koji procesor uzeti.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ognjen93

Re: koji procesor uzeti.

Post by ognjen93 » 31 Jan 2010, 18:23

zadresar wrote:s ovime si miran dok si živ...
Image...
pogotovo uspoređujući koliko košta prema ostalima gore spomenutih !
Zoom neeeeeeeeeeeeeeeeeeee

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 31 Jan 2010, 19:13

Zasto da neeeee? Obrazlozi!...
Jesi li ga probao? svirao?...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 31 Jan 2010, 21:53

taj zum je kao spejssatl :) fina sprava i neko je dobro rekao,uzmes to i miran si do kraja zivota..ili mozda do kraja zumovog :P

ognjen93

Post by ognjen93 » 31 Jan 2010, 23:08

dejankuki wrote:Zasto da neeeee? Obrazlozi!...
Jesi li ga probao? svirao?...
Ma bre zezam se malo.....

cccira
MF veteran

Post by cccira » 01 Feb 2010, 00:32

ognjen93 wrote:Ma bre zezam se malo.....
Nemoj.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 Feb 2010, 11:09

Ovo su rasprave na visokom nivoJu...

Sala na stranu, ovi novi Zoomceki se razlikuju od starih k'o tszar i zemljoradnik...

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 03 Feb 2010, 19:33

koja je cena tog zuma????

sirkan

Post by sirkan » 09 Feb 2010, 15:35

Iz mog iskustva,a probao sam gomile tih procesora i ozbiljnih i ovih malih prckalica....jedine ozbiljne firme su TC,Boss i Line6....ja imam Boss GT 8 i ne bi ga menjao nizasta.Napominjem da sam probao i GT10,i ne radi kao ovaj....dakle,ako hocete procesor direktno u mix,Boss je resenje,simulacijom Marshalla moze se postici izvanredan vintage tone,mada ljudi grese pa koriste za solo npr.simulaciju Pevey 5150...dakle cleanovi su mu odlicni,wah vrlo dobar,i naravno tu je i gomila raznih ludila koje ja i ne koristim,kao sto su razne simulacije pedala,boxova pa cak i mikrofona kojim ozvucujete te boxove....sve u svemu sve preporuke za ovu spravu!!! :idea: :idea: :idea:

krmenadla

Post by krmenadla » 14 Feb 2010, 01:07

nego, jel probao neko Vox ToneLab ST? http://www.voxamps.com/uk/pedals/tonelabst/

ja sebe ne smatram (jos uvek) nekim gitaristom (samo nemojte sada da ulećete sa pitanjima tipa "definiši šta je 'neki gitarista'" ;), ne sviram u bendu i cenim da su ovi manji procesori dobra stvar za kućno zezanje. Takođe, merkam nešto i Behringer V-Amp 3, napolju košta oko 90 eur, nisam siguran da ga ima na prostorima ex-YU... Jel ga neko video negde?

Šta hoću da kažem a iskusniji neka me isprave/dopune - za svirke sa bendom mnogo je zgodnije imati 5-6 papučica, a i bolji je zvuk valjda, nego procesor, čak i od 300-400 eur... molim za komentar. A opet, zašto ljudi kupuju ove skuplje procesore? Od tih 200 tonova gitare opet se sve svede na 10-tak koje stalno koristiš, ostale od*ebeš... E?

E, da, i komentar za Vox ToneLab ST i Behringer V-Amp 3 ako je neko probao, oba imaju USB mogućnost kačenja na komp, tako da mi se čine kao zgodna zezalica za nas kućne amatere... Mada je Vox cca 200 eur...

'Fala! :)
Krme

sirkan

Post by sirkan » 14 Feb 2010, 02:25

krmenadla wrote:nego, jel probao neko Vox ToneLab ST? http://www.voxamps.com/uk/pedals/tonelabst/

ja sebe ne smatram (jos uvek) nekim gitaristom (samo nemojte sada da ulećete sa pitanjima tipa "definiši šta je 'neki gitarista'" ;), ne sviram u bendu i cenim da su ovi manji procesori dobra stvar za kućno zezanje. Takođe, merkam nešto i Behringer V-Amp 3, napolju košta oko 90 eur, nisam siguran da ga ima na prostorima ex-YU... Jel ga neko video negde?

Šta hoću da kažem a iskusniji neka me isprave/dopune - za svirke sa bendom mnogo je zgodnije imati 5-6 papučica, a i bolji je zvuk valjda, nego procesor, čak i od 300-400 eur... molim za komentar. A opet, zašto ljudi kupuju ove skuplje procesore? Od tih 200 tonova gitare opet se sve svede na 10-tak koje stalno koristiš, ostale od*ebeš... E?

E, da, i komentar za Vox ToneLab ST i Behringer V-Amp 3 ako je neko probao, oba imaju USB mogućnost kačenja na komp, tako da mi se čine kao zgodna zezalica za nas kućne amatere... Mada je Vox cca 200 eur...

Krme
Vox je uvek bolji izbor....

Dushan S

Post by Dushan S » 14 Feb 2010, 03:01

krmenadla wrote:nego, jel probao neko Vox ToneLab ST? http://www.voxamps.com/uk/pedals/tonelabst/

Krme
Znaš ono o Mandušiću Vuku?

A inače pogrešno si skontao - upravo su papuče, najskuplja, najkabastija, najnefleksibilnija i najnezgodnija varijanta. Uzimaju se zato što želiš kvalitet na vrlo specifičan način ili ti rade u jednom određenom setup-u. Za svirke sa bendom ne postoji "najzgodnije" formula jer zavisi šta sviraš, ali u praksi je ako imaš mnogo različitih farbi u pesmama daleko lakše doneti neko clean kombo pojačalo i zabosti korektan dobro isprogramiran procesor u njega nego se akati sa pedalama. Takođe procesor nije pandan pedalama - procesor je pandan kompletnom lancu efekata pedale + rack. Pošto ko ima para kupuje neke ozbiljnije sprave tipa taj i taj preamp u tu i tu glavu i taj i taj prostorni efekat - ono što ljudi zovu "procesor" je obično jeftinjara aproksimacija tih komponenti i eventualnih pedala koje bi neko naređao. Naravno postoje izuzeci pa će nekog jačeg Boss-a, Rocktron-a ili Line 6 spravu da zatekneš na bini napolju, naročito na festivalima gde i ozbiljne face često nemaju volje da nosaju sa sobom ceo svoj setup.
Taj Vox kog pominješ i Vamp jesu u formi "procesora ali su suštinski nešto drugo - amp simulatori. Danas se pomalo briše razlika jer procesori imaju neke amp simulacije na sebi kao već normalnu stvar a amp simulatori dobijaju sve više dsp efekata na sebi, ali ćeš opet Vamp više uzeti ako ti je na prvom mestu snimanje kući, ideš u miksetu live ili ti treba nešto ispred tranzistorskog pojačala za svirku, a ne znam, Boss-ove sprave ako ti je Live na prvom mestu ali ponekad nešto i snimiš direkt u komp preko toga.

Dushan S

Post by Dushan S » 14 Feb 2010, 03:03

sirkan wrote: Vox je uvek bolji izbor....
Prilično je loš izbor za bilo koju HiGain varijantu, ako smem primetiti, a nije ni jeftin, ako nekom samo treba nešto za snimiti demo (Vamp je ipak džabica). Zato vrlo dobre overdrive i blago prljave farbe na Vox-u.

krmenadla

Post by krmenadla » 14 Feb 2010, 09:44

Jasno je i meni da je u ovom slučaju, a i u svim drugim slučajevima ;), Vox bolji proizvod od Behringer-a - cena to i potvrđuje, duplo je skuplji.
Ja sviruckam bluz/rock, pokušavam da navučem na džezić, i treba mi nešto da mi oboji malo zvuk - malo reverb-a, delay-a ponekad, distorzije...
Ni gitara ni pojačalo nemaju efekte na sebi, valjalo bi uneti malo boje tu i tamo ponekad i malo se zezati...

Nisam siguran da je u mom slučaju Vox ToneLab ST pravi izbor jer je preskup za ono što nudi - ako bi se dodalo još malo para mogao bi da se kupi ozbiljniji podni procesor, te mi izgleda da je Behringer za sada odličan izbor po mogućnostima (ima sve što meni treba) a i po ceni.

No, da ne gnjavim, voleo bi da neko KO JE PROBAO jedan od ova dva proizvoda nešto i napiše o njima.
Puno sam čitao na web-u i slušao/gledao prezentacije o njima, ali cenim i mišljenje nekog zemljaka ;)

Krmetina

ognjen93

Post by ognjen93 » 14 Feb 2010, 10:17

krmenadla wrote:Jasno je i meni da je u ovom slučaju, a i u svim drugim slučajevima ;), Vox bolji proizvod od Behringer-a - cena to i potvrđuje, duplo je skuplji.
Ja sviruckam bluz/rock, pokušavam da navučem na džezić, i treba mi nešto da mi oboji malo zvuk - malo reverb-a, delay-a ponekad, distorzije...
Ni gitara ni pojačalo nemaju efekte na sebi, valjalo bi uneti malo boje tu i tamo ponekad i malo se zezati...

Nisam siguran da je u mom slučaju Vox ToneLab ST pravi izbor jer je preskup za ono što nudi - ako bi se dodalo još malo para mogao bi da se kupi ozbiljniji podni procesor, te mi izgleda da je Behringer za sada odličan izbor po mogućnostima (ima sve što meni treba) a i po ceni.

No, da ne gnjavim, voleo bi da neko KO JE PROBAO jedan od ova dva proizvoda nešto i napiše o njima.
Puno sam čitao na web-u i slušao/gledao prezentacije o njima, ali cenim i mišljenje nekog zemljaka ;)

Krmetina
A mozda ovako nesto da uzmes slicna cena kao behringer, po meni dosta bolji procesor... http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=2057

Dushan S

Post by Dushan S » 15 Feb 2010, 02:59

krmenadla wrote:Jasno je i meni da je u ovom slučaju, a i u svim drugim slučajevima ;), Vox bolji proizvod od Behringer-a - cena to i potvrđuje, duplo je skuplji.

Krmetina
A ceniš svi ovi što pišu ovde po forumu uključujući i mene nisu probali ni jedno ni drugo, nego ovako, savetuju od oka? :wink:

Post Reply