Blade texas deluxe vs MIM Fender

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Boogie Woogie

Re: Blade texas deluxe vs MIM Fender

Post by Boogie Woogie » 08 Feb 2010, 09:08

ma pazi, naručivanje preko naših prodavaca izgleda da nema nikakve razlike od naručivanja preko rođaka, poznanika isl, osim što ti prodavac to i naplati.

Hoće da kažem da tamo neki evropski dileri verovatno nemaju pojma ni za neke artiste ni mitrose i slično, jer da imaju verovatno bi taj kanal bio živ i mogao bi da naručiš šta hoćeš. Ovako, pretpostavljam da se radi o nekom "kontejner" biznisu u kome niko živ ne zna kad će šta da stigne, šta će u kontejneru da bude i koliko će da košta.

da sam ja prodavac iz artista, pa otišao bih 5x do sada da nabavim tog blejda, kad je već toliko interesovanje za njega. Makar neka je tu da ga ljudi probaju. Ovako, stiče se utisak da rade za neku sigurica platu i da ih boli uvo i za kupca i za neki "profit".

Par puta mi je palo na pamet da sednem na avion i odem do npr Beča i pazarim tamo šta mi se dopadne, a od prilike da će tako i da bude za koje vreme, jer će taman toliko vredeti mogućnost da kao svaki normalan kupac - BIRAŠ i to u prodavnici gde će ljudi da se polome da ti pomognu oko izbora.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 10 Feb 2010, 09:31

evo još jedne informacije u vezi sa Blade.
Pitao sam ljude u BiH kako stoje stvari..

"Mislim da nasa radnja u Beogradu ima dva komada Blade Texas Standard pro (Blade TE-3RC, to je oznaka), oba su rosewood vratom, ne znam koje su boje. Radnja je u Trznom centru na Konjarniku, pa mozete i provjeriti. Mi imamo iste komade ovdje. Ako trazite maple vrat ( Blade TE-3 MC ), nemamo, mislim da i nama i njima stize tek za 3-4 sedmice, nemam ih ni na Blade lageru.

Mali je problem nama slati robu u Srbiju, jos ne postoji nikakv zvanicni sistem placanja izmedju BiH i Srbije, a da vam saljem brzom postom je bezveze, jer je previse skupo. Najbezbolnije rijesenje je ili nasa radnja u BG ili ako imate nekog u Banja Luci da vam kupi i donese. Nadam se da sam vam malo pomogao. Uzgred, gitara je odlicna, mislim da je to trenutno najbolja gitara u odnosu cijena/kvalitet, a tako i kotira u Evropi."

bokicasa

Post by bokicasa » 10 Feb 2010, 10:35

e sranja...nema nista od blade-a izgleda....

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 10 Feb 2010, 13:29

reče mi jedan čo'ek kako ima jedan TSP (beli) model u Brčkom, al ko će da se mlati do tamo..

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Feb 2010, 19:13

Mozda ce nesto izloziti sutra na guitar-art expo, posto imaju stand.....

bokicasa

Post by bokicasa » 10 Feb 2010, 20:39

ae ako neko bude isao nek obrati paznju,posto sam ja onemogucen temperaturom od 39...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 11 Feb 2010, 20:57

ovako stoje stvari.
Nema ništa od Blade Texas Standard Pro-a, bar što se mene tiče.
Ne zbog gitare, jer nisam ni imao priliku da je probam, već zbog opšteg utiska nesigurnosti i muljaže po sistemu "ma može sve, sve je to isto, sredićemo.."
Jednostavno..to nije vrsta kupoprodaje u kojoj se ja osećam sigurno i prijatno i eto.

Ovo što je bilo izloženo, je jedan 3S strat (vintage) oko 50 tak hiljada, i jedan HSS, skuplji, nisam pitao za cenu jer me ta gitara ne zanima.
Obe gitare su kvalitetne, pa sad..kad te prođe temperatura, idi probaj.

vlobrk

Post by vlobrk » 12 Feb 2010, 03:52

Hmmm..........
Ako je Texas Vintage onda je to skuplja i bolja serija od Texas Standard.Ako je stvarno to to i kosta 50-ak hiljada onda jurim zurim da je kupim.
Jel' to u Artistu (oni su izlozili) i da li je Maple ili Rosewood?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 12 Feb 2010, 10:01

u Artistu, rosewood.

sirkan

Post by sirkan » 12 Feb 2010, 12:03

Ja sam imao Bladea iz 1991,i stvarno nemam sta lose da kazem o toj gitari...gitara sa vise lica,mnostvo kombinacija....ali,nekako je dosao dan kad sam je izgustirao i vise mi se u opste nije svirala...elem,prodao sam je, kupio Strata MIM classic 60 ,stavio mu Samarium cobalt noiseless,i dobio izvanrednu gitaru koja potuce mnoge USA stratove po kraju i okolini...da napomenem da je MIM kupljen u Engleskoj i pravljen za njihovo trziste,sto je moguci razlog da mi zapade tako kvalitetna gitara...

Image
Image

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 12 Feb 2010, 19:33

e pa eto, ima ista kao ova druga..sbst

Haralampije

Post by Haralampije » 12 Feb 2010, 20:48

sirkan wrote:da napomenem da je MIM kupljen u Engleskoj i pravljen za njihovo trziste,sto je moguci razlog da mi zapade tako kvalitetna gitara...
Ne postoje fenderi pravljeni za englesko trziste ili nemacko,srpsko..pa kao ovima cemo bolje a nekima cemo skart,vec evropsko(cak ni americki,samo domestic i international,i salju se u jevropu u glavni magacin,pa odatle gde zatreba,tj gde se poruci),jednostavno si uzeo dobar komad(obicno su MIM fenderi kvalitetne i ok gitare,pogotovo ovi upgradeovani.sad jbg uvek ima krsa,nijedno drvo nije isto,zapa'ne neki feler,opet cesce kod meksikanca nego kod amera,al zato se isproba pa se uzme najbolji u ponudi.Frustracije obicno dolaze od onih koji naruce bez probavanja ili zalepe se za prvu koju vide,ne isprobaju ostale i onda ah sranja,a i zbog nasih trgovaca koji obicno drze tu jednu koju niko nije hteo i cekaju tek kad konacno i nju neko uzme,da stave neku drugu)

Nego kakvi su ti samariumci,njih su mi nudili kada sam ganjao vintage noiseless

sirkan

Post by sirkan » 12 Feb 2010, 22:28

Haralampije wrote:
sirkan wrote:da napomenem da je MIM kupljen u Engleskoj i pravljen za njihovo trziste,sto je moguci razlog da mi zapade tako kvalitetna gitara...
Ne postoje fenderi pravljeni za englesko trziste ili nemacko,srpsko..pa kao ovima cemo bolje a nekima cemo skart,vec evropsko(cak ni americki,samo domestic i international,i salju se u jevropu u glavni magacin,pa odatle gde zatreba,tj gde se poruci),jednostavno si uzeo dobar komad(obicno su MIM fenderi kvalitetne i ok gitare,pogotovo ovi upgradeovani.sad jbg uvek ima krsa,nijedno drvo nije isto,zapa'ne neki feler,opet cesce kod meksikanca nego kod amera,al zato se isproba pa se uzme najbolji u ponudi.Frustracije obicno dolaze od onih koji naruce bez probavanja ili zalepe se za prvu koju vide,ne isprobaju ostale i onda ah sranja,a i zbog nasih trgovaca koji obicno drze tu jednu koju niko nije hteo i cekaju tek kad konacno i nju neko uzme,da stave neku drugu)

Nego kakvi su ti samariumci,njih su mi nudili kada sam ganjao vintage noiseless
Sto se tice trzista ja nisam tako cuo,kazu ljudi da najvece djubre ide u Istocnu Evropu...mozda preteruju ,ali...uvek ostaje sumnja....a sto se tive SCN magneta,spojili su malo moderniji sound,a opet je ostao onaj prepoznatljivi Fender ton...na drugom Stratu imam vintage noiselles,oni su nesto masniji u odnosu na SCN,i meni licno malo bolje rade,ali sam namerno uzeo Sumarium cobalt da napravim bar neku razliku izmedju Stratova...i dobio sam to sto sam hteo.

Haralampije

Post by Haralampije » 12 Feb 2010, 23:31

Eto prva predrasuda,gitare su upakovane u kutije(kao i svaki proizvod) kad se isporucuju,znas boju,znas model ne znas u kakvom je stanju dok ne dospe u radnju,i dok se ne otpakuje.ono kao i tv,pa sad 'oces izlozen il ces neki neotpakivan(samo sto za englesku il ameriku elektronika mora posebno,zbog posebne uticnice i voltaze),a kod instrumenata nepisano pravilo probaj pre nego sto kupis.Onog u Ensenadi zabole da ih klasifikuje dok pakuje koja mu je bolja,koja lepsa,to je masovna proizvodnja,po 50000-100000 komada godisnje,svaka prolazi isti test i zadovoljava standard(a izuzetak uvek svugde naidje i medju mnogo vrednijim stvarima)

Znaci malo ipak svetliji od nojzlesa.
Jbg kad niko nije generalni zastupnik za blejda kod nas(hehehe,sad je izgleda blejd preuzeo ulogu gibsona,ono dok su bili retkost pre nego sto je mjuzik trejd postao zastupnik za Srbiju)
Jel ih bilo mozda na sajmu?

istiqrac

Post by istiqrac » 12 Feb 2010, 23:44

Ima ih na sajmu, 3 ili 4 komada u artistu. Ja probao kalifornija custum i odlepio. Ali ljadu ipo evrica...

Post Reply