Moj prvi pokušaj izrade gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare

Post by mislim_stvarno » 16 Nov 2009, 08:21

:shock: :shock: :shock:
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
:bow: :bow: :bow: :bow:

dok cekamo kliplje
:kokice: :kokice: :kokice:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 16 Nov 2009, 08:45

@ sirac-šunka, vi bi to da pravite gang-bang na ovoj mojoj jadnoj gitari, pa skoro da je nevina a ti tako :lol: . Moglo bi tako nešto da se organizuje, baš bih voleo da čujem mišljenja što više ljudi, mada i dalje tvrdim da ovo baš nije reprezentni primerak gitare. :oops:

@ mislim_stvarno, hvala ti za ove lepe smajliće koji su sve rekli, a kliplje sledi... :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 16 Nov 2009, 09:57

Sjajno :) stvarno sjajno :)
Po mom misljenju fali binding na headstocku i ja bih malo crveniju boju :D al to su subjektivni kozmeticki detalji :) :)
Prelepo :) :) :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 16 Nov 2009, 11:48

Pokušao sam da radim kopiju Standard LP-a, on nema binding na headstock-u. Custom LP ima binding i na zadnjem delu tela i oko headstocka, i to će jednom doći na red. Inače, blic je malo izmenio boju, u prirodi je tamnija, više ide na bordo. I naravno, hvala za pohvale... :ziveli:

oboss

Post by oboss » 19 Nov 2009, 22:05

ama bre ova gitara je zasluzila par fotki bez ovog blica koji joj neda da izgleda kako treba. iznervirah se zbog ovog blica po ko zna koji put. lepo ti nju kada krenes u bgd stavi u auto pa cemo joj uraditi par skljocanja sa nekom pozadinom i malo drugacijim svetlom

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 20 Nov 2009, 09:13

oboss, čitaš mi misli. Pre dva dana sam uspešno spustio žice i sada je gitara mnogo svirljivija tako da sam juče uživao u druženju sa njom onoliko koliko sam imao vremena. Vrlo lepo se čuje na suvo, kao da sviram neku akustičnu gitaru sa manjim rezonatorom, skoro tako :) .

Moraću da je još ispoliram i onda uradim neke slike poput onih koje je uradio kolega b-looser, mislim da bi tako nešto dočaralo pravu boju. Samo da prođu slave i da mogu da izdvojim nešto para i kupujem polir mašinu. Ručno poliranje ne ide baš najbolje.

cacka

Post by cacka » 28 Dec 2009, 21:48

Svaka chast za ovaj rad!Znachi svaku stranicu sam pogledao redom!!!Sve najbolje!!! :D

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 03 Jan 2010, 15:04

Hvala lepo cacka... :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Jan 2010, 23:18

Mnogo mi se svidja onako "mat" finish!
Steta sto je ta crvena malo ... "jeftina" (bez uvrede). Ali sveukupno ... svaka cast!

cacka

Post by cacka » 18 Jan 2010, 22:26

NikolaNis wrote:Hvala lepo cacka... :ziveli:
Ti si iz Nisha i ja!Mozda se znam!?!Uglavnom ko je u muzici medjusobno se znamo!Pa da li si svirao u nekom bendu!?!Nesto tome!?!Sorry za off topic!!!Mozesh i na pm...:)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 27 Jan 2010, 23:01

cacka, poslaću ti PP... :)

Napokon sam našao prazan trenutak u ove večernje sate da poselim sa vama snimak ove moje gitare koji je napravljen uz nesebičnu pomoć našeg dragog sirca-šunke. Verujem da me on psovao više puta jer ima mesec dana kako je ovo snimljeno ali nisam stvarno mogao da postavim do sad.

Sirac-šunka mi je prosledio i detalje oko toga kroz šta je "puštena" gitara prilikom snimanja: Boss Fender Bassman pedala, pa u Vox Pathfinder 15R. Dinamicki mikrofon ispred, kondenzatorski iza pojacala. Majstor na gitari Ivan Jelenkovic Pivce... :ziveli:

http://www.box.net/shared/vhpbuq933n

Baš me zanima šta ćete da kažete, ja nemam puno iskustva u sviranju pa se ne usuđujem da procenjujem, a i nema smisla da ja to radim. 8)

Nadam se da ćemo imati prilike da snimimo i nešto malo "tvrđe" na ovoj gitari pa da vidimo kako se snalazi i na tom polju. :kokice:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 27 Jan 2010, 23:22

He, ma pomislio sam da nešto nije u redu... ali ok, važno da smo iskoristili nešto od tog tadašnjeg truda, prošlo mesec dana, nema veze :)

Za circa 2-3 meseca forumaši možda i čuju neki tvrđi riff na tvojoj gitari :D :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 27 Jan 2010, 23:29

Ma sve je u redu, nego znaš i sam da sam prvo bio na odmoru van Niša a posle sam imao neke neplanirane obaveze, pričaću ti kad se vidimo. Još jednom ti se zahvaljujem na pomoći oko snimanja i pozdravi svoje drugare koje sam tada upoznao... :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Jan 2010, 18:18

Ovaj... sta smo trebali da cujemo iz onog klipa? Nit je clean nit je crunch. Pretpostavljam da je neck magnet u pitanju?
Dobri pristi Sirac.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Jan 2010, 20:59

Pa da nije ni klin nije ni kranč, već blagi bust koji može uvek da bude pogodan za solo i za neki bluzeraj. Inače su magneti izmenjani redom od neka, preko midl pozicije pa do bridža, ako se udubite u snimak, svaki put se čuje tiho tk.
MUzzY wrote:Dobri pristi Sirac.
Hvala, mada su moji prsti samo sišćali rec i stop :D Za objašnjenje pročitaj pažljivije Nikolin post. :)

Ovo je samo da se čuje kako može gitara da zazvuči kada svira solo, a biće još podvojenih snimaka, klin, kranč, pa odvojene pozicije u posebnim usnimcima itd. Inače je Pivce rekao da mu je Nikolin Les Paul vrlo inspirativan, a i svim drugarima koji su se našli kod mene se dopalo kako radi i kako zvuči.

Ako imate neku posebnu želju za novo kliplje, kažite. :ziveli:

Post Reply