Ja sam imao prilike da sviram par Charvel gitara (jebiga, ne secam se modela, bilo je relativno davno), i onomad su mi se svidele. U principu, rec je o kvalitetno izradjenim gitarama srednje klase (cenovni opseg serijskih modela 300-700e), koje su prevashodnu primenu imale u HM muzici, mada su bile vrlo popularne i u pop bendovima '80ih, a kod nas i kod turbo-folk narodnjaka (jer izgledaju zajebano, a nasi tf gitarsiti su se uvek lozili na to). Mislim da je sudbina Charvela kao brenda poprilicno slicna sudbinama nekih drugih dobrih brendova, poput npr. Washburna i Hammera (mada se Hammer jos drzi, usled naleta new-age metala i ostalih varijacija na temu). Koliko sam ja mogao da zakljucim, do opadanja ovih brendova nije doslo usled loseg kvaliteta ili nekih revolucionarnih novih otkrica na trzistu, vec zbog sve manjeg broja aktivnih muzicara. Tih 80'ih je bio bar po jedan gitarista u svakom rock/pop/hm/punk/soul/blues/jazz/funky/alternative bendu, a danas je tih bendova sve manje, ali je zato broj dj-eva u velikom porastu...Sa druge strane, ljudi koji nisu sigurni da zele da nastave da sviraju obicno, kada kupuju, biraju neki brend zvucnog imena i trenutno aktuelan, da bi instrument kasnije mogli da prodaju sa pristojne pare. Koliko se ja secam, taj tvoj Charvel bi trebao da bude u klasi gitara od 400-500e, ali sumnjam da ces biti u stanju da ikada izvuces pristojan novac za nju, ljudi bi danas pre kupili neki od jeftinijih Ibaneza, jer je Ibanez trenutno popularan brend...