Evo ugrabih vremena, pa da nashkrabam neki odgovor
Dakle, moze u FL-u da se pravi psy (ja pravim)

Moze u FL-u, moze i u Cubase-u i u bilo kom drugom programu koji tebi odgovara
Sto se tice linkova, trazi na youtube-u "how to make psytrance in FL" ili "making psytrance in FL" ili nesto slicno, jer ima gomila korisnih stvari.
Pored trazenja konkretno za psytrance, mogao bi prvo da se upoznas sa osnovama FL Studio-a (ako vec nisi upoznat sa programom) i to isto
mozes sve pogledati na YT (FL Studio 9 tutorial pa udri)
Pluginovi...hmmm... Pa sve mozes koristiti

!
Nema onoga "ovaj plugin nije za psy, a ovaj drugi jeste". Dok ti iz njega izvuces zvuk koji zelis, to je sve sto je vazno

U prevodu: Skidaj svakakve pluginove (
http://www.kvraudio.com -moja preporuka - besplatni i super su, a ima ih na tone),
jer nikad ne znas koji zvuk ces trebati
Sto se tice opreme, za pocetak ti u principu ne treba nista. Dok se ne uhodas sa osnovnim stvarima, mislim da nema potrebe da investiras
u bilo sta od opreme.
Posle kad se uhodas, verovatno ces hteti neku klavijaturu ili sta vec, tako da prvi korak dalje ce ti biti ili neki midi kontroler ili ako budes imao kinte,
onda mozda i neki synth
P.S. Sto se tice opreme, umalo da zaboravim. Slicno kao i za klavijaturu... Ako i kad budes hteo da podignes nivo kvaliteta zvuka i svoje produkcije,
trebace ti dobra zvucna kartica i studijski monitori, ali otom potom... Prvo savladaj osnove, vidi da li te to uopste zanima i da li je vredno ulaganja
Eto, to mu dodje to
Pozdrav!