Citao sam stewmac katalog i naleteo na:
http://www.stewmac.com/shop/Electronics ... es#details
Prvi put cujem za ovo i ne nalazim nesto puno informacija na netu pa rekoh da pitam ima li neko od vas iskustva ili zna nesto o ovome...
Black Ice Overdrive
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Black Ice Overdrive
jedno komentarce na "prezentaciji" sa jutubeta
TFKofBD wrote:just get a pair of 1N34A germanium signal diodes, cross the polarities and replace your tone cap with that to get your own black ice at 2 bucks
Zvuci zanimljivo, hvala na linku. Mozda bih mogao da probam ovo sa diodama na drugoj gitari.
Ovim zamenim kondenzator na tone potu ali onda, koliko ja kontam, oba tone pota prestanu da budu tone potovi, jel? Kako bih mogao da povezem samo bridge tone pot na ovo?
Ovim zamenim kondenzator na tone potu ali onda, koliko ja kontam, oba tone pota prestanu da budu tone potovi, jel? Kako bih mogao da povezem samo bridge tone pot na ovo?

- Rocket Roll
"The Black Ice is a... passive distortion circuit... This passive circuit will not add gain..."
I meni zvuči kao par dioda prema masi
To nije loša ideja, znajući za Edžovu upotrebu SDD3000 u svrhu overdrajva, zbog sličnog rešenja... da ne gnjavim, znam da ovde nema Edžovih fanova.
I meni zvuči kao par dioda prema masi

"Standard installation for the Black Ice is to wire it to the guitar's tone pot, thus defeating the pot's use as a standard tone control."Funkomat wrote: Ovim zamenim kondenzator na tone potu ali onda, koliko ja kontam, oba tone pota prestanu da budu tone potovi, jel?
"Guitars with more than one tone control (Stratocasters®, Les Pauls®, 335s, etc.) can be rewired so that there is a master tone and a master overdrive/Black Ice control. Other options include wiring the Black Ice to a push/pull pot; a standard tone control in one position, or an overdrive control in the other (refer to the sample diagrams)."Funkomat wrote:Kako bih mogao da povezem samo bridge tone pot na ovo?