Hahahaha! Stvari su se verovatno promenile od 2007-e kada je covek otvorio temu, ja sam licno promenio od 2007 do danas nekih 10ak romplera. Verovatno je covek kupio nesto do sada, mozda je i batalio muziku i otisao na naftnu busotinu da radi...
Nego htedoh reci, Le/Tr, posto sam imao oba, Tr je jos uvek tu, mozda i to nesto govori, ne znam, razlike su minimalne, Tr poseduje par tih semplova koji su nazovi kvalitetniji, razlicite memorijske kartice, isto kuciste, druge boje (mada postoji i Le u crnom kucistu), da se Tr cekao zbog editora, nisam siguran jer jos uvek ni Le ni Tr nemaju editor, niti ce ih biti ikada, (bar ne od Korga, postoje naravno neke divca varijante), a ne znam ni da su najavljivali pa ispalili. Inace Le i Tr vs. bilo koji drugi triton, strasno su lose klavijature.
Trinity jeste bio hit, ali u poredjenju sa Tritonima je jako slaba klavijatura, pogotovo za zivu svirku, ako ni zbog cega drugog onda zbog one pauze pri menjanju farbe, svi korgovi seku farbu, al da prave pauze od sekund izmedju dva programa... sranje... Inace imao sam Trinity i imam Triton classic, nebo i zemlja, Classic je kao npr. "vidi trinity, ajde da napravimo pravi instrument od toga". Po mom iskustvu: Trinity sije Le/Tr za 2 klase, Classic Trinity za bar 5 klasa, Studio Classic za jos bar 5, Studio po meni sije i Extreme za 2 klase, imao sam ih skoro sve, ne da probam, nego programirao, nosio na svirke, probe, imao sve probleme svakakve sa njima itd...
Roland je uvek furao foru sa prosirenjima, ako hoces dobre hammonde, moze, kupi prosirenje, bilo nekad keyboards of 60's & 70's ili u narodu poznatiji kao SR-08 za JV i XP serije, danas za Fantome Ultimate keys ili SRX-07 a postoji i Jon Lord's rock organ prosirenje SRX-97 za bas naprzene hammove. Tako da kod Rolanda obicno dobijes neki osnovni paket koji moze da bude bolji ili losiji, i oblikujes taj paket za ono sto tebi treba, ako sviras rok neces sigurno kupiti Supreme Dance ili World Collection, ili ako sviras pop uzeces Big Brass itd...
Kurzweil zahteva posvecenost, strpljenje i puno rada sa njim da bi napravio bas ono sto hoces i da to valja. Ko hoce da se igra ima K2000 po oglasima dosta za ne tako velike pare, 400, 500, 600 euroa, eurea... Cuo sam samo da imaju problem sa nasim naponima koji imaju obicaj da variraju, kako sam video neke statistike, cak i od 180 do 250V...