Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Funkomat » 23 Feb 2010, 00:31

Ako prodavac kaze da prodaje epiphone-a a to nije epiphone, kupac ce svakako biti prevaren.
Da nema nista da skriva ne bi je farbao u pejntu i postavljao onakve fotografije.

Ko uopste stavlja "novi vrat i hardver" na gitaru koju prodaje za 350e. Daj bre

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 23 Feb 2010, 01:47

dejankuki wrote: budala onaj ko da tolke pare i ispadne prevaren...
Image

mislim da dosta mladih ljudi buducih muzicara koji nisu finansijski dobro stojeci (ZNACI NEMAJ MAMU DA IM KUPI GITARU,I DA IM PLACA CASOVE DA BI POSLE BILI URBANI LIKOVI) traze svoj mozda prvi instrument bas na ovakvim sajtovima..

sta mislite kolko je tesko kada te u samom pocetku neko tako saplete, buvalno ti otme komad opreme (npr pojacalo,box,efekte..)

to su ljudi koji nisu iskusni,nema ko da im kaze! ne znaju da postoji nas forum i ova tema..

ne mislim da treba sad neko od admina da redovno obavestava muriju (licno imam averziju ka toj vrsti-nisam kriminalac.. nego nekako su mi fuujjj..) tek da imamo u vidu sta se tacno radi tu oko nas..

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Feb 2010, 01:56

Slazem se u potpunosti ali boli muriju k'rac ko sta prodaje na tamo nekom sajtu.
Kupujemprodajem bi trebao da odgovara za sadrzaj svog sajta.

Nije kao da rade iz dobre volje i nikakvu zaradu nemaju... mogli bi bar malo paznje da obrate i bar na ovakva najbanalnija sranja da skrenu paznju ljudi.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 23 Feb 2010, 08:39

boli ih uvo, oni su napisali svoje uslove kad se registrujes, potvrdio si da prihvatas cak ti uzmu i broj licne karte. Njima je to dovoljno, cisto da ispostuju zakon. Realno tesko je i ocekivati nesto vise, eto na ebay-u imas more fake gitara koje se valjaju pa nikom nista.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Feb 2010, 09:48

Faks... jedno je dati robu na tender.. (da se MMFovski izrazim) i cekati .. a drugo je nekoga ubedjivati i juriti ga..

drugo, na kupujem-prodajem i slicnim sajtovima kupoprodaja se vrsi izmedju privatnih lica.. znaci oboje odgovaraju sami za sebe.. .. doduse uvek postoji institucija prijave pa prekrsajno-krivicnog gonjenja, ali kao sto neko rece, nece sud da se aka za 200-350--500 evra.. i to sto te niko nije terao... bio si slobodan da kazes NE, hvala, necu ja to..

Apropo klinaca.. ako imas volje i zelje, kupices bilo kakav instrument, samo kolko da sviras... a ako ti tata i mama kupuju gitaru... onda su i oni valjda "normalni" pa ce da se raspitaju okolo.. (bese jedna tema ovde o slicnoj stvari.. tata hoce da kupi sinu gitaru).. a ako se svi ti cimbenici ne ispune... njaah, uvek postoji ona stara... ljudi su ovce, a dok je ljudi bice i para... a neiskusan klinac koji ima celih 90 evra u dzepu.. samo moze sa tugom da gleda "fendera" ili "original Les Paula".. i kpice Career.. ili SX polovan..

Zakljucak, ok, treba da postoji ovakva tema.. i terba pricati.. ali se ne treba uzbudjivati.. na kraju to je poJenta koju ja hocu da kazem...

Danas postoji internet, postoje ucitelji i mentori.. postoje i lako ih je naci INFORMACIJE... pa ako danas u ovom INFOrmatickom ldilu neko ne dodje do INFORMACIJA.... na kraju, mozda i zasluzuje da bude prevaren...

BTW.. mali off, ali ipak u temi..
Pita me osoba da li da kupi odredjeni lap-top.. ja kazem, sacekaj, pa za iste pare kupi bolji.. jaci.. sacekaj barem tri meseca.. Ali ovo je veoma povoljno.. kazen osoba. Rekoh SACEKAJ... ali meni se svidja, lepo izgleda... SACEKAAAAJ.. ali radi na win XP...
Pa dobro majku mu.. jel trazis savet ili blagoslov.. ako si resio/la da kupis sto me zoves da me pitas, a onda me ubedjujes da je dobar.. radi sta hoces...

posle mesec dana.. E Dejane, a sto nece da mi radi DVD.. ne mogu da gleam filmove.. a DiVX mi secka... ne mogu da igram malo boje igrice, nego samo zumu, i soliter... ?

Mora da je neki virus upao... garant.. jer dobar je to kopmjuter... odlican.. ***** mater, radi na XP.. ne bi trebalo.. ajd ce vidimo.

Jel znas sta je bilo..? Nisam uspeo da popravim.. ne umem.. tacka..

malo btw.. u pitanju je bila moja rodjena sestra.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 23 Feb 2010, 10:20

naravno da si u pravu.
samo sto meni jako mnogo smeta to licemerje.. odavno mi je jesno da sam nemocan da promenim to na planeti zemlji.. kao sto rekoh samo da se zna sta se konkretno radi tu oko nas..

Pimpdude

Post by Pimpdude » 23 Feb 2010, 12:50

Haralampije

Post by Haralampije » 23 Feb 2010, 13:02

Pimpdude wrote:Here we go again . . .. :XD: :XD: :XD: :XD: :XD:

http://www.kupujemprodajem.com/Stratoca ... -oglas.htm
Hahahaha,ovo je aster,cini mi se....StratoAster. :XD: :XD:
Pirke postaje legenda.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Feb 2010, 13:17

Bar je ne prodaje za 500e kao onaj kreten par stranica nazad

maceyouth

Post by maceyouth » 23 Feb 2010, 15:11

....vidim ja da pored autenticnih pirotskih cilima, autenticnog piroskog jagnjeta, ...i naravno kackavalja.... Pirot sve vise uzima primat u industriji muzickih instrumenata..........
:metal: :XD: :lol: :povrac:

Haralampije

Post by Haralampije » 25 Feb 2010, 11:03

http://www.kupujemprodajem.com/fender-d ... -oglas.htm

Laznjak! Da se slucajno neko ne zajebe

Haralampije

Post by Haralampije » 25 Feb 2010, 18:58

Poslao sam danas "emajl" u vezi sa frikovima koji pokusavaju da uvale falsifikate po cenama originalnih instrumenata,pa je u toku dana usledio odgovor

"Mi na zalost nemamo mogucnosti da proverimo originalnost predmeta
prodaje. Uskoro cemo uvesti rekting
(nadam se da su hteli da napisu rejting,ne verujem da ovo ima veze s nekim bludnim radnjama :XD: ) oglasavaca pa cete moci da
markirate sumnjive situacije.

Pozdrav
Tim KupujemProdajem"

LifelessDead

Post by LifelessDead » 25 Feb 2010, 19:39

ne znam kako ce to biti moguce da se uradi ali dobro u svakom slucaju moze biti samo bolje za nas kupce :wink:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 25 Feb 2010, 19:48

to dodje nesto kao negative feedback na ebayu?
korak napred ali se moze zlostavljati

LifelessDead

Post by LifelessDead » 25 Feb 2010, 20:21

a ko ce da ostavlja feedback,svako kome je kupac sumljiv? Mislim ovde se ne zna ko je kupac...

Locked