Spacer na 1001 nacin

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dzoshua

Spacer na 1001 nacin

Post by dzoshua » 27 Jan 2010, 22:57

Pozdrav svima! Posle par dana nespavanja, citanja foruma resih i ja da otvorim svoju temu. Stvari stoje ovako...

...imam Spacer gitaru, stara je 20-30 godina (nisam siguran, znam samo da je kod mene 10ak godina) i razmisljao sam sta da radim sa njom. Opcije su bile:

1. Da je prodam i kupim neku drugu (do oko 300e)
2. Da je zadrzim i pokusam malo nekako da je sredim (cini mi se da je drvo relativno dobro, iako je hardware krs).

Druga opcija mi se cinila skuplja od prve, a onda sam naisao na Guitarfetish :)

Slede slike trenutnog stanja gitare i delova koje razmisljam da pazarim sa Guitarfetisha pa me zanima vase misljenje o svemu tome?
Verujem da "ALNICO Pickup Pre-Wired Strat Pickguard- White- MAJOR Upgrade" i nije nekog kvaliteta, ali sve to moram da menjam pa mi se ovo ucinilo kao lepa prilike (a ne daje mi se nekih 200e za 'ono pravo' jer mi gitara uglavnom sluzi da sviram po kuci i eventualno po malo sa drustvom)

Image

Image

Image

Takodje, verovatno cu stavljati civije koje se kace samo jednim srafom (ili koje se kace bez srafova), da li imate ideju kako bih mogao da popunim ili sakrijem rupe od starih srafova od civija?

To izgleda ovako

Image

nikolic025

Re: Spacer na 1001 nacin

Post by nikolic025 » 16 Feb 2010, 22:35

Ako sve valja,zasto bi menjao?Koliko vidim,sve izgleda ok...

Civije se bar cine ok,ali pitanje da li imaju efekta,ako ne,popuni rupe sa akrilnim gitom (cini mi se da se tako zove) i predjes sa crnim lakom za nokte i to je to sto se tice rupa a da ne lakiras celu glavu...

Ako su magneti ispravni,promeni prekidac,potenciometre i ozicenje (pretpostavljam da je otislo u ku..c),nece te izaci mnogo,a ako su magneti ispravni,verovatno su bolji od tih sto planiras da uzmes.

Sredi pragove,cini mi se da su malo brdoliki (vodobrusni papir 1500,2000...pa udri,samo pazljivo)...Civije imas i kod nas i to cini mi se na komad Framus da su oko 600din na zakljucavanje,a imas i jeftinijih kompleta.

I ispravi tu D zicu,iskrivila se :D

Pozdrav!

Zaboravih da kazem: zasto bi menjao kobilicu,cini se ok...?I strap lock imas kod nas,ali ako kuci sviras,ne treba ti lock,kupi one obicne za stotinak dinara...I sredjivanje te nece izaci ni 50E,prekalkulisi se,pa vidi...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 16 Feb 2010, 22:48

Je l' to Spacer by camac?
Moj drug ima isto Spacera u obliku dinky-ja Jacksonovog, ima floyd rose, i mogu ti reci da je jedna od boljih gitara koje sam cuo.
:ziveli:

dzoshua

Post by dzoshua » 17 Feb 2010, 00:13

Taman sam izgubio nadu da ce neko nesto napisati :) Do sada sam 5x promenio misljenje sta cu i kako da radim.

Civije sam nekako uspeo da malo sredim, ocistim, tako da rade bolje. Kapicu na civiji sam zalemio jer nisam uspeo nigde da nadjem takvu da kupim. Ne izgleda nesto lepo, ali radi savrseno.

Pragovi su vidno istroseni. Razmisljao sam da li da ih smirglam (samo nisam siguran da ih na pojedinim mestima ima dovoljno da bih to smeo da radim :) ) ili da ih menjam (to vidim da je oko 80e, sto mi je trenutno mnogo za neku takvu stvar), tako da za sada oni ostaju kakvi jesu.

Sto se tice magneta, prekidaca, potenciometara - kupio sam ozicenu masku sa Squera Standard '01 (polovnu naravno:) ). Tu imam problema jer mi se samo 2 rupe poklapaju na masci i gitari :D tako da cu verovatno morati da prebacujem sve na onu staru masku (mada je nova tzv troslojna pa mi je lepsa :D )

@MetalFunk: Iskreno da ti kazem, nemam pojma da li je Spacer by camac :) Znam samo da je kupljena u Nemackoj (sto se vidi po nalepnici prodavnice, na glavi, pozadi) i znam da ima 20-30 godina. Pokusao sam da kontaktiram prodavnicu da (ako je ikako moguce posle toliko godina) saznam tacno kada je prodata, ali to je bilo neuspesno. I da, kazu da ima dobar zvuk :D

:ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 17 Feb 2010, 17:48

Moj savet ti je, ako volis stratolike oblike, da doteras ovo "luce" :)

Post Reply