Kako ste odabrali bash bass?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Kole man

Re: Kako ste odabrali bash bass?

Post by Kole man » 02 Oct 2009, 08:45

Znaci invazija basista :metal:

SteveHarr

Post by SteveHarr » 03 Oct 2009, 15:41

Zasto bash bass? :P
Jednostavno sam se "zaljubio" u bassiste tipa John Paul Jones,Geezer Butler,Gene Simmons....I nakon 10 godina sviranja klavira i mucenja sa 10000 solo deonica koje su me smorile,,uzeo sam bass u ruke i posle odredjenog vremena sam odsvirao samo intro Its so Easy od GnR,tad je pocelo svakodnevno vodjenje ljubavi sa mojim Jazz Bassom :p :XD:

sixstring

Post by sixstring » 03 Oct 2009, 18:34

Kiro wrote: Nenadom Marinkovic iz Cacka
Eeee Nešo The Undead XD

pax404

Post by pax404 » 04 Oct 2009, 14:05

SteveHarr wrote:Zasto bash bass? :P
Jednostavno sam se "zaljubio" u bassiste tipa John Paul Jones,Geezer Butler,Gene Simmons....

tad je pocelo svakodnevno vodjenje ljubavi sa mojim Jazz Bassom :p :XD:
:bambi:

Pazi se navijacha...

michabass

Post by michabass » 14 Oct 2009, 17:42

Odabrao je on mene!
Nije fora-- kad sam bio dete od 3-4 godine sećam se da sam na nekom vašaru zalutao i pobegao od keve samo da čujem šta to tutnji . Par minuta kasnije su me našli kako stojim ispred stack-a od 20 razglasnih kutija, kao ispred oltara i ne pomeram se fasciniran basom... :O.o: u krugu od 15 metara ljudi su zaobilazili taj stack jer je bio preglasan... šta zna dete šta je bas?! :mrgreen: :mrgreen: Tu kreće fascinacija fenomenom niskih frekvencija koja ni dan danas ne popušta...

pozdrav!

:ziveli:

misko_mtc

Post by misko_mtc » 14 Oct 2009, 17:56

Dovoljno je samo dok svrate na bini kad svaki pokret vašeg prsta, koji mazi žicu, pomera svu odeću na tebi dok te određeni tonovi golicaju iznutra...

osecam se kao da reklamiram uloške... :lol: :lol: :lol: ali stvarno, osećaj je neverovatan, što verovatno velka većina basista na ovom forumu zna...

pozdrav

MetalFunk

Post by MetalFunk » 14 Oct 2009, 22:59

misko_mtc wrote:Dovoljno je samo dok svrate na bini kad svaki pokret vašeg prsta, koji mazi žicu, pomera svu odeću na tebi dok te određeni tonovi golicaju iznutra...

osecam se kao da reklamiram uloške... :lol: :lol: :lol: ali stvarno, osećaj je neverovatan, što verovatno velka većina basista na ovom forumu zna...

pozdrav
:1: 00000000
:bow: :bow: :bow:

Bozha

Post by Bozha » 14 Oct 2009, 23:46

misko_mtc wrote:Dovoljno je samo dok svrate na bini kad svaki pokret vašeg prsta, koji mazi žicu, pomera svu odeću na tebi dok te određeni tonovi golicaju iznutra...
Kakva petparacka erotika!!! :bravo:
I mene siba euforija kad se pivski stomak zatalasa od ljuljanja basa, al nije to razlog, nego jednostavno nisam dovoljno pozer za gitaru. :XD: :ziveli:

stevalegro

Post by stevalegro » 23 Oct 2009, 16:38

Svirao sam gitaru duuugo. I stvarno sam je voleo. Ali najgore je kad radis nesto sto volis na pogresan nacin ili u vreme kad ti nije do toga. Uhvatio sam sebe kako par godina van tezge nisam vezbao jer mi je bila muka da jos i kod kuce sviram. I taman kad sam resio da napustim muziku drugar mi je predlozio da sviram bas sa njim. I tako je krenulo, prvo sam ga olako shvatio( kao i svi gitaristi)al kad sam video kolko je to bre super instrument...evo poceo sam i na cacsove da idem u 30 god (iako sviram bas vec 8 godina) I bas mi prija instrument,mom karakteru, nisam ja za gitariste( iako stvarno mislim da sam svirao vise nego zadovoljavajuce), nisam ja pozer , i uvek su me i nervirali ti sto vole da budu ispred, za mene je bas izmisljen instrument. A i bolje ide pivo uz bas :ziveli:

bleach

Post by bleach » 25 Oct 2009, 12:54

ja sam zavoleo bas,zato shto je on po meni jednostavniji za sviranje od gitare,a gitarista je pun ***** :D a i volim taj jak zvuk,nachin sviranja......izgleda da nemogu da vam opishem....a da zavolim bas mi je dosta pomogao cliff burton.......:)

the bassman

Post by the bassman » 21 Jan 2010, 12:51

Ajde da i ja nesto kazem na tu temu,mada ima bar milion ovakvih slucajeva.
Sa nekih 10-ak godina sam dobio neku Melodija akusticnu i sa njom smorio celu kucu(jer sam po ceo dan nesto drndao po njoj),i nakon nekog vremena me je ritmika puno vise zainteresovala, poceo bubnjeve,mada nije dugo trajalo(nisam uspeo da ubedim svoje da mi kupe),malo kasnije dolaze neki tadasnji ortaci na ideju da vezbamo zajedno,kupujem neku kopiju Gibson flying v(rucni rad,jednodelna),koju manje-vise koristim u bass svrhe,gde i provaljujem da mi ustvari te bass linije mnogo vise odgovaraju.
Vec par nedelja kasnije pozajmljujem od rodjaka neki bass a nakon par meseci kupujem svoj prvi na kome i dan danas svira jedan klinac kome sam ga kasnije poklonio...

Post Reply