Slušate Li Rammstein?

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Boogie Woogie

Re: Slušate Li Rammstein?

Post by Boogie Woogie » 23 Jan 2010, 21:05

grereny, slušaj starije. Oni su bili tamo gde ćeš ti tek da dođeš.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 23 Jan 2010, 21:29

:1: za doktora
bugivugi, ne znam zašto izigravaš nekog pametnjakovića i zen mastera kad očigledno nisi ravan ni duliju ni kideu sa druge strane. iskuliraj malo.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 23 Jan 2010, 21:53

s jedne strane ne znam hudafak iz duluo..s druge, ne znam hudafak iz kidio.
s treće strane ja jesam zen master te (sa četvte) nemam šta da "izgravam" i konačno, sa pete strane, sve što kritikujem, kritikujem sa osnovom, uz opširno znanje, pistaće i bambus, prema tome batice..šta da ti kažem, prilično si frljokn'o.

Image

staletic

Post by staletic » 04 Feb 2010, 19:56

Uh... strasno je to sto drug Bugi-vugi prica!

Pa bre burazere Rammstein je jedan od retkih megabendova koji je preostao.
Da ne pricam sad ovde o "iskustvu" i godinama posto ih imam podosta i mnogo toga sam u zivotu slusao i voleo, ali ovakve gluposti o muzici bilo kog benda jos nisam cuo! Jeli kume... a da ti nisi radikal u svom politickom opredeljenju? :povrac: Ovakve nebuloze samo od njih mogu da se cuju.

Pa ja bre planiram sa sinom od 15 godina zajedno da idem na njihov koncert u BG-u. Ne samo da ih on obozava, vec i mladnji sin od 8 godina cesto trazi da mu odvrnem Rammstein kad ga mrzi da brlja po kucnoj audio bazi.

No... na stranu politicko-muzicka ostrascenost, Rammstein su jedan od najvecih bendova danasnjice! Tacno je da im je najnoviji album malo "busan" ali su zato na prethodna 3 toliko "kredita" napravili da im slobodno mozemo oprostiti jedan "promasaj".

Kapa dole "mrskim" audio agresorima. Nikada im necemo zaboraviti bombardovanje Beograda i streljanje u Sumaricama (ko ne zna, to je u Kragujevcu).
Ko nema pusi ili dika ne treba ni da diskutuje o gore, vise puta, pomenutom bendu.

Bas sam se raspisao za prvi post na forumu... toliko za danas.

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 04 Feb 2010, 22:21

Prvo da odgovorim na temu. Da,slusam ih,sviram sa bendom One Dich,Du hast,Rammstein, razmisljamo da i Sonne sviramo.

Sada malo o muzici njihovoj. Jesu metal,Industrial Metal. Razumem nemacki prilicno dobro s obzirom da ga ucim od cetvrtog razreda osnovne sto mu dodje sad deseta godina onda.

Ae da sad podelimo njihov rad na 2 dela: Tekstove,Muziku.

Tekstovi

Hmmm. Zanimljivi. Vrlo cesto dvosmisleni, lepi. Na prvi pogled do jaja. Posle slusanja dosta pesama,ukapirate da se isti/vrlo slicni motivi vrte. Nema neke posebne originalnosti,ali stvarno nije toliko strasno. Ima mnogo boljih i ima mnogo gorih. Sve u svemu, OK su,ni vise ni manje.

Muzika

Odlicna (WARNING: SUBJEKTIVNO). Jednostavne pesme sa jednom istom progresijom akorda koja se vrti sve vreme. Ali to nadoknadjuju odlicnim aranzmanom. Dakle,jednostavne pesme,ali sa puno,stvarno puno energije. Uporedio bih ih sa AC/DC (ne po zanru) jer takodje imaju vrlo jednostavne i lake pesme koje ipak nose velilku energiju.

SVIRANJE NJIHOVO

Koliko dobro sviraju ? Prema njihovim pesmama,stvarno osnovno. NEMA SOLAZA. Riffovi manje-vise jednostavni. Bubanj lak,bas lak,klavijature lake. Pevanje.....lako. ALI,veliko ALI,ono sto sviraju oni stvarno sviraju. Tj,sviraju bez greske. Uzivo zvuce odlicno. I ako bi mene neko pitao,draze mi je to nego paljevine na fazon Dragonforcea koje uzivo zvuce kao deca koja drk*** zice na gitari i dernjaju se (respect za bubnjara,nije nesto,al jedini zna da svira).

Tako da ovo sto BoogieWoogie kaze je prilicno neosnovano,ALI ima tu dosta tacnih i delimicno tacnih stvari.
Stoga na pitanje "ko sluša rammstein?" odgovor i glasi "mozak, okrenut naopačke, za 180 stepeni".
Hmm...Ko slusa Jelenu Karleusu ? Ko slusa Grand ? Ko slusa 90% MTV PoP-a ? Strasni Radiohead i Coldplay ?
Oni koji slusaju nesto od gore navedenog ce pokusati da te ubede da u muzici koju oni slusaju ima necega posebnog. Nema ? To i ja mislim,ali cim neko to slusa znaci da ima i da on to prepoznaje. Tebi je debilna muzika, njemu nije. Ti slusaj ono sto je tebi do jaja, on ce reci da je njemu BAS TO debilno. Ti ces onda skontati da on nije na tom nivou da cuje sta je posebno u toj muzici koju ti slusas.

Ukratko - O UKUSIMA NE TREBA RASPRAVLJATI.

I sada direktno Boogiju da se obratim: Ako prihvatis ovo,i prihvatis da neko slusa karleusu i ostali trash (sa moje tacke gledista,sa njegove nije),prihvati i ovo. Rammstein je meni muzika koja sluzi za zabavu,za zurke. Nesto kao "turbo folk" samo tvrd zvuk. Uz odredjenu kolicinu alkohola,kada mozak stvarno sto ti kazes vise ne razmislja ni o cemu i okrenut je naopacke, ta muzika je sigurno prihvatljivija od neke dubokoumne (meni barem).

Eto,nadam se da sam uspeo da objasnim svoj stav. I ne zelim konflikt nikakav da se razumemo te sam se stvarno potrudio da budem fin,odmeren i da argumentujem svoje stavove.

Peace :ziveli: :mrgreen:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Feb 2010, 22:31

Igorpane, da ti direkto odgovorim.
Ja tvrdim da je Rammstein galama, a ne muzika.
A kad ja to kažem, onda znaj da o ukusima treba raspravljati.

Dakle: Rammstein i Karleušu u isti džak, pa u mrak.

staletic

Post by staletic » 04 Feb 2010, 22:46

Boogie Woogie wrote:Igorpane, da ti direkto odgovorim.
"Dobro. Ajd sad idi... radimo...gledaj u sunce ili tako nesto..."

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 04 Feb 2010, 22:53

Boogie Woogie wrote:Igorpane, da ti direkto odgovorim.
Ja tvrdim da je Rammstein galama, a ne muzika.

Dakle: Rammstein i Karleušu u isti džak, pa u mrak.
Slusajte Boogie-a, on je mnogo mator i mnogo pametan, though it seems that Alzheimer is creeping in, or maybe some Sy psychoorganicum microvascularis propter multinfarctum cerebri...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Feb 2010, 22:56

DrOetkere, tačno si reko. samo ovaj deo na kineskom ti je višak...

staletic

Post by staletic » 04 Feb 2010, 22:57

Cekaj, cekaj doktore... pa i ja sam mator pa slusam Rammstein i ne trabunjam okolo!
Ako cemo da se vredjeammo i tebi su "zeleni palcevi"! :mrgreen:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Feb 2010, 22:59

em si mator em imaš rogove..ko da ti veruje? :P

staletic

Post by staletic » 04 Feb 2010, 23:06

Boogie Woogie wrote:em si mator em imaš rogove..ko da ti veruje? :P
I bradu, i bradu...!!! Al' sta ja kazem to ti je brate zakon! :metal:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Feb 2010, 23:08

staletic wrote:
I bradu, i bradu...!!! Al' sta ja kazem to ti je brate zakon! :metal:
pa..onda mora da si i ti pravnik ? :mrgreen:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 04 Feb 2010, 23:49

staletic wrote:Cekaj, cekaj doktore... pa i ja sam mator pa slusam Rammstein i ne trabunjam okolo!
Ako cemo da se vredjeammo i tebi su "zeleni palcevi"! :mrgreen:
Pa zato i ne trabunjas, Vugiju je ciganija udarila u glavu, beznadezan slucaj, nego ja tako pro bono dijelim dijagnoze :D
A bejahu nekad zeleni, vis' kako mi avatar jos zelen (Orthoptera locustidae)...
:mrgreen:
Btw, dobrodosao na forum!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Feb 2010, 08:01

Rammstein, nije mi buka, nije mi dobar, nije mi nuzhno ni previshe losh, to je za mene jednostavno nishta.

Mozhesh da mi odvrnesh Rammstein kao manijak, u dva metra kvadratna, ja to uophste necu ni primetiti. Jedno chisto, a megalomansko, nishta.

Post Reply