KONAČNO GOTOVO!!!
Nisam se baš previše potrudio oko slika jer sam još uvek "pod utiskom" ali mislim da može da se vidi šta je na kraju ispalo:
Prvi utisci su jako pozitivni.
Zvukom sam zaista zadovoljan (a kažu da sam inače cepidlaka) i u suštini sam i hteo da dobijem takav rezultat.
Ton je pastelan, prijatan, baš po mom ukusu. Ne nalikuje previše klasičnoj (baroknoj) gitari već ima svoj prepoznatljiv ton koji je lepršaviji i svetliji.
Za sada su stavljene Daddario pro-arte (normal tension) žice,koje uglavnom koristim na drugim gitarama, ali nameravam da isprobam i druge žice kako bih našao najbolju soluciju za ovu kombinaciju drva.
Kada je uporedim sa ozvučenim akustičnim gitarama, na ovoj se zaista mnogo više čuje drvo, i naravno apsolutno nema mikrofonije (makar se gitara unela u zvučnu kutiju).
Uskoro ću imati prilike da vidim (i čujem) kako će se ponašati na velikoj bini ali mislim da ću i tada biti prezadovoljan.
Najvažnije od svega je da sam se uverio da moje ideje zaista perfektno funkcionišu i, naravno, sada sledi još mnogo gitara koje nameravam da uradim po istom ili sličnom principu.
Ipak, neko vreme ću uživati u ovoj jer kad kod krenem da radim neku gitaru obavezno zapostavim sviranje (a kondicija i tehnika se mnogo brže gube nego što se stiču).
Za kraj, grupna fotografija sa nekim članovima "porodice".
Naravno, tu sam za sve komentare, pitanja i sugestije.