Tool
Moderator: Trooper
Re: Tool
on topic (update):
prelistao sam celu temu ispočetka i slažem se uglavnom sa svim tačkama koje su izneli Nyarla i još poneki.
Tool je tehnički savršeno upeglan bend, u najmanju ruku revolucionaran, pojam nove škole progresivnog roka kao što su flojdi sa velikim F pojam stare. Živi nastupi su neverovatno iskustvo (iako ga nisam iskusio). Izlaskom Undertow-a, Tool je proglašen spasiteljem roka. Izlaskom Ænime ostvarila se mastodonska progresija u odnosu na prethodnu ploču. Upravo ovaj album uticao je na bezbroj bendova. Lateralusom stvorena je nova i neotkrivena dimenzija muzike. Po mom mišlju, najgenijalnije muzičko ostvarenje svih vremena (mada ne znam, allhopeisgone reče da koriste samo bluz skale, da je harmonija jadna i da je album primer amaterizma. A Linkin Park je dojaja. I da, Meshuggah je fusion jazz.). Relativan kvalitet albuma 10,000 Days je rezultat prepreke o koju se gotovo svi muzičari spotaknu - 9 koraka unapred i 10 koraka unazad. Album koji ima neverovatnu atmosferu koja prolazi kroz ceo album rezultat je odlične produkcije, ali ima nekoliko repetitivnih rifova, nekih već viđenih ideja, i lošiju liričku podlogu. Doduše, ne mogu previše kriviti ove ljude, teško je nadmašiti Lateralus. Al' kao što duane kaže, flojdi nisu prestali posle Dark Side Of The Moon, ne bi trebao ni Tool. Ali ako ovaj pekinezer koga prezirem koliko i volim nastavi da se pretvara u svoj ego protiv kojeg se navodno bori, i protiv kojeg se uostalom borila njegova ikona, Bill Hicks, bendu se ne piše dobro. i jebala ga vina.
Nadam se da će album koji bi trebalo da izađe 2010/2011 biti pun novih ideja i zvukova
prelistao sam celu temu ispočetka i slažem se uglavnom sa svim tačkama koje su izneli Nyarla i još poneki.
Tool je tehnički savršeno upeglan bend, u najmanju ruku revolucionaran, pojam nove škole progresivnog roka kao što su flojdi sa velikim F pojam stare. Živi nastupi su neverovatno iskustvo (iako ga nisam iskusio). Izlaskom Undertow-a, Tool je proglašen spasiteljem roka. Izlaskom Ænime ostvarila se mastodonska progresija u odnosu na prethodnu ploču. Upravo ovaj album uticao je na bezbroj bendova. Lateralusom stvorena je nova i neotkrivena dimenzija muzike. Po mom mišlju, najgenijalnije muzičko ostvarenje svih vremena (mada ne znam, allhopeisgone reče da koriste samo bluz skale, da je harmonija jadna i da je album primer amaterizma. A Linkin Park je dojaja. I da, Meshuggah je fusion jazz.). Relativan kvalitet albuma 10,000 Days je rezultat prepreke o koju se gotovo svi muzičari spotaknu - 9 koraka unapred i 10 koraka unazad. Album koji ima neverovatnu atmosferu koja prolazi kroz ceo album rezultat je odlične produkcije, ali ima nekoliko repetitivnih rifova, nekih već viđenih ideja, i lošiju liričku podlogu. Doduše, ne mogu previše kriviti ove ljude, teško je nadmašiti Lateralus. Al' kao što duane kaže, flojdi nisu prestali posle Dark Side Of The Moon, ne bi trebao ni Tool. Ali ako ovaj pekinezer koga prezirem koliko i volim nastavi da se pretvara u svoj ego protiv kojeg se navodno bori, i protiv kojeg se uostalom borila njegova ikona, Bill Hicks, bendu se ne piše dobro. i jebala ga vina.
Nadam se da će album koji bi trebalo da izađe 2010/2011 biti pun novih ideja i zvukova
- AllHopeIsGone
@ Stalker
- koncert Tool-a je bio dobar, trebalo je to videti
- dobro, "malo" sam preterao kad sam rekao da je Lateralus primer amaterizma, bice da sam nesto zesce bio nadrndan, al' za harmoniju je uglavnom tacno, uzmi sviraj malo bluza, malo Tool-a videces
- Linkin Park je odlican bend u svojoj gravitaciji i ne treba ga porediti sa Tool-om, ne bave se istim poslom. Jedan bend je pop, a drugi bi trebao da bude progresija, to nije isti posao.
- nikad nisam rekao da je Meshuggah fuison jazz, samo i dalje tvrdim da je vise fusion jazz nego metal. Do zakljucka sam dosao na osnovu iskustva kojeg imam u slusanju metala i fusion jazz-a, kao i na osnovu znanja koje se stice osnovnim i jos po nekim muzickim obrazovanjem.
- koncert Tool-a je bio dobar, trebalo je to videti
- dobro, "malo" sam preterao kad sam rekao da je Lateralus primer amaterizma, bice da sam nesto zesce bio nadrndan, al' za harmoniju je uglavnom tacno, uzmi sviraj malo bluza, malo Tool-a videces
- Linkin Park je odlican bend u svojoj gravitaciji i ne treba ga porediti sa Tool-om, ne bave se istim poslom. Jedan bend je pop, a drugi bi trebao da bude progresija, to nije isti posao.
- nikad nisam rekao da je Meshuggah fuison jazz, samo i dalje tvrdim da je vise fusion jazz nego metal. Do zakljucka sam dosao na osnovu iskustva kojeg imam u slusanju metala i fusion jazz-a, kao i na osnovu znanja koje se stice osnovnim i jos po nekim muzickim obrazovanjem.
Last edited by AllHopeIsGone on 15 Feb 2010, 19:03, edited 1 time in total.
- AllHopeIsGone
znam, isto kao i oni (Tool)cccira wrote:Ponavljas seAllHopeIsGone wrote:nije los tool benad, mada je njesra ponekad zesce cesce
i linkin park se ponavlja poslednjih...hm, 5 godina, pa su i dalje do jaja
što se toola tiče, definitivno imamo različit pristup muzici i zato neću da se svađamo.
meshuggah je eksperimentalni metal bend, koji ima mnoooogo primesa različitih žanrova (stoga eto i Experimental etikete)
što se toola tiče, definitivno imamo različit pristup muzici i zato neću da se svađamo.
meshuggah je eksperimentalni metal bend, koji ima mnoooogo primesa različitih žanrova (stoga eto i Experimental etikete)
Ma ljudi, ko dodje zabavice se valjda, ove rasprave i nisu tako bitne. hmmm ajde da ne ulazimo u muzicke domete, stil je zaista specifican. Bend je do jaja i to je to 

- AllHopeIsGone
ajde budite malo objektivnicccira wrote:@Allhopeisgone: Ajd mi samo razjasni tvoj motiv da opet napises svoje misljenje koje si vec izrazio na ovoj temi
ako neko rekapitulira sve i kaze da je tool do jaja onda je sve u redu.
i ako tom prilikom spomene nekog (mene), sta je lose u replici?
onaj prvi komentar za tool je napisan pre par dana je zato sto sam ih opet slusao posle dosta vremena, pa sam manje vise dosao do slicnog zakljucka (nisu sranje (samo ponekad, malo cesce nego sto bi voleo) al su precenjeni).
da svaki 3. dan pisem da je tool sjajan, niko me ne bi nista zamerio, naprotiv.
i stalker, ja se ne svadjam sa tobom, samo razmenjujem misljenja i ne vredja me ako neko misli drugacije od mene. nekad se to desi ali ovo nije slucaj.
Last edited by AllHopeIsGone on 16 Feb 2010, 21:06, edited 1 time in total.
- AllHopeIsGone
e ta pesma je do ja ja! ! ! my favouritecccira wrote:Ahaa, znaci to je!![]()
He had a lot of nothing to say

- AllHopeIsGone
oni su pop bend, to im je posao, da se ponavljaju, da rade sa proverenim formulama.Stalker wrote:i linkin park se ponavlja poslednjih...hm, 5 godina, pa su i dalje do jaja
i mani me tog linkin park-a, ja im ne posvecujem ni priblizno toliko paznje kao sto ti mislis

Molim te, ne hvataj na "objektivnost"AllHopeIsGone wrote:ajde budite malo objektivni
Da si ti meni ziv i zdrav mi smo (u trenutku kad si ti uleteo) pisali o tada nastojecoj svirci brand spanking new tool tribjuta.AllHopeIsGone wrote:ako neko rekapitulira sve i kaze da je tool do jaja onda je sve u redu.
Odsvirali smo, kako je ispalo ispalo. Naravno da se javno izvinem sto sam malo zajebao lateralus
presija prve svirke (za mene ikada
)
Pozdrav!

Pozdrav!
nista strasno PERFEKCIONISTO !!!Mrav wrote:Odsvirali smo, kako je ispalo ispalo. Naravno da se javno izvinem sto sam malo zajebao lateraluspresija prve svirke (za mene ikada
)
Pozdrav!

u ostalom dicicu na you tube snimke

jel sam ti rekao od kad da sklonis ono smizlu sa avatra