Pitanje u vezi sa magnetima
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pitanje u vezi sa magnetima
Pa, ništa, računaj onda koliko će tek zvuk na neck poziciji postati glasniji ukoliko staviš SSL-1.
Kontam da cu pokusati da nabavim peticu a ako ne uspem, uzecu jos jedan kec pa sta bude.
Mozda moze preko note da se naruci 5ica, znam da su ih pre imali...
Mozda moze preko note da se naruci 5ica, znam da su ih pre imali...
Kako si vezao ssl1 u bridzu? Jesi ostavio delta tone kolo? Mozda dobijas jaci output zbog njega. Ja inace isto razmisljam o menjanju, jer su ovi stock magneti nekako ograniceni, uopste nemaju onaj zvuk koji se trazi.
Samo sam ga vezao umesto starog. Nista drugo nisam cackao.
Sa SSL-1 na Squieru nemam nikakvih problema. Početna vrednost mi je fabrička visina koju korigujem po sluhu na najbolji ton. Šema vezivanja je standardna tako da na bridge poziciji ne radi tonska kontrola.
Pa eto ti odgovora. Vrlo verovatno imas veci output zbog bridz tone pota, jer on ima ono delta tone kolo. To si mi ti pokazao, kada ga odvrnes na 8-9 normalno je, ali kada odvrnes 10, magnet vristi. Ja bih se vrlo rado ratosiljao tog ozicenja i odradio ono standardno.
Pa da ali ja zelim da bridž bude glasniji.sl0e wrote:Pa eto ti odgovora. Vrlo verovatno imas veci output zbog bridz tone pota, jer on ima ono delta tone kolo. To si mi ti pokazao, kada ga odvrnes na 8-9 normalno je, ali kada odvrnes 10, magnet vristi. Ja bih se vrlo rado ratosiljao tog ozicenja i odradio ono standardno.

U tom slucaju nemas brige, jer pored tog ozicenja i takvog bridz pota, da stavis Simor Dankan d'activator u neck -> ne bi bio glasniji od vec postojeceg ssl-1 

Nem pojma... mislim da ipak ne utice toliko na jacinu magneta. Svakako ton bude jasniji i sta ja znam ali bas da bude jaci... 

Ali to nije nikakvo "aktivno ožičenje", valjda na 10 samo preskoči pot, kako može da ga pojača?
Tako i ja kontam.guv'nor wrote:Ali to nije nikakvo "aktivno ožičenje", valjda na 10 samo preskoči pot, kako može da ga pojača?
Pa da, samim povezivanjem magneta na pot dobijaš ogromnu razliku.
Cray Strat je došao sa standardnim vintage ožičenjem i tek kada sam povezao bridge magnet na pot sam mogao da ga iznivelišem sa ostala dva i konačno koristim. Ono, nikada posle nisam oduzimao visoke na potu, samo povezivanje sredi tu oštrinu bridge singla.
Mana toga je što onda ne možeš da koristiš onu simulaciju humbucker-a*, ali to menE ni ne treba.
*pozicija broj 2, tj middle i bridge - bridge magnet otkačen od tone pot-a, a na middle magnetu skroz srolan tone pot.
Cray Strat je došao sa standardnim vintage ožičenjem i tek kada sam povezao bridge magnet na pot sam mogao da ga iznivelišem sa ostala dva i konačno koristim. Ono, nikada posle nisam oduzimao visoke na potu, samo povezivanje sredi tu oštrinu bridge singla.
Mana toga je što onda ne možeš da koristiš onu simulaciju humbucker-a*, ali to menE ni ne treba.

*pozicija broj 2, tj middle i bridge - bridge magnet otkačen od tone pot-a, a na middle magnetu skroz srolan tone pot.
Tebi ne kontrolise isti tone pot mid i bridge?guv'nor wrote: *pozicija broj 2, tj middle i bridge - bridge magnet otkačen od tone pot-a, a na middle magnetu skroz srolan tone pot.
Ne, bridge je sam za sebe. Po mom skromnom mišljenju (ili ti, kako mladi kažu, IMHOFunkomat wrote:Tebi ne kontrolise isti tone pot mid i bridge?guv'nor wrote: *pozicija broj 2, tj middle i bridge - bridge magnet otkačen od tone pot-a, a na middle magnetu skroz srolan tone pot.

Trenutno je bridge na jednom tone potu, a middle i neck na drugom, s tim što je sasvim ok fora da se neck ili middle skroz ostavi otvoren - samo se poveže za vol pot.
Btw, ono što si citirao iz prošlog posta se odnosilo samo na slučaj kada je bridge magnet otkačen sa tone pota, jer samo tada ima tu potrebnu i dovoljnu oštrinu da u kombinaciji sa zamuljanim middle-om da taj trip hambakera.

Ne kapiram zašto jednostavno ne podesiš visine magneta tako da dobiješ odnos jačina koji ti odgovara?
Ako ti ni jedan od magneta nije ni baš daleko, niti nabijen u žice, ne znam kolika će biti razlika u zvuku.
Valjda je i primarna namena tih šrafova, tj toga što magnet ide gore-dole, podesiti intenzitet zvuka.
Ako ti ni jedan od magneta nije ni baš daleko, niti nabijen u žice, ne znam kolika će biti razlika u zvuku.
Valjda je i primarna namena tih šrafova, tj toga što magnet ide gore-dole, podesiti intenzitet zvuka.