Polovan ili nov strat???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Polovan ili nov strat???
U poslednje vreme me muci jedan problem...
Skupio sam 1000 evra, i hocu da kupim stratocastera, uslov je da bude amerikanac... Ono sto mene muci je da li je danas bolje kupiti polovnog ili novog stratocastera...za strata iz dosta davnijih vremena verovatno bi mi trebalo dosta vise od 1000 evra...Tako da sam ja racunao ako je polovan on ne bi mogao da bude stariji od 2000. godinine... skoro svake godine menjaju nesto na njemu, pa mene zanima da li je bolje kupiti novog novcatog strata iz 2010 godine ili izabrati neko starije godiste...???
Skupio sam 1000 evra, i hocu da kupim stratocastera, uslov je da bude amerikanac... Ono sto mene muci je da li je danas bolje kupiti polovnog ili novog stratocastera...za strata iz dosta davnijih vremena verovatno bi mi trebalo dosta vise od 1000 evra...Tako da sam ja racunao ako je polovan on ne bi mogao da bude stariji od 2000. godinine... skoro svake godine menjaju nesto na njemu, pa mene zanima da li je bolje kupiti novog novcatog strata iz 2010 godine ili izabrati neko starije godiste...???
Re: Polovan ili nov strat???
Uzmi novu gitaru.Polovnu samo od prijatelja od koga znaš istoriju gitare.Ja lićno imam mim strata roadhouse seriju sa texas special pick upovima i veoma sam zadovoljan.Al ako uzimaš amera kao što si naveo dobar je standard sa delta pick upovima.svira ko blesav.znaći novo iz radnje ,nikako drugaćije. 

Da, standarda sam i hteo da uzmem, samo razmisljam jos uvek da li da uzmem HSS strata ili obicnog SSS...posto mi mozda bude trebao neki malo tvrdji zvuk, pa da imam humbeckera...
-
Mutne su te skupe polovne gitare jako...bolje uzmi novu
- Haralampije
Skupi jos 10000,skokni do mitrosa(ako bas hoces fender),probaj sve americke standarde(ako njih pikiras) koje imaju(oni su oko 108000,stariji 99000),a onda american special(oni su najnoviji) oko 76000,pa highway 1,i onda,ipak isprobaj sve i meksicke od standarda do rici blekmura(raspon od cet'res' i nesto do 91000),
To ti je oko 30 i kusur gitara koje mozes da probas i da se medju njima odlucis za onu koja tebi najbolje lezi(ne zaludjuj se previse tim Made in USA.ne zuri i ne zaleci se,isprobaj sve sto mozes,imas odlicnu priliku i pare,potrosi ih na najbolji nacin)
ili na kraju krajeva,na to sto imas pristekaj jos 500 evrica,pa onda imas u opciji i neke malo ozbiljnije fendere(deluxe,AVRI,hot rod,artist...),ako vec zelis amera.
To ti je oko 30 i kusur gitara koje mozes da probas i da se medju njima odlucis za onu koja tebi najbolje lezi(ne zaludjuj se previse tim Made in USA.ne zuri i ne zaleci se,isprobaj sve sto mozes,imas odlicnu priliku i pare,potrosi ih na najbolji nacin)
ili na kraju krajeva,na to sto imas pristekaj jos 500 evrica,pa onda imas u opciji i neke malo ozbiljnije fendere(deluxe,AVRI,hot rod,artist...),ako vec zelis amera.
za takve gitare, tipa strat ili les paul .... ja sam uvek za polovne ... .
ako nadjes nesto, povedi nekog ko ima vise iskustva pa proverite zajedno ...
ako nadjes nesto, povedi nekog ko ima vise iskustva pa proverite zajedno ...
- tHe bLuEsMaN
Ja bi licno kupio novu,ali ako se odlucis za polovnjaka,povedi nekog iskusnog poznavaoca gitara,jer kod polovne opreme u sve preko 1 000 e,ja nemam mnogo poverenja..

Ma odlucaio sam...Kupicu novu...Verovatno uzmem americkog standarda, ali probacu i special i meksikance, pa cu onda da donesem konacnu odluku...
Sto se tice tih malo ozbiljnijih fendera kao sto su deluxe, hot red i drugi, msm da nisam jos dorasta njima...uzecu nekog standarda pa kad ga prerastem, ima vremena, uzecu neki malo ozbiljniji fender...Haralampije wrote:ili na kraju krajeva,na to sto imas pristekaj jos 500 evrica,pa onda imas u opciji i neke malo ozbiljnije fendere(deluxe,AVRI,hot rod,artist...),ako vec zelis amera.
- DJ_MY_SOUL
Moje neko iskustvo kaze "Sto starije i sto izgrebanije". Nove gitare izbegavaj, posto nisu ni 10% kvaliteta kao sto su bili stari fenderi iz 70-ih, 60-ih. To su bre igracke koje imaju najgore moguce drvo i predebo vrat. Jedino sto ih vadi su odlicni magneti. Od Fendera je ostalo samo ime. Moj savet ti je lepo da uzmes sto stariji stratocaster ili ako imas priliku uporedi zvuk starog sa novim. Sve ce ti biti jasno kakvu odluku trebas doneti.
Jeste li vi ljudi videli sta je po oglasima ovih dana
Polovnog fendera bih samo od najboljeg druga uzeo...
A i ne vidim kako bi mogao da prerastes standarda.
To su gitare za ceo zivot... samo treba ubrati onog koji ti najvise odgovara.

Polovnog fendera bih samo od najboljeg druga uzeo...
Upravo tako.Aca wrote:Ma odlucaio sam...Kupicu novu...Verovatno uzmem americkog standarda, ali probacu i special i meksikance, pa cu onda da donesem konacnu odluku...
A i ne vidim kako bi mogao da prerastes standarda.

Zašto ovakav post?Kao da nove gitare prave od cigle i cementa,pa zaboga i to je drvo(da nije ni 10% je mislim preterivanje).Lepo je Funkomat napisao,viđe li ti šta se mulja po oglasima,a onda ja da dodam,kako da uporedi,tačnije sa čim?DJ_MY_SOUL wrote:Moje neko iskustvo kaze "Sto starije i sto izgrebanije". Nove gitare izbegavaj, posto nisu ni 10% kvaliteta kao sto su bili stari fenderi iz 70-ih, 60-ih. To su bre igracke koje imaju najgore moguce drvo i predebo vrat. Jedino sto ih vadi su odlicni magneti. Od Fendera je ostalo samo ime. Moj savet ti je lepo da uzmes sto stariji stratocaster ili ako imas priliku uporedi zvuk starog sa novim. Sve ce ti biti jasno kakvu odluku trebas doneti.
Daklem-nova gitara

- Haralampije
Meni je u 90% slucajeva jasno kakvu odluku da donesem kad vidim i probam sve te polovne i "sto starije,izgrebane" stratove koje zele da uvale po oglasima(s pricom nema boljeg,bolji je od svakog custom shopa,menjam ga za les paula,kupljen na marsu,ne bih ga prodavao no se hvalim i sl)DJ_MY_SOUL wrote:Moje neko iskustvo kaze "Sto starije i sto izgrebanije". Nove gitare izbegavaj, posto nisu ni 10% kvaliteta kao sto su bili stari fenderi iz 70-ih, 60-ih. To su bre igracke koje imaju najgore moguce drvo i predebo vrat. Jedino sto ih vadi su odlicni magneti. Od Fendera je ostalo samo ime. Moj savet ti je lepo da uzmes sto stariji stratocaster ili ako imas priliku uporedi zvuk starog sa novim. Sve ce ti biti jasno kakvu odluku trebas doneti.
Za tebe su onda ovi Road Warn fenderi kao stvoreni.hehehehe
Fenderi iz sedamdesetih spadaju medju najlosije po kvalitetu(drasticno opao zbog politike CBS-a),tako da su u rangu meksickih fendera iz devedesetih(obicno od 30 komada 5 su vanserijski,ostali za potpalu,a od tih vanserijskih,kod nas,u oglasima ces naci jednog jednom u 10 godina),a za ove iz sezdesetih,npr iz 1961-2-3,pa pozajmi decku dvadesetak hiljada evrica,pa da kupi,da ima s' cim da uporedjuje ove nove.

Tako je,nova tambura,najsigurnije je
Worn.Haralampije wrote:Warn
Ja planiram da uzmem fendera strata standard , ali dvoumim se izmedju MIM i MIA , MIM je upola jeftiniji a koliko je bolji MIA to nemogu bas da ocenim jer nisam toliko iskusan . Da li da uzmem MIM i za ostatak da kupim vrhunsko pojacalo ili da kupim MIA i da sviram na tranzistorcu lany 15 , sta mi vi preporucujete.
- Haralampije
guv'nor wrote:Worn.Haralampije wrote:Warn
Kad je prst brzi bio,sta cu,

daci,uzmi onaj koji ti bolje lezi.