Ma on ti namota na onome što mu pošalješ, zato sam u startu rekao da su slike suvišne.dweezil wrote:a Savo popravljash sevidis kako kreativna sugestija utiche
btw jedino mi je malo weird resenje da su ovako veliki polepieces na magnetima koji su vintage output. Lice na Duncan Quarterpound, ono trebalo bi da imaju jache magnetno polje.
Za instrumente se slažem, za zvučnike takođe, čak i za liveni metal mogu da shvatim da se menja ako ga neko neprestano "kuje" - ali za magnete? U tako kratkom roku? Nemam predstavu o tome šta bi moglo da se promeni. Magnetno polje sigurno ne. "Rastresanje" zbog vibracija, po logici "ako utiče na drvo uticaće i na magnete"?Sava wrote:Samo da se razumemo - loša gitara nikada neće biti dobra gitara, ali dobra u startu biće vremenom još bolja.
Leslie radi dodatnu magnetizaciju/demagnetizaciju kako bi magnet doterao na specifikaciju koju želi.dweezil wrote:ma cool znam samo kazem da po onome kako izgledaju trebalo bi da imaju high output, pa recimo mozda i nesto na fazon P90 sem ako je Leslie bio u fazonu krupniji polepieces a manje namotaja, dont know.
Od potpuno novih i nesviranih magneta imao sam par Dimarzio EJ i par leslie i tvrdim da zvuk prvog dana i posle recimo 7-15 dana nije isti, a zašto se to događa voleo bih da objasni neko stručniji od mene.Rocket Roll wrote: Za instrumente se slažem, za zvučnike takođe, čak i za liveni metal mogu da shvatim da se menja ako ga neko neprestano "kuje" - ali za magnete? U tako kratkom roku? Nemam predstavu o tome šta bi moglo da se promeni. Magnetno polje sigurno ne. "Rastresanje" zbog vibracija, po logici "ako utiče na drvo uticaće i na magnete"? Ako ima pomeranja, ipak su mikronska.
Da, ako je gitarista i elektroničar...sinisake wrote:Pa, neki psiholog bi to mogao najbolje da objasni, mislim...
Ovo neka zajebancija ilidweezil wrote:Medju najchimbenitijima su elektroni koji se dijele na clean sound elektrone tj. elektrone koji vole clean sound zvuk i takozvani hard rock elektroni koji vole high gain glazbu.
J.P.L. u stvari.dweezil wrote:inzenjer u NASI
Da mi leslie nije odavao utisak čoveka koji zna šta radi i govori ja ga ne bih ni kontaktirao po pitanju premotavanja. Ostao sam po malo rezervisan prema svemu što sam čuo od korisnika njegovih magneta kojih ima kao što rekoh i van Hrvatske sve do trenutka dok mi magneti nisu stigli i dok ih nisam ugradio. Već prvi minuti svirke su pokazali da čovek nije varka i da to što radi radi odlično.Dersu Uzala wrote: Na posletku, sto se tice Leslie-ja, prosle pretprosle godine ili tu negde, citao sam 'onaj pandan' forum sto ga spominje Sava odakle je Leslie 'rodom', ljudi su uvek bili samo sa recima hvale, a meni licno odaje utisak kao momka koji savrseno dobro zna o cemu prica, jer je do toga dosao ne samo ucenjem svega postojeceg vec bogme i analizom i praksom. Ja nisam neka lozana na strat magnete ili single coils per se, lozana sam generalno na magnete, daj sta das, ce probamo, nemam nikakve predrasude, svirao sam dosta uzoraka od ovih nekih 15-tak najizvikanijih firmi, svi oni rade. Voleo bih da mogu i ove Leslie-jeve da probam, jer sam siguran da rade ko mleko. Doduse, dodao bih, ja na te stvari (opremu) gledam malo opiceno: nekog razna oprema ili konkretno magneti u ovom slucaju inspirisu na neke nove zvuke, nesto novo u repertoaru, tipa jaoj, kako sam mogao pre bez ovoga, ovo ce mi bas dobro doci za tu i tu sekciju u toj i toj pesmi i slicno; nasuprot tome ja posmatram stvar drukcije tipa, ok kako cu sad da dobijem onaj moj zvuk koga sviram godinama ili ga imam u glavi with THIS piece of junk. Znaci, stagod da pazarim, ja uvek jurim isti zvuk i peripetija je oko toga da postignem ono sto cujem u glavi i sa Tweed Fenderom i sa Rectifier-om, zavisi sta mi se nadje a ne da me Tweed inspirise da sviram ovo a Rectifier da sviram ono. Cisto da napomenem, kapiram da mnogi ljudi kontaju neku svoju trecu foru. Ili onu prvu.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests