proveo sam oko sat vremena bauljajuci po ovom delu foruma, trazeci i citajuci.
No na kraju nisam nasao na odgovor.
My life story is: kao klinja sam imao privatne casove gitare - klasicna gitara je u pitanju. Veoma kratko, mozda godinu dana. No, pre 2 godine me drugar bas motivisao, i kupio sam u Beogradu, Da Capo W-701. Trenutno imam potrebu da pazarim novu gitaru, vracam se za London za nekih 10ak dana (trenutno sam u BGu) - tamo zivim ( kasnije cu objasniti zasto je ovo relevantno ).
Bio sam u par prodavnica, i zavrsio u Mitrosu. Probao sam neku Takaminu, Yamahu i Ibanez ( oko 200+ evra su bile ), a zatim Yamahu CPX500 http://www.mitros-music.com/products/20 ... 500_OVS/5/ i IBANEZ SX72TBC http://www.mitros-music.com/products/37 ... SX72TBC/1/
Yamaha CPX500 je izasla kao pobednik. Nazalost ja to sam nisam mogao da zakljucim, vec tek kada prodavac uzeo, suptilno je dostimovao, i krenuo da svira osetio sam kako je zvuk raznovrsniji i ne 'stapa' se i nema kantasti prizvuk, koliko ove ostale. Samim tim sto sam nisam mogao - ja svirajuci - to da zakljucim vec sam morao da slusam njega, osecam kao nesigurnost u vezi donosenja odluka - need pomoc o/
Planirao sam da izdvojim do 400 evra, ali ako je bas tu neka granica gde moze da se nadje nesto sto je daleko bolje za malo vise, onda je na duge staze to isplativije.
- Gitara ce mi najvise sluziti sa sviranje po kucama, sa drustvom, akusticno zezanje, bez elektronike. Ali isto tako ima par prilika gde bih prikljucio gitaru, za npr mozda potencijalnu svirku itd. I zato ne zelim da uzimam ponovo neozvucenu akusticnu gde u nekim situacijama necu moci da sviram.
- Volim da sviram/pevam Jason Mraza, Jack Johnsona, John Mayer-a. Ako to pomaze ista.
- Ovo mi je tek druga gitara, i stvarno se osecam jos uvek neiskusan. Procitao sam sve i svasta na internetu. Razne top 5, ali.. nisam nasao nikakav odgovor.. za mene. Postoji jos jedna varijanta, a to je da ne kupim gitaru u BGu nego da ponesem ovu moju sada, i da pazarim novu u Londonu. Znajuci London, i UK, tamo je SVE skuplje..

Iskreno nije mi srce ponela ova CPX500 - verovatno zato sto sam nisam otkrio koliko je do dobra to, a i nisam probao SVE gitare koje su oko 400evra tamo. Prodavac je preferirao Yamahu pa Takamine preko Ibaneza i ostalih.

Sve najbolje.¬