Ovako - kada se radi toniranje, pocne se sa tim merenjem. Rastojanje od glave, od mosta ili kako se vec zove, do dvanaestog praga treba da je isto kao od dvanaestog praga do sedla. To vazi za prvu i cetvrtu zicu.Sedla za drugu i petu se pomere oko milimetar iza, a za trecu i sestu jos oko milimetar iza njih. . Posle se radi fino toniranje, stimerom ili na uvo, kako hoces. E, za prvu i cetvrtu greska je bila 5 milimetara. Izmeris necim, nije toliko bitno...Ja sam istonirao sam, kad mi je ortak to objasnio, i super je sada.Ponovo se javljam jer si me sada zaintrigirao. Istakao sam šta sam napisao u prethodnom postu, ali me ipak zanima kako i čime si merio to rastojanje. Znači voleo bih da nam objasnim kako (odakle tačno i dokle precizno) i čime si merio rastojanje, da li se tih 5 mm pojavljuje na svim žicama ili samo na nekim?
Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
Sve u svemu hoćeš da kažeš kako ti je Mirko postavio kobilicu na loše mesto, promašio poziciju? Šta si ti onda uradio, kako si pomerio kobilicu za tih 5 mm? Može li neka fotografija, zaista sam zainteresovan. U svakom slučaju ako je tako morao si da reklamiraš Mirku, to je sigurno najbolji put.
- sirac-šunka
- vragolan
Pa možda još uvek nije kasno... 

-
Ne, kobilica je na svom mestu. U pitanju je toniranje. Sedla su bila stavljena otprilike, onako, iz estetskih razloga. Nije uradio toniranje. A zasto, evo i sad mi nije jasno.Sava wrote:Sve u svemu hoćeš da kažeš kako ti je Mirko postavio kobilicu na loše mesto, promašio poziciju? Šta si ti onda uradio, kako si pomerio kobilicu za tih 5 mm? Može li neka fotografija, zaista sam zainteresovan. U svakom slučaju ako je tako morao si da reklamiraš Mirku, to je sigurno najbolji put.
Aha intonacija znači. Ako je dogovor bio setup gitare to je morao da uradi. U svakom slučaju ne znam u čemu je problem da mu reklamiraš ono što je odrađeno loše ili nije uopšte odrađeno kako ti kažeš. Svako može da ima loš dan, ali ja sam Mirka upoznao u najboljem svetlu i siguran sam da bi on bez reči ispravio svoju grešku.
Moja iskustva sa beogradskim majstorima su uglavnom loša i uvek sam morao da dorađujem stvar posle njih. Jedan samo što me nije tukao (preko telefona)!!! Drugi mi je upropastio sedlo na novoj gitari pa sam kupovao drugo! Jedino nisam do sada imao nikakvu primedbu na Mirkov rad i jednom sam se susreo sa Goranom koji mi je takođe korektno odradio ono što sam tražio.
Moja iskustva sa beogradskim majstorima su uglavnom loša i uvek sam morao da dorađujem stvar posle njih. Jedan samo što me nije tukao (preko telefona)!!! Drugi mi je upropastio sedlo na novoj gitari pa sam kupovao drugo! Jedino nisam do sada imao nikakvu primedbu na Mirkov rad i jednom sam se susreo sa Goranom koji mi je takođe korektno odradio ono što sam tražio.
Ako niste vec culi i videli predlazem da pogledate i ovo... Moj rodjeni stric pravi gitare i popravlja iskljucivo elektricne sto bas sto obicne. On je iz Apatina a evo vam i adresa gde mozete videti izrade i kontaktirati ga. http://www.freewebs.com/dzingiboy/
- Guitar_thrill
- MF veteran
bas me intresuje da li je neko probao ove njegove magnete i pedale.... 

Inace kod Gorana (Zemun) cena klasicnog setup-a je 1200 din. (1500 din. ako gitara ima floyd rose), 2500 din. kompletan setup.Sta ulazi u klasican,sta u kompletan setup imate na njegovom sajtu.
Probao sam ja i pikape i pedale.Guitar_thrill wrote:bas me intresuje da li je neko probao ove njegove magnete i pedale....
Fino to sve funkcionise,ostalo je stvar ukusa.
Ja sam probao onaj overdrive. Goran ga je tad prodavao za 200e, sto je meni delovalo suludo, ali je zvuk stvarno bio mocan. Goran je tad drzao u kuci i neki TrueTone Overdrive i neki koji koristi Clapton (sad vec zaboravih koji je), i pojeo ih je lagano oba. Stvarno dobra pedala, mocan i definisan ton, velike mogucnosti nijansiranja...A inace da se zna, Goran mi nije omiljeni majstor i konstruktor gitara.Guitar_thrill wrote:bas me intresuje da li je neko probao ove njegove magnete i pedale....
Ne znam da li mi je dozvoljeno, i po malo i glupo da se ovim putem reklamiram sam, ali koliko shvatam ljudi imaju problema sa instrumentima, tako da smatram da bi trebao ponuditi svoje znanje i umece..
Popravljanjem, pravljenjem i apgrejdom zicanih trzackih instrumenata, koliko onih cesto sretanih, toliko i egzoticnih se vec bavim 20 godina, i nisam koristio prednosti medija i oglasavanja toliko proteklih godina, vec uglavnom po preporukama mojih prijatelja i muzicara koje sam tokom godina sretao i saradjivao...
U svako doba raspolozen da pomognem i popravim gotovo sve pokvareno i polomljeno....
Dokumentovanog u fotografijama na zalost posle umiranja hard diska na kojem je lezao citav dugogodinji rad nema toliko, ali evo korisnog linka onoga sto radim..
http://www.facebook.com/home.php?#!/pag ... 368?ref=ts
Nadam se da admini nece imati nista protiv sto se ovim putem oglasavam na vasem forumu....
Veliki pozdrav svim muzicarima i ljubiteljima instrumenata
Miroslav
Popravljanjem, pravljenjem i apgrejdom zicanih trzackih instrumenata, koliko onih cesto sretanih, toliko i egzoticnih se vec bavim 20 godina, i nisam koristio prednosti medija i oglasavanja toliko proteklih godina, vec uglavnom po preporukama mojih prijatelja i muzicara koje sam tokom godina sretao i saradjivao...
U svako doba raspolozen da pomognem i popravim gotovo sve pokvareno i polomljeno....
Dokumentovanog u fotografijama na zalost posle umiranja hard diska na kojem je lezao citav dugogodinji rad nema toliko, ali evo korisnog linka onoga sto radim..
http://www.facebook.com/home.php?#!/pag ... 368?ref=ts
Nadam se da admini nece imati nista protiv sto se ovim putem oglasavam na vasem forumu....

Veliki pozdrav svim muzicarima i ljubiteljima instrumenata
Miroslav
- nikolic025
Da li neko moze da ostavi kontakt nekog majstora (moze i na pp) koji popravlja,sredjuje itd lampaska pojacala?Najbolje bi bilo kada bi taj majstor bio u zapadno-backom okrugu ili eventualno NS.
Hvala
Hvala
pomoc pitanje ili kako god
skupio sam 800eura...i resio da napravim svoju tamburicu...zvao sam jean and jean...jeff beck/59 magneti,wilkinson tremolo,gotoh civije,mahagoni telo/vrat,ruza grif...i mat plava boja...oblik bi radio ili prs-ov ili nekog peavey-a...to vec sa sobom da rascistim prvo...hoce li to biti oke uradjeno po vasem misljenju...?

Хм, мож да бидне, ал не мора да значи.lanemi2 wrote:[...] skupio sam 800eura...i resio da napravim svoju tamburicu...zvao sam jean and jean [...] hoce li to biti oke uradjeno po vasem misljenju...?