Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
Ajd jedan dan da konacno uporedimo te tube drivere, gledacu ja da mi drugar vrati ovih dana pa te zovem.
Sam lik koji je pravio ovu verziju tube drivera kaže da ova verzija nije "mid-scoop" za razliku od originala.Napajanje sam morao da napravim isto (što je isto razlika od originala koji ima trafo u samom kućištu)...eto to su neke razlike,jedino još to da čujem...
AJOJ AJOJ! AJOJ! AJOJ! AJOJ!ssmc wrote:Evo obogatih svoju "kolekciju" sa jednim OD-om
Navedene slike nisu moje,pošto moje kućište izgleda kao da sam besnim termitima dao da izbuše rupe a oni malko preterali
....pa sam postavio slike čoveka čija je ovo i zamisao....

cestitke na izboru, bahato ga koristio!

- Guitar_thrill
- MF veteran
Ja zamenio wah, u odnosu na ovaj vox koji sam imao razlika je drasticna, vox kad ukljucim zvuk se nekako stanji i smanji,i pravi taj wah efekat,ali mnogo narusi ton,plus ima mozda prenaglasen prelaz...ovog Morley-a kad sam probao,totalno druga prica, veeeliki hod, mada sam wah efekat nije toliko izrazen, medjutim ton je odlican u bilo kojoj poziciji,bukvalno se ne primeti da je wah ukljucen (kada ga ne gazim konstantno),sto je kod vox-a bio problem, velika je razlika, na morley-u ton ima neku "sirinu" i zvuci sasvim prirodno....plus sto ima i volume pot,tako da nema problema da kada ukljucim wah gitara zvuci tise....

srecno
mada ja ne bih menjao vox-a za morley. "plitak" vah
- Guitar_thrill
- MF veteran
bas si svirao ovaj model? Meni je onaj vox bio promasaj, iz prostog razloga sto je imao "jeftin" zvuk...a kupio sam ga na slepo citajuci komentare sa neta....faks wrote:srecno

voxa jesam probao ali davno. ostavio je dobar utisak..
i taj model sam svirao na gitari (mada sam bassista) mislim da je vise za neku envlope filter varijantu.
(inace volim envlope filter. idealno resenje mi je bio ibanez weeping demon,uzeo sam ga prosle god. ODUSEVLJEN SAM)

i taj model sam svirao na gitari (mada sam bassista) mislim da je vise za neku envlope filter varijantu.
(inace volim envlope filter. idealno resenje mi je bio ibanez weeping demon,uzeo sam ga prosle god. ODUSEVLJEN SAM)

ČestitamGuitar_thrill wrote:Ja zamenio wah, u odnosu na ovaj vox koji sam imao razlika je drasticna, vox kad ukljucim zvuk se nekako stanji i smanji,i pravi taj wah efekat,ali mnogo narusi ton,plus ima mozda prenaglasen prelaz...ovog Morley-a kad sam probao,totalno druga prica, veeeliki hod, mada sam wah efekat nije toliko izrazen, medjutim ton je odlican u bilo kojoj poziciji,bukvalno se ne primeti da je wah ukljucen (kada ga ne gazim konstantno),sto je kod vox-a bio problem, velika je razlika, na morley-u ton ima neku "sirinu" i zvuci sasvim prirodno....plus sto ima i volume pot,tako da nema problema da kada ukljucim wah gitara zvuci tise....

Pre par dana sam i lično postao vlasnik istog (ako je u pitanju wah-volume, PWV)...
Čisto da spomenem ako te zanima - ako hoćeš da ti hod bude više izražen, odn. da dobiješ naglašenije visoke u krajnjoj poziciji napred kad nagaziš, treba malo da se igraš sa međusobnim odnosom pozicija LED i fotoćelije. Što je fotoćelija bolje osvetljena - dobiješ više visokih. Ja sam u tom cilju pored izdizanja LED-a i fotoćelije da bi bolje potrefio prorez, i malo skalpelom proširio tu rupu na zaklonu. Ako je to taj model, i unutra imaš 3 fotoćelije, skroz gornja (pored koje na ploči piše LDR3) je zadužena za wah. Ja sam to kod sebe uradio zato što nisam baš bio zadovoljan krajnjim položajem (kupio na neviđeno), odn. suviše mi je bio srednjast, a navikao sam na obilje visokih jer je tako kod matorog Morley-a kojeg goristim duže vreme. Sad je odličan posle mnodovanja,mnogo mi se više sviđa.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Hvala...
pa ja sam za sada zadovoljan kolicinom visokih itd...ne znam da li je ista pedala,koliko sam ja skontao na ovom mom pise pro wah, PWA ...ali kontam da svakako rade na istom principu 

edit
zakljucili smo da je vah koji je bio kod mene stari dobri model
yebes made ih china

yebes made ih china

PWA model je iz iste serije Pro Series (proizvođene oko 1992-1998, imaš na Morley-jevom sajtu sve manual-e i šeme ako ti zatreba), i to je samo wah, dok je PWV wah-volume, odn. kad je pedala upaljena onda radi wah, a kad je isključena onda je volume.Guitar_thrill wrote:Hvala...pa ja sam za sada zadovoljan kolicinom visokih itd...ne znam da li je ista pedala,koliko sam ja skontao na ovom mom pise pro wah, PWA ...ali kontam da svakako rade na istom principu
Rade na istom principu, čak su u sve modele iz te serije, koliko se da zaključiti, stavljali iste ploče sa spremnim rupicama za razne komponente koje idu u sve modele iz te serije, pa zavisno od toga koji model prave, samo te komponente stave na ploču. Pošto su sve šeme dostupne na sajtu, kontam da bi se tu svašta moglo modovati, naravno ko se razume (ja nažalost ne, ni malo

Mislim da bi se prijatno iznenadio postignutim izmenama.

- Guitar_thrill
- MF veteran
e hvala na informacijama, ako nesto budem zeleo da modifikujem,da znam....Baba Slim wrote: Eto, čisto da znaš da vrlo jednostavno bez nekog ozbiljnijeg zahvata možeš da izmeniš opseg i boju koju dobijaš, ako te bude zanimalo.
Mislim da bi se prijatno iznenadio postignutim izmenama.

a dobro nije bas "yebes made in china" , za te pare lepo radi, ali nije to-tofaks wrote:edit
yebes made ih china

- Wild Child
koliko si platio ovaj wah ?
izgleda kao stari Bad Horsie 1 .
ja trenutno prodajem dvojku jer mi je visak.
- Guitar_thrill
- MF veteran
dao sam vox-a i 40eWild Child wrote:koliko si platio ovaj wah ?
Nemam pojma kad sam zadnji put apdejtovao ovde xD
Ibanez RG350dx sa DiMarzio D-ActivatorX u brigde-u
Roland Cube 20x
MXR DD-11 Dime Distorstion
Dunlop DB-01 Crybaby from Hell
[:
Ibanez RG350dx sa DiMarzio D-ActivatorX u brigde-u
Roland Cube 20x
MXR DD-11 Dime Distorstion
Dunlop DB-01 Crybaby from Hell
[: