Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Dersu Uzala » 21 Mar 2010, 21:52

Nije bas Fenderova kapica ali dobro ajd. Najbitnija razlika doduse je sto je ova kapica od nekog materijala...koji nije plastika. Kao neki liveni silikon, neka fora. Poenta je da ima odlican grip, za razliku od plasticnih, pa i kad su znojave ruke sljaka ko bog. Mali ali profesionalni touch, posto se ljudima cesto znoje prsti pa bude belaja na stage-u.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Mar 2010, 23:28

Sad sam pogledao malo bolje, u stvari obicna kapica ali ima prsten okolo od neke gume, silikona sta li. Nazubljen prsten, tako da je taj grip dobar. kazem, nice touch, nista revolucionarno doduse, dramim.

Stanko

Post by Stanko » 22 Mar 2010, 04:16

Dersu Uzala wrote:Nije bas Fenderova kapica ali dobro ajd. Najbitnija razlika doduse je sto je ova kapica od nekog materijala...koji nije plastika. Kao neki liveni silikon, neka fora. Poenta je da ima odlican grip, za razliku od plasticnih, pa i kad su znojave ruke sljaka ko bog. Mali ali profesionalni touch, posto se ljudima cesto znoje prsti pa bude belaja na stage-u.
Ako mi ikad bude trebala reklama znam na koga da se oslonim :D ;) :P
ontopic, i meni headstock nekako odskace, ali bi voleo da cujem kako se cuje to sokocalo :) :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Mar 2010, 06:41

Stanko wrote:
Dersu Uzala wrote:Nije bas Fenderova kapica ali dobro ajd. Najbitnija razlika doduse je sto je ova kapica od nekog materijala...koji nije plastika. Kao neki liveni silikon, neka fora. Poenta je da ima odlican grip, za razliku od plasticnih, pa i kad su znojave ruke sljaka ko bog. Mali ali profesionalni touch, posto se ljudima cesto znoje prsti pa bude belaja na stage-u.
Ako mi ikad bude trebala reklama znam na koga da se oslonim :D ;) :P
ontopic, i meni headstock nekako odskace, ali bi voleo da cujem kako se cuje to sokocalo :) :)
No hajd' hajd', ne zameram ti. S druge strane nigde nisam tvrdio da licno poznajem Mr. Spock-a niti da sam generalno upoznat sa procesom vulkanizacije. Silikon, guma, ovo ono. Stavise, dan danas nisam spoznao ni razliku izmedju silikonske i 'au natural' dojke. Nekako mi sve to...fino pod prstima. Djavo bi ga znao.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Mar 2010, 06:51

Stanko wrote: ontopic, i meni headstock nekako odskace, ali bi voleo da cujem kako se cuje to sokocalo :) :)
Ne verujem da cu stici da usnimim nesto. Ne sa tom gitarom. Problem je sto ne mogu profi da ga usnimim bez major effort-a s moje strane, a to je pisi kuci propalo. Nemam stalak za mikrofon (if you can believe that), mislim da mi fali odjedared i XLR kabl, audio karticu sa break-out kutijom za te fore sam izbacio iz kompa a drukce ne moze, komp trokira zestoko (taj na kom je DAW), lenj sam, glup sam, web cam mi je truo, ne mogu da postignem zvuk kako ga ja cujem. Generalno, stvarno smaram, moram nesto da pocnem da snimam, ali moram prethodno da realizujem uslove za (po sebe) bezbolno gluparanje. Vama, kako Bog da. Sve se nesto lozim, sace, sace, i nikako da stignem. Ima tu par stvari da se regulisu, i onda moze. Imao sam svojevremeno taj setup gde je sve ukljuceno i radi, samo udjem u kucu, okacim djitru i sve se snima. Moram da kupim neke novije igracke i da sredim tu infrastrukturu inace, kazem, sve mi je smor.

rock action

Post by rock action » 25 Mar 2010, 13:12

Image

doneo sinoc neki baja grk sto je svirao u skcu. vezao marshalla na njega. super radi kutija, jos kad se ozvuci sa Sennheiserom 906... milina.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Mar 2010, 14:24

Probo malopre četiri basa prec road worn, prec classic vibe, jazz classic vibe i jazz fretless squier. Road worn je ludnica i puca, gruva za sve pare, sve mož da se svira. Šteta samo što je ovaj u radnji bio nešto oštećen...

Classic Vibe me nije nešto posebno dirno, rekao bih tu je negde na nivou standard serije, neki standardi koje sam ranije probao/svirao su bili čak i bolji, neki i nisu... I konačno fretless... pa nije loš, ali rekao bih da je mnogo daleko od onog fat old jaco tona... rekao bih da gitara kako god da se podesi ne bi mogla da istrči dovoljno u miksu. Suviše je nekako mrenjkava i više za neki tihi smooth jazz, acoustic varijante.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 25 Mar 2010, 20:38

sirac-šunka wrote: Road worn je ludnica i puca, gruva za sve pare, sve mož da se svira. Šteta samo što je ovaj u radnji bio nešto oštećen...
da nije farba bila malo ostecena? :mrgreen:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Mar 2010, 20:55

Ma pusti da viš, i oštećena farba i učukan headstock... i kad sam pitao da mi daju popust, kao ono oštećena roba i te fore, nisu 'teli ni da čuju!

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Mar 2010, 21:53

sirac-šunka wrote:Probo malopre četiri basa prec road worn... Šteta samo što je ovaj u radnji bio nešto oštećen
sirac-šunka wrote:Ma pusti da viš, i oštećena farba i učukan headstock...
:lol: Tek sada video! :lol: E Sirac, baš si vragolan. :mrgreen: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Apr 2010, 15:47

Probao sam classic vibe telekaster pre neki dan.
Jako lepo radi! Vredi sve pare

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 09 Apr 2010, 22:06

u Artistu Spector performer 5 narandzasti (nema ovaj sareni :mrgreen: top, tijelo je iz 3 dijela koliko sam vidjeo, pasivni 2v/2t.) nemogu nadjem istog takvog na netu evo slika slicnog :)

Image

kroz ovakvog ( nisam vidio da li je 750 W ili 500 W )

Image

drug probao nekog pivija custom amera valjda kroz Pevay Bandit 112

u Music Centru probao

Image

kroz

Image

i u Mitrosu drug probao

Image

kroz

Image

e sad :D spektor mi se svidja samo cini mi se malo da je labava B zica, zvuk fin, lijepo lezi uz tijelo, vrat mi odgovara ( string spacing malo zeza al to je zato sto je 5 zicani )

Peavey bandit napokon cuo uzivo nemam rijeci za pojacalo :bow:

Schecter Omen vrlo fin bass za pare nesto oko 370 evra cini mi se, dobra izrada dobar zvuk solidna elektronika (2eq)

i na kraju Schecter exotic star :metal: :metal: :metal:

i onaj line6 mi se cini super 250 evra a zvukova kakvih hoces i klin lijep i dist kakav hoces ( samo jel neko zna kakav je kvalitetom, jel se kvari lako ? )

i da dodam razlika u cijeni EHX Bass Bloggera u Mitrosu i Artistu skoro 2000 dinara :ma bravo: :krstise:

i da svugdje su bili ljubazni sa nama :D

:ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Apr 2010, 00:48

Ima ga Blogger u Artistu! Juhu! !!! :bounce: :bounce:

Bozha

Post by Bozha » 10 Apr 2010, 01:22

sirac-šunka wrote:Ma pusti da viš, i oštećena farba i učukan headstock... i kad sam pitao da mi daju popust, kao ono oštećena roba i te fore, nisu 'teli ni da čuju!
Sto je najgore, za te pare moze i nov da se pazari... i to da biras!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Apr 2010, 00:37

Probao sam ovo:
Image

U kombinaciji sa ovim:
Image
Image

U stvari, probao sam djitru i ranije, ali sad je bila 1:1 komparacija sa mojom gitarom... Specifikacije su iste, potpuno, samo ova ima rosewood fretboard... Joj razlike, drasticne... Ova bolje radi sa drajvom, mnogo, masnija je i u srednjima slasnija, moja je znatno vristavija... Pitam se da li je moguce da samo fretboard toliko utice... (Moj basista je rekao da je njemu sve to isto, ahhaha, ali smo se kolega gitarista i ja slozili da razlika nije zanemarljiva :))

Inace, Zak overdrive je vrlo, vrlo fin drajv, a ovaj Warp je malo plastican, za moj ukus...

Elem, crv je poceo da radi... :mrgreen:
Ljubo, pre nego sto napravim stratoblasfemiju (turanje hambakera u bridge poziciju), kako se zove ona pedala sto daje 'hambakerski karakter' singlovima? :mrgreen: :ziveli:

Pitam jerbo mi ovaj koleza kaze da mi ni OCD (koji je u planu, za nekih mesec dana) nece dati tu mas' koju trazim? :mrgreen:

Post Reply