Project Codename: Jazz bass
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- theMadDoGbn
Re: Project Codename: Jazz bass
E, da... da kojim slučajem nema neko Schaller M4 čiviju? Imam tri, jedna je odavno riknula. Ne kupuje mi se sa neta, preskupo na komad.
- theMadDoGbn
Jutros me dočekalo neprijatno iznenađenje.... Tijelo se izvitoperilo...
Predpostavljam da nije bilo dovoljno suvo kada je obrađivano, iako je tako djelovalo.
Predpostavljam da nije bilo dovoljno suvo kada je obrađivano, iako je tako djelovalo.
Preko noci?
Gde? Koliko?

Gde? Koliko?
koliko se secam , neko vreme si drzao telo u kolima ...Jutros me dočekalo neprijatno iznenađenje.... Tijelo se izvitoperilo...

pa jel znas ti koliki je minus upek`o napolju .... ?
- The Mask AE
- theMadDoGbn
Nisam odustao... Tijelo je u presi u kotlani već par sedmica i ostaće tamo dok mi ne stigne hardver iz USA. Ja sam izgleda najveći baksuz kad je online shopping u pitanju, sve mi nestane u poštanskom prenosu (srpske pošte - crna rupa). Ako mi ne uspije ovo sa presom, ponovo radim tijelo, ali ovaj put drugačije lijepim drvo.
2. Ono što sam ti poslao je, čini mi se Jazz bass USA '75. Međutim, to mi je poslužilo samo za mjere, pošto neću stavljati pickguard. Nije "baš" odokativno, prekopirao sam sa Ibaneza

- theMadDoGbn
E, ljudi... zaglavio sam....
Došlo je vrijeme da postavim bridge, ali nemam pojma gdje
Da pojasnim - znam da se radi o 34" skali, međutim 34" (863.59mm), međutim od čega? Koje referentne tačke da koristim? Od početka nuta, sredine, kraja (tu je oko pola cm)? Dokle da mjerim, do kraja kobilice, sedla, početka kobilice? Logično je da se radi o razdaljini do sedla, ali u kom položaju sedlo treba da se nalazi (sredina, vrh ili dno?), i upošte, sedlo koje žice, budući da nisu jednake dužine zbog kalibracije....
ajde pomoć, molim
Došlo je vrijeme da postavim bridge, ali nemam pojma gdje

Da pojasnim - znam da se radi o 34" skali, međutim 34" (863.59mm), međutim od čega? Koje referentne tačke da koristim? Od početka nuta, sredine, kraja (tu je oko pola cm)? Dokle da mjerim, do kraja kobilice, sedla, početka kobilice? Logično je da se radi o razdaljini do sedla, ali u kom položaju sedlo treba da se nalazi (sredina, vrh ili dno?), i upošte, sedlo koje žice, budući da nisu jednake dužine zbog kalibracije....
ajde pomoć, molim

- The Mask AE
Koliko ja videh to je:
-gornja tacka merenja: tacka gde se spajaju nut i platna
-donja tacka merenja: sredina hoda sedlića
-gornja tacka merenja: tacka gde se spajaju nut i platna
-donja tacka merenja: sredina hoda sedlića
Mislim da sam negde ranije procitao da je donja tacka merenja prednja ivica rupe za sraf kojim se pricvrscuje bridge a cini mi se da je tako prikazano i na ovoj semi sto je Funkomat postavio.
Ako si vec postavio vrat mozes izracunati duzinu polovine skale (863.59mm/2=431.795mm) i onda tu meru od sredine 12. polja preneti na telo. Mislim da je to jednostavnije resenje. E sad ako gresim ispravite me

Ako si vec postavio vrat mozes izracunati duzinu polovine skale (863.59mm/2=431.795mm) i onda tu meru od sredine 12. polja preneti na telo. Mislim da je to jednostavnije resenje. E sad ako gresim ispravite me

- The Mask AE
To.migor8 wrote:Ako si vec postavio vrat mozes izracunati duzinu polovine skale (863.59mm/2=431.795mm) i onda tu meru od sredine 12. polja preneti na telo. Mislim da je to jednostavnije resenje.