Pojachalo od 150 +/- 10e
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pojachalo od 150 +/- 10e
Imam budzet od oko 150e (do 16500din) i trazim preporuku za pojachalo od 30w. Pojachalo mi je potrebno za kucnu upotrebu,vazniji mi je kvalitetniji clean zvuk jer kasnije planiram da kupim neki procesor. Znam da je bilo dosta post=ova na ovu temu sho mi je donekle i olakshalo da suzim izbor na 2 modela laney lx35 i ibanez tbx30,uglavnom mi je potrebno za sviranje rock-a,blues-a. Interesuje me da li je neko vec imao iskustva sa ovim modelima i da li su vredni kupovine ako ne imate li kakvih drugih predloga (znam da ce mnogi reci idi ih isprobaj direktno u shopu vidi zuni par efekata pa ciji ti se zvuk vishe svidja kupi,ali me trenutno najvishe interesuje iskustvo vas koji su imali prilike sa ovim pojachalima kvalit,pouzdanost -u prodavca nemam bash puno poverenja a vecina prijatelja vozi line6 spider sa kojima nisam bash neshto odushevljen).
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/2140-Laney-LX35/
http://mixmusic-company.com/show_book.p ... 65&strana=
znachilo bi mi puno vashe mishljenje oko pojachala jer vec pocetkom sledece nedelje planiram da uzmem,ukoliko imate josh nekih predloga rado cu ih prihvatiti,hvala unapred :)
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/2140-Laney-LX35/
http://mixmusic-company.com/show_book.p ... 65&strana=
znachilo bi mi puno vashe mishljenje oko pojachala jer vec pocetkom sledece nedelje planiram da uzmem,ukoliko imate josh nekih predloga rado cu ih prihvatiti,hvala unapred :)
Re: Pojachalo od 150 +/- 10e
nemam potrebe imam dobru mashinu....
Ja sam u više navrata testirao "krupnijeg brata" - Laney LX65R, i imam utisak da je trenutno to pojačalo najpristojnija nova solid-state sprava za te pare kod nas. I ovo manje, LX35, ima izlaz za još jedan zvučnik, što može da bude korisno kad ne sviraš u svojoj sobi. Šteta je što ne znam kakav je ovaj Ibanez, pa ne mogu da ti ih uporedim, ali mislim da sa ovim Laney pojačalom nećeš da se zezneš. Ja nisam čuo da se iko žalio na ova LX pojačala.
Inače, Nenad je mislio da priključuješ gitaru direktno u komp.
Inače, Nenad je mislio da priključuješ gitaru direktno u komp.
Epiphone valve junior.
u principu nisam nikakav expert za pojachala moracu sa ipak uradim tradicionalno: da isprobam i presechem direktno u radnji mada vishe me vuche ka laney-u jer ne mora da znachi ukoliko firma proizvodi dobre dzitre stoji dobro i sa pojachalima (iako mi je par ljudi preporuchilo mimx seriju trenutno je van mog cenovnog ranga) mada 100 ljudi 100 cudi-100 zhena 200 sisa....
trenutno imam neko epiphone od 10w vrshi svrsi ali nije to to....
To je simpa pojačalo, ali mislim da je loš izbor za nekoga ko pre svega hoće clean sa pojačala. Ti mali lampaši baš i nisu čuveni po clean zvuku.Funkomat wrote:Epiphone valve junior.
Ako ti ne treba ugrađen drajv u pojačalu, onda bih ti preporučio da bar probaš Laney CUB 10 - mali lampaš sa 10'' zvučnikom (kao i ova dva koja si naveo), a verujem da bi sa svojih lampaških 10 W mogao da parira glasnoćom ovim tranzistorcima, s tim što ako mu gain poguraš jače može se dobiti i lep crunch koji bi ti verovatno odgovarao za muziku koju si rekao da bi svirao... Doduše, malo je skuplji od tvog predviđenog budžeta, ali mislim da vredi bar razmotriti.
http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=CUB10
http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... 3&strana=1
Baba Slim wrote:Ako ti ne treba ugrađen drajv u pojačalu, onda bih ti preporučio da bar probaš Laney CUB 10 - mali lampaš sa 10'' zvučnikom (kao i ova dva koja si naveo), a verujem da bi sa svojih lampaških 10 W mogao da parira glasnoćom ovim tranzistorcima, s tim što ako mu gain poguraš jače može se dobiti i lep crunch koji bi ti verovatno odgovarao za muziku koju si rekao da bi svirao... Doduše, malo je skuplji od tvog predviđenog budžeta, ali mislim da vredi bar razmotriti.

A ibanez nemoj, clean je poprilicno los, drajv onako.....
Mada i kod ovog važi slično kao i kod Epiphone... E sad, čovek hoće blues i rock... Tu mu neki kristalni clean i nije prekopotreban...
Jao... ja sad vidim šta je sve čovek napisao...
Ako juriš clean na pojačalu zbog procesora koji ćeš da uključuješ - to je velika greška! Da sve te pare potrošiš samo na procesor - i dalje nemaš ozbiljnu spravu, a ovi budget procesori su igračke, to nema nikakve svrhe da kupuješ. Najskromniji drive sa solid state pojačala radi srećnije od zujećih drive imitacija na procesoru. Dakle zaboravi na tu priču, samo ćeš da zarobiš pare u nekoj digitalnoj spravi koja će da ti se smuči posle par meseci, a u preprodaji će da ima očajno lošu cenu.
S druge strane, dobro je da znaš da lampaš ima te lampe kao potrošnu robu. Pa se dobro raspitaj koje su lampe u lampašu, gde je najbliža lokacija gde možeš da ih nabavljaš, koliko te sve to košta... i da računaš da jednom godišnje moraš da ih zameniš ako iole ozbiljnije koristiš pojačalo... nije to baš kao ulje u autu, pa na 5 soma mora da se menja, ovo kad kažem na godinu dana dođe onako, kao prosek... jer hoće lampa da zvizne tek onako, iako je nisi dugo koristio... a hoće i da te obraduje, pa da traje... Vole ljudi da preporuče lampaša po svaku cenu, a neće da pomenu koliko te stvarno taj lampaš košta...
Jao... ja sad vidim šta je sve čovek napisao...
Ako juriš clean na pojačalu zbog procesora koji ćeš da uključuješ - to je velika greška! Da sve te pare potrošiš samo na procesor - i dalje nemaš ozbiljnu spravu, a ovi budget procesori su igračke, to nema nikakve svrhe da kupuješ. Najskromniji drive sa solid state pojačala radi srećnije od zujećih drive imitacija na procesoru. Dakle zaboravi na tu priču, samo ćeš da zarobiš pare u nekoj digitalnoj spravi koja će da ti se smuči posle par meseci, a u preprodaji će da ima očajno lošu cenu.
S druge strane, dobro je da znaš da lampaš ima te lampe kao potrošnu robu. Pa se dobro raspitaj koje su lampe u lampašu, gde je najbliža lokacija gde možeš da ih nabavljaš, koliko te sve to košta... i da računaš da jednom godišnje moraš da ih zameniš ako iole ozbiljnije koristiš pojačalo... nije to baš kao ulje u autu, pa na 5 soma mora da se menja, ovo kad kažem na godinu dana dođe onako, kao prosek... jer hoće lampa da zvizne tek onako, iako je nisi dugo koristio... a hoće i da te obraduje, pa da traje... Vole ljudi da preporuče lampaša po svaku cenu, a neće da pomenu koliko te stvarno taj lampaš košta...
xD sada sam se pogubio totalno.... elem ne planiram barem josh godinu dana da uzimam bilo sha od procesora ili pedala...sada mi je u planu samo pojachalo i faktichki mi post pada u vodu....elem laney da ili ne i ako ne shta onda?! koliko sam skapirao ovde ima ljubitelja jednih i drugih tipova pojachala....
dakle u tom cenovnom rangu do 16k sha je preporuka uzimati?!!

Kupi VOX Pathfinder 15R.
Imacesh zdravu osnovu u zvuku, drzhish mu gain na nekoj 3ojci na primer, i imash lampa alike zvuk na clean-u. Onda uzmesh neku overdrive pedalu i namunjish taj zvuk da propeva blues i shta ti vishe za male pare treba. Ishao sam skoro sa drugarom da kupi pojachalce, njegovo prvo, i on se namerachio bash na neki laney sa tim modeling efektima blah blah, kad smo ukljuchili...ma pali brate, zvuche ochajno. Ja mu kazhem, upali i probaj VOX pathfinder, koji je bio nekih 50e manje nego shto je on hteo da se ispruzhi sve ukupno. On ma necu to je sranje i slichno...kad smo ukljuchili i kad sam mu podesio zvuk, onda je trebalo da prevazidje barijeru da jeftinije mozhe da zvuchi bolje, i potrajala je ta svadja, ja sam se iznervirao hteo da odem iz radnje shta me je koji moj zvao za savet kad me sad ne slusha, onda me je koooonachno poslushao odneo VOX-ica kuci, i sada mi zahvaljuje svaki dan.
Kupi VOX Patfinder 15R.
Imacesh zdravu osnovu u zvuku, drzhish mu gain na nekoj 3ojci na primer, i imash lampa alike zvuk na clean-u. Onda uzmesh neku overdrive pedalu i namunjish taj zvuk da propeva blues i shta ti vishe za male pare treba. Ishao sam skoro sa drugarom da kupi pojachalce, njegovo prvo, i on se namerachio bash na neki laney sa tim modeling efektima blah blah, kad smo ukljuchili...ma pali brate, zvuche ochajno. Ja mu kazhem, upali i probaj VOX pathfinder, koji je bio nekih 50e manje nego shto je on hteo da se ispruzhi sve ukupno. On ma necu to je sranje i slichno...kad smo ukljuchili i kad sam mu podesio zvuk, onda je trebalo da prevazidje barijeru da jeftinije mozhe da zvuchi bolje, i potrajala je ta svadja, ja sam se iznervirao hteo da odem iz radnje shta me je koji moj zvao za savet kad me sad ne slusha, onda me je koooonachno poslushao odneo VOX-ica kuci, i sada mi zahvaljuje svaki dan.
Kupi VOX Patfinder 15R.
To zavisi od toga koliko para godišnje možeš da izdvajaš na razne potrošne džibice i kurabe. Dakle saberi koliko te košta godišnje iznajmljivanje studija za probe, 12 setova žica, 4 lampe, 20 trzalica... neka sitna kinta za male intervencije elektroničara... pa onda gledaj šta ti je najmanje bitno od svega toga, a šta ti je najviše bitno. Onda sam oceni koliko ti je sviračko znanje i da li će bilo šta što uzimaš zaista da ti bude korisno spram znanja koje imaš... i tako redom... Jeste muljav odgovor, ali to je to u suštini.
Laney nije loše pojačalo, posebno ako si početnik, i ako nisi imao previše iskustva sa pojačalima. To da nećeš imati stadionski ton sa tim pojačalom je tačno, ali ga nećeš imati ni sa budget lampašem. Teško neko može da odluči umesto tebe. E da, aku uzimaš LX35 gledaj da uzmeš onu verziju sa reverbom, dakle 35R, nikako 35D.
Laney nije loše pojačalo, posebno ako si početnik, i ako nisi imao previše iskustva sa pojačalima. To da nećeš imati stadionski ton sa tim pojačalom je tačno, ali ga nećeš imati ni sa budget lampašem. Teško neko može da odluči umesto tebe. E da, aku uzimaš LX35 gledaj da uzmeš onu verziju sa reverbom, dakle 35R, nikako 35D.
Opet se ponavljam xD. Ako ti treba Clean/Crunch, idi na Vox Pathfinder 15R
Ako ti trebaju efekti, sterilan clean i to, idi na Roland Cube
Ako ti trebaju efekti, sterilan clean i to, idi na Roland Cube