Pitanje u vezi sa magnetima

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Pitanje u vezi sa magnetima

Post by Funkomat » 25 Jan 2010, 18:42

Sta ja znam... navikao sam ovako. :)
A i svakako jako retko koristim srednji magnet. Verovatno bih kad bih imao neki bolji magnet...

Danas sam zvao redom radnje i nasao sam samo jedan magnet koji bih mogao da iskoristim i to SSL-3. Problem je u tome sto je ovaj komad za NECK (kaze covek sa kojim sam pricao telefonom da tako pise na kutiji) a meni, jel, treba za bridge. Gledam po internetu ali nigde ne vidim da uopste postoji poseban SSL-3 za neck i bridge. :hmm:
Sta mislite, jel to tolika razlika ili da uzimam ovo pa ko ga jebe?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Jan 2010, 18:45

Postoji i ono što ja poznajem kao "Callaham Base Plate for single coil Strat Bridge Pickups", a izgleda ovako:

Image

Može valjda da se naruči i od nekog drugog a ne samo od Kalahama, makar kao baseplate za Telekasterov bridge magnet... a može vala i da se napravi. Uzemlji se, pojača srednje, i ceo magnet zvuči glasnije. Konsultovati FDP za detalje.
Funkomat wrote:Gledam po internetu ali nigde ne vidim da uopste postoji poseban SSL-3 za neck i bridge. :hmm: ?
Koliko ja znam o Dankanima (a to nije mnogo), veći brojevi SSLa se prave samo u jednoj jedinoj verziji, a ti biraš gde ćeš da ih staviš.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Jan 2010, 18:49

Nikad cuo...
Zanimljivo.

dweezil

Post by dweezil » 25 Jan 2010, 23:43

@Funkomat ako hoces telecaster bridge fazon magneta za strata kupish lepo DiMarzio Red Velvet ili Duncan Twangbanger. Sto se tice razlike kako neki magnet zvuci u bridgeu i u ostalim pozicijama, uvek se pozicija koja je predvidjena za bridge pravi malo nagruvanije i hotter u ondosu na midle(najcesce je RW) i neck pozicije, nekad je razlika mozda u samo nekoliko desetina Kohma i nesto vise namotaja.

Post Reply