam, jako dobro pegla zvuk mnogo poboslja harmonics-e za "Jaco sound". A da ne spominjem i ritmove i mogucnost da se napaja preko usb potpuno nezavisno od baterija. Radi mi sada kao usb zvucna kartica na racunaru. A sto se tice kvaliteta u rangu je vrhunskih procesora ali sve je umanjeno i malo je ne upotrebljiv kad se svira uzivo. Ova pandora je daleko daleko daleko bolja od prethodnih. Tj skoro da nema dodirnih tacaka.
- DJ_MY_SOUL
Nema uopste potpuno cist zvuk u svakom trenutku. Evo ne skidam slusalice po ceo dan vezbam zahvaljujuci njemu. Zvuk uopste ne zvuci "klavijaturski" tj digitalno vec stvarno zvuci realno i poboljsanje pri slap-u, harmonicsu a tek tapping posto ima neki prest compresor sa kojim mi je taping zvuci ko da sam pro. Ovo mi je prvi procesor tako da ne mogu da se pravim pametan, ali dosao sam do zakljucka da ovi poznati muzicari ne mogu da sviraju onako dobro bez tone efekta! Defintivno!
Ae okači neki klipić da se i mi radujemo maloDJ_MY_SOUL wrote:Nema uopste potpuno cist zvuk u svakom trenutku. Evo ne skidam slusalice po ceo dan vezbam zahvaljujuci njemu. Zvuk uopste ne zvuci "klavijaturski" tj digitalno vec stvarno zvuci realno i poboljsanje pri slap-u, harmonicsu a tek tapping posto ima neki prest compresor sa kojim mi je taping zvuci ko da sam pro. Ovo mi je prvi procesor tako da ne mogu da se pravim pametan, ali dosao sam do zakljucka da ovi poznati muzicari ne mogu da sviraju onako dobro bez tone efekta! Defintivno!

Sta koristi ortak od efekata na ovom klipu? Kapiram da ima neki chorus, ali mi smrducka i na neki dilej ili reverb ili sta ti ja znam, ne razumem se u pedale nista
Fala na odgovoru kolege

Fala na odgovoru kolege

- the bassman
Ja koristim boss me 50b multi,tech 21 sans amp bass driver i ebs bass iq
Digitech Bass Driver
Boss Dynamic Wah AW-3
Digitech DigiDelay
Boss RC-50 Looper

Digitech Whammy

to su sve njegove pedale koje koristi, do skoro je koristio RC-20 Looper, koji je nekidan prodat na Ebay-u

Boss Dynamic Wah AW-3

Digitech DigiDelay

Boss RC-50 Looper

Digitech Whammy

to su sve njegove pedale koje koristi, do skoro je koristio RC-20 Looper, koji je nekidan prodat na Ebay-u

- sirac-šunka
- vragolan
Evo odgovora>pax404 wrote:Sta koristi ortak od efekata na ovom klipu? Kapiram da ima neki chorus, ali mi smrducka i na neki dilej ili reverb ili sta ti ja znam, ne razumem se u pedale nista![]()
Fala na odgovoru kolege
http://www.marcorodi.com/gear/
A ako koristis i fejs, decko vrlo rado i sam odgovara na razna pitanja>
http://www.facebook.com/pages/Marco-Rodi/8827824978
EDIT> Pih... Solomon mi uleteo u post...!

nisam ti ja uleteosirac-šunka wrote: EDIT> Pih... Solomon mi uleteo u post...!

to se kaze : Ko prvi devojci, sam u nju upada

@Sirac, @solomon Hm, hvala i jednom i drugom na odgovorima, nisam se sam setio da mu pogledam sajt. Verovatno je Digi Dilej onda u pitanju 
@Sirac
Znam, fan sam coveku na fejsu, vidim da odgovara na komentare. Doduse koliko sam pohvatao ne odgovara na komentare na cevki.
Bas bih voleo da napise neki post o AW3, ona je malo cudna za koriscenje
Bog je rekao BassIQ, ali nema veze 

@Sirac
Znam, fan sam coveku na fejsu, vidim da odgovara na komentare. Doduse koliko sam pohvatao ne odgovara na komentare na cevki.
Bas bih voleo da napise neki post o AW3, ona je malo cudna za koriscenje

- cope_ns_89
@pax404
o AW-3 imas na you tubu nekih informaciju, i uputstva za koriscenja. Uglavnom su na gitari, ali pedala je i za jedno i drugo, tako da je svejedno.
Pozz
o AW-3 imas na you tubu nekih informaciju, i uputstva za koriscenja. Uglavnom su na gitari, ali pedala je i za jedno i drugo, tako da je svejedno.
Pozz
@cope_ns_89
Ma gledao sam ja, i malo citao ono boss uputstvo, ali ne mogu neke zvuke koje cujem da izvucem. Sad' dal' je do pedale, dal' do basa, dal' do mene da ga *****. Kapiram da ja ne valjam
Doduse nasao sam neka odlicna setovanja, bas sam se odusevio zvukom ali bih voleo da jos nesto fino nadjem.
Nisam skoro pisao, mozda i nikad (ne secam se) ali ja posedujem:
Boss RC2, CEB3, LMB3 i AW3 (redom kojim sam kupovao). Sve su mi za sada kul, ne moram nista da dodajem, standardne pedale vec sve znamo o njima
Voleo bih mozda i oktaver, dilej, reverb/eho i mozda onaj svemirski SYB5, ali je SYB vec egzotika za one sa malo vise love 
Ma gledao sam ja, i malo citao ono boss uputstvo, ali ne mogu neke zvuke koje cujem da izvucem. Sad' dal' je do pedale, dal' do basa, dal' do mene da ga *****. Kapiram da ja ne valjam

Nisam skoro pisao, mozda i nikad (ne secam se) ali ja posedujem:
Boss RC2, CEB3, LMB3 i AW3 (redom kojim sam kupovao). Sve su mi za sada kul, ne moram nista da dodajem, standardne pedale vec sve znamo o njima

kako te sluzi BOSS ? jesi li zadovoljan zvukom i efektima ?the bassman wrote:Ja koristim boss me 50b multi,tech 21 sans amp bass driver i ebs bass iq

- cope_ns_89
fali ti jos ODB3, tu ja posedujem, i vise sam nego zadovoljan. Jako je, ali JAKOOOOO mocna pedala!
- the bassman
Pa dobar je na svoj nacin,imam ga skoro 4 god,jedino sto je digitalan pa malo otanji zvuk,mada to kompenziram sa tube pre ampom,tako da sve u svemu prolazi.Solomon wrote:kako te sluzi BOSS ? jesi li zadovoljan zvukom i efektima ?the bassman wrote:Ja koristim boss me 50b multi,tech 21 sans amp bass driver i ebs bass iq