Bugera Pojačala - Behringer Otima Mušterije Mesa BoogiejU?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Bugera Pojačala - Behringer Otima Mušterije Mesa BoogiejU?
Pazi ne uzima se tada siće,uzima se isto toliko za koliko bi te odrali,al' lakše ocepiti ja jednom artiklu i zaraditi isto toliko love zar ne?Mislim ljudi će dolaziti i gunđati da je skupo al' će i kupiti i eto u tom trenutku zarade ekvivalentne tome da ti prođe 10-15 ljudi i kupi isto toliko artikala....genijalno....Born_Dead wrote:.....nego 100 komada a siću da uzmeš...
Da,sad smo toliko jadni da ne mogu ni jednom malecnom Mitrosu kontigent robe da pošalju,a o Artistu da ne govorimo.Born_Dead wrote:....da imaju problem sa narudzbinama...
A pa da,ili si došao da pazariš zlatnim polugama ili nicht...a može i ova raja što kupuje žice i trzalice da prođe...da se ipak vrzma tu nekoBorn_Dead wrote:EDIT: A da ,kada sam zvao da pitam u mitrosu da li imaju beringherovu hellbabe wah pedalu,veoma neljubazno mi je neki cikica sa uzvisenim tonom rekao NEMAMO! i spustio mi slusalicu,a bas mi zao ni hvala nisam stigao da mu kazem

Što bre?Dersu Uzala wrote:Vec mi kaziprst bio na okidacu, ali sve ti je oprosteno.
ne slazem se sa tobom,ako cu ja da prodam jedan pevaey xxx(lupam cifre ) od 1500,gde mi cista zarada na tome 400,ili cu da prodam 10 bugera (odlicnih replika ) od 550,gde je recimo cista zarada 60e,mislim da ne pominjem to da ce ipak neko doci i opet kupiti pevaey xxx opet su u plusu kako god,poenta price nije zarada,mislim nije da nije,nisam ja crna ovca da me dere neko ko vola,da mi uzima 30% vise od realne cene ,gde takav proizvod mogu sada da uzmem u austriji za ok pare,(razlika je samo vece cimanje ,eto,naravno tih 30% odlazi u moj dzep,ode mi 10%na prevoz,karta do becha nije vise od 40,50e.povratna.20% od 500e nije mala para,jedna odlicna pedala ili magnet) ali poenta je u tome sto trziste se opet vraca na takozvannu "JOLANA TRZISTE". Nema dovoljno izbora,sve same pro opreme,nema opreme za one krecu da sviraju prve svirke a nemaju kinte,u tome je problem.
Born_Dead wrote:ne slazem se sa tobom,ako cu ja da prodam jedan pevaey xxx(lupam cifre ) od 1500,gde mi cista zarada na tome 400,ili cu da prodam 10 bugera (odlicnih replika ) od 550,gde je recimo cista zarada 60e,mislim da ne pominjem to da ce ipak neko doci i opet kupiti pevaey xxx opet su u plusu kako god,poenta price nije zarada,mislim nije da nije,nisam ja crna ovca da me dere neko ko vola,da mi uzima 30% vise od realne cene ,gde takav proizvod mogu sada da uzmem u austriji za ok pare,(razlika je samo vece cimanje ,eto,naravno tih 30% odlazi u moj dzep,ode mi 10%na prevoz,karta do becha nije vise od 40,50e.povratna.20% od 500e nije mala para,jedna odlicna pedala ili magnet) ali poenta je u tome sto trziste se opet vraca na takozvannu "JOLANA TRZISTE". Nema dovoljno izbora,sve same pro opreme,nema opreme za one krecu da sviraju prve svirke a nemaju kinte,u tome je problem.
Poentu si rekao u prvih par rečenica,iako se ne slažeš sa mnom....kupiš peavey,marshall,fender i zaradiš tih 400€ (ako prodaš naravno,a nekad bogme i hoćeš),ili da prodaš 10-20 bugara i da se realno više iscimaš....ti naravno da nisi crna ovca,ali koliko ljudi (dJečaci i dJevoJčice) koji počinju da sviraju, se zanimaju za opremu u startu?Mislim,da ne pričam kako sam ja uopšte kupio gitaru....ali oni samo hoće da sviraju,da krenu od nečega,ne bave se zvukom,3D slikom istog,jel' slatkasti srednji pri drive-u ili malko više zuji....nemaju pojma...a kad krenu da čitaju o tome zaboli ih glava,jer nisu čak ni gitaru uzeli u ruke....mislim...nekako sada eto razmišljam kao neko ko počinje da svira(u većini slučajeva),a tu je taj manipulativni prostor pomenutih prodavaca(barem ovaj segment).Ako se tržište vraća na Jolana tržište kako onda nema za one koji kreću da sviraju,a da nemaju,ili nisu jednostavno imali živaca da skupe više para(a opet i tu zarade recimo)?Nekako je izbor kod nas ili da kupiš nešto baš baš do jaja,kao neki custom fender ili ne znam šta ima od gibsona,il' neki krš (ili listanje oglasa,al' opet visoka mogućnost prevare)....a opet možda ja krivo vidim.Svakako mislim da, ako je situacija takva, majstori (ne tipa Viden,da se odma' razumemo) imaju lepu šansu onda, + internet je dosta u porastu.Ne znam kakav instrument može da se kupi za 500-600€ (recimo da govorimo o ovom iznosu),trebalo bi videti šta recimo Mirko Tasić,Tasa koji je doktoru pravio gitaru,Jean&Jean,Wood guerilla,i ljudi koji to ozbiljno prave,mogu da urade za te novce i onda uporediti sa tim što se nudi kod nas u prodavnicama(nekako mislim da je ovo negde rečeno,a ako ne na forumu onda interno ovako).Gitare od 100-300€ ni ne razmatram,pošto smatram da za iole valjanu gitaru samo drvo košta ovoliko!
Ovde sam samo nabacao par ideja,e sad možda je to tako,možda nije,šta ti ja znam,morao bih podrobnije da analiziram,ali da se graditelji ne eksponiraju,ne eksponiraju se(mislim super znamo mi sa foruma za njih i ko još?).
pa to jeste ali opet za 500-600e to je skoro pa i neka ozbiljnija klasa,npr sta ce klincu gitara od 600e? osima ako nije talenat.
da ne skrecemo sa teme[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6dY1H-J8bqs&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6dY1H-J8bqs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube] sta imamo da pricamo,pojacalo odradnjeno za sve pare!
da ne skrecemo sa teme[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6dY1H-J8bqs&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6dY1H-J8bqs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube] sta imamo da pricamo,pojacalo odradnjeno za sve pare!
- mislim_stvarno
pa, da kazemo tako.Born_Dead wrote:sta imamo da pricamo,pojacalo odradnjeno za sve pare!
U mitrosu stoje dva pokvarena, thomann je prestao da ih drzi...
ne razumem u kom kontekstu hoces da kazes. kazes da nevaljaju ili ??? a zasto?mislim_stvarno wrote:pa, da kazemo tako.Born_Dead wrote:sta imamo da pricamo,pojacalo odradnjeno za sve pare!
U mitrosu stoje dva pokvarena, thomann je prestao da ih drzi...
edit: sta znam mozda ipak postoji delic istine tu,mozda je velika reklamacija,priznajem ono "KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE" mada ima izuzetaka naravno,a i ovo mi lici na tako nesto.
p.s. mozda jesu pokvarena,a to ne kosta 100 dukata,to moze da se sredi i da se opet proda po nekoj ceni ,zar ne???
- mislim_stvarno
Hocu da kazem da se kvare. U mitrosu stoje dva komada, 333 i 6260. (bar su stojala, ne znam sada) Jednom sam hteo da probam i rekli su mi da su pokvareni, da od pocetka imaju problema sa njima, kao popravice ih ovo-ono, a thomann je prestao da ih drzi jer su imali previse reklamacija. Mislim da je i na forumu neko pisao da mu se sjebala glava, a i na oglasima je bio dugo vremena jedan amp jos pod garancijom.
Da znam da me nece zajebavati svakih mesec dana, i ja bih zeleo jedan. Posebno me privlaci "magician" 2x12 combo, zato sam i ostavio onaj komentar za njihov kvalitet sa onim klipovima koje sam nakacio.
Edit: sad videh edit
ja stvarno ne verujem da je nase prodavce odbio jedan kvar na jednom pojacalu.
, a ja nikako ne bih kupio nesto u radnji za sta znam da je bilo na servisu vec nekoliko puta. Ako se pojacalo pokvarilo od sviranja po, neka je i 2h dnevno u prodavnici gde svi vode mnogo vise racuna, jer niko ne zeli da sjebe nesto sto mu ne odgovara, pa da ostane bez para, sa necim sto mu ide na qrac, zamisli sta bi se desilo takvom pojacalu posle par godina vezbanja i svirki na velikim glasnocama...
Da znam da me nece zajebavati svakih mesec dana, i ja bih zeleo jedan. Posebno me privlaci "magician" 2x12 combo, zato sam i ostavio onaj komentar za njihov kvalitet sa onim klipovima koje sam nakacio.
Edit: sad videh edit
ja stvarno ne verujem da je nase prodavce odbio jedan kvar na jednom pojacalu.

uuuuuuuuh,odlicna kopija mark v,ja bih kopiju rectifire-a,mada pitam li se sta to crkava,lampa?
Ja sam probao jedan Vingate gold top bas na tom 6260 i odusevio sam se! Clean kanal ubija kako peva! Rasipa se taman kako volim. Crunch je takodje bio odlican. Lead je bio bas fizzy ali kapiram da jednostavno mora post gain da se odvrne kao i na peavey-u da bi dobio tu toplinu.
Sad za kvarenje ...
ne znam, nisam imao iskustva sa tim. Posto im je crklo test pojacalo mozes da izvedes i sam zakljucak kako se ponasa pod velikim opterecenjem svakodnevnog maltretiranja.
Sad za kvarenje ...

-
Zar nema neko bolje resenje za vas metalce?
Neki randal il nesto?

Neki randal il nesto?
a sta znam ,kako je rocket pisao oni ipak pravili po nekim standardima,Rocket,helpus? da li su oni ipak ispustili da daju ovom pojacalu vek trajanja?
edit: NEMA
,jedna stvar me cudi Kirk iz Metalice se na sajtu Mese bugi pojavljuje kao ono artist ,poznati izvodjac sa njihovom opremom,ali isto tako i na randalovom sajtu. a koliko znam james svira mesu,ali negdu se zajebali 
edit: NEMA

- mislim_stvarno
Ja predpostavljam da ima previse stvari u njihovom rigu da bi mogao da ih vezes za jednu stvar.
Bugera je u teoriji fantasticna, marshall, mesa, peavey, sad i fender za 1/3 cene, ali praksa...
Alternativa su peavey velve king i randall rh50t glavudze.
Bugera je u teoriji fantasticna, marshall, mesa, peavey, sad i fender za 1/3 cene, ali praksa...

Kirk koristi ono sto mu James kaze da koristi 
Za randall je "osmislio" svoj sig. glavu. Jedino sto je interesantno kod tog pojacala je clean koji je baziran na fender twin-u ali ima gain i stvarno zvuci odlicno.
Meni se ni jedan randall nije dopao, previse su trash metall nekako.
Jbg. ja nisam metalac

Za randall je "osmislio" svoj sig. glavu. Jedino sto je interesantno kod tog pojacala je clean koji je baziran na fender twin-u ali ima gain i stvarno zvuci odlicno.
Meni se ni jedan randall nije dopao, previse su trash metall nekako.
Jbg. ja nisam metalac

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja imam randall rh50t i ok mi jemislim_stvarno wrote:Ja predpostavljam da ima previse stvari u njihovom rigu da bi mogao da ih vezes za jednu stvar.
Bugera je u teoriji fantasticna, marshall, mesa, peavey, sad i fender za 1/3 cene, ali praksa...![]()
Alternativa su peavey velve king i randall rh50t glavudze.