sub_zer0 wrote:Ne moze modeler u ludilu da odradi nista ni priblizno 'pravom' zvuku koji ovi momci dobiju na bilo kom mestu u bilo koje vreme.
A znaci u tome je kvaka. Nisi probao, pa pricas generalno za modelere 

Ne verujem da je ovo pravi zvuk, ali citajuci recenzije po netu, deluje mi da je opako blizu. Kazu ljudi, ne moze da se poredi sa konkurencijom. Ocuvava dinamiku, karakter gitare, emulira cak i breakup zvucnika i sl. pizdarije. A efekti su posebna prica. U svakom slucaju evolucija za digitaliju.
Marti izjavio u nekom japanskom casopisu da mu je Ultra stigla usred snimanja poslednjeg albuma i da je neke pesme snimao zbog toga opet  

A Petrucavi je, koliko sam nesto nacuo/procitao iz 5 ruke, koristi na manjim svirkama, da ne bi teglio one frizidere. Postoji na youtubu valjda klip gde se vidi kako koristi Ultru za zagrevanje.
Uglavnom, pocelo je. Pojacala ce se polako izbacivati iz upotrebe. Kao i pedale. Verovali ili ne. A verujem da ista sudbina ceka i gitare. Zivi bili pa videli  

Probao sam jedno 10-tak modelera, ne mogu da stignem da probam sve naravno. Onda uvek mozes da koristis taj argument za bilo koji modeler od ovih sto ih nisam probao, tipa nisi probao pa ne znas sta pricas, ovaj bas radi bolje od svih drugih zajedno. Ne biva to mladicu. 
Elem, slusao sam i ovaj Axe FX, gledao druge kako ga sviraju (i u radnji) ali kazem ne lozim se na to, ordinarna je glupost. Glupost je zato sto kosta jezive pare. Moguce da radi posao, ali mi onda po kuci ne olaksava posao, em je skuplje mnogo od ovih kompjuterskih resenja (Pro verzija je preko 2000$ alo covece) em nikad ne moze da zvuci kao prava stvar, rekoh. Daj da vidim taj Marty-jev intervju, eno na sajtu uopste ne spominje to sranje u svoj gear. Naravno ni Petrucci, Niti sam ikad video ijednu Petruccijevu sliku sa tim, a pratim sta koristi svukuda jer je on car i bog sto se tona tice, pa volim da se informisem sta trenutno dela car i bog. A i bio sam mu na tim manjim svirkama, gigovima i/ili klinikama. E sad, imao je pojacalce za zagrevanje, moracu da vidim na njegovom forumu tamo sta sad koristi, mada kazem Axe nije u listi opreme uopste, u bilo kom racku. Ne znam sta da t' kazem jarane, kazem dosta toga sam probao, neke nisam niti cu stici verovatno, izbacice oni jos stosta u medjuvremenu. Ali dok ti brate ne zasviras na jedno 3 meseca bar Mk IIc+, Mk III, Mk IV, Mk V, RoadKing i slicne Mesine igracke, uzivo, ti si taj koji 'prica generalno'. Da ne pricam o drugim kvalitetnim pojacalima. Moguce da sam cak i svojerucno probao ovaj Axe FX pre par godina, ne secam se, ali secam se imena i secam se da je davno izaslo ali je tek sad fora. Ovo je valjda drugi izdanje njihovo. Uglavnom slusao sam to pre, fino radi obzirom da je didjitalni modeler ali meni nije to to, a imam priliku da poredim sa baterijom pojacala uzivo. Ne mogu prosto recima da ti opisem tu razliku gde modeleri 'sviraju' a pojacala 'pevaju'. Ja kad ukljucim neki od ovih Boogie-ja, zaprepastim se koliko imam glupih modelovanih zvukova u kompu i na tim didjitalnim spravama koji su totalno beskorisni. Jedino sto iole valja su neki clean semplovi ostalo mi je sve djubre.
Doduse, to je sve moje vidjenje i neko moje iskustvo. Takodje, imaj u vidu da je Marty gear slut, znaci reklamirace sve za sta ga plate, a stalno menja firme jerbo je placen za to. Petrucci vec nije, on je straight shooter, retko menja gear  

.